Talerlisten

Steinar Vadla Risa

Sikkerhetsrådgiver, snakker om forebygging av kriminalitet | Oslo

Pris / 45 min

NOK 13.000,- (eks. mva)

Pris / hel dag

NOK 22.000,- (eks. mva)

Veldedighet

50% rabatt

Engelsk

Nei

Beskrivelse

Foredragsholder Steinar Vadla Risa er gründeren av vaktselskapet Vadla Trygghetsbyrå. Han har politifaglig bakgrunn fra forsvaret, og erfaring i svinnforebyggende arbeid gjennom de siste 25 år. Han er innleid sikkerhetssjef i flere bedrifter, og er engasjert på noen av Norges største kjøpesenter. Om det er butikktyveri eller egne ansatte som begår underslag, påvirker det økonomien. Steinar har en verktøykasse full av råd og tips på hvordan avsløre tyverier, og forebygge kriminalitet mot næringslivet. Å ha en velfungerende bedrift med gode rutiner på saker og ting, vil spare næringslivet for penger. Trygg handel og trygg lønnsomhet er stikkord, som dekker Steinar sitt kompetansefelt godt. «Du kan gjerne rope på politiet, men det mest effektive er når næringslivet selv tar problemstillingen på alvor. Serverer tyven på et sølvfat til politiet!» Engasjerende og inspirerende foredrag, sier flere tilhørere. Klar tale, tydelig, motiverende mener andre.

Foredrag

Kriminalitet utfordrer næringslivet.

Skal du ha ledersamling eller gjennomføre et «kick off»? Vil du vite hvordan du kan forebygge kriminalitet mot din bedrift? Tema om kriminalitetsbildet vil skape debatt, fordi hverdagskriminalitet utfordrer næringslivet. Trygghet og trivsel betyr mye for kundeopplevelsen. Å skape en trygg oase for kunder, og medarbeidere er svært viktig. Ønsker du å forebygge den økonomiske belastning kriminalitet fører til? Ta kontakt, så vil Steinar gi et usminket bilde.

Er norske kjøpesenter en søndagsskole i forhold til de svenske?

Bør næringsliv, gårdeiere og handelsnæring ta større ansvar i å forebygge kriminalitet? Når folk opplever et sted trygt, trives de. Trygghet og trivsel øker omsetningen om kriminalitetsforebyggende tiltak kommer inn i strategiplanen. Kjøpesenterbransjen kjemper om de lojale og lokale kundene. Vil du vinne kampen i ditt lokalmiljø? Ta kontakt, så forteller Steinar om tiltak som bør gjennomføres.

Å ha en utro tjener i rekkene, er dårlig butikk.

Tyveri og underslag utført av egne ansatte, er en utfordring som må tas på alvor. Svinn kan forkomme i flere ledd, uansett hva slags virksomhet du driver. Gode sikkerhetsrutiner, ansettelserutiner og god sikkerhetsledelse er viktige bestanddeler i det svinnforebyggende arbeid. Interne svinnkilder oppstår når bedriften har mangelfulle rutiner og instrukser. Med «Svinnhjulet», som veileder forteller Steinar hvordan avsløre svinnkilder. Kontakt Steinar, om du vil øke bunnlinjen i din bedrift.

God service forebygger butikktyverier.

Butikktyven er utspekulert i sin framferd. Steinar viser hvilke metoder de bruker. Vil du gi din bedrift den nødvendige kompetansen for å lykkes? Dine medarbeidere drilles i hvordan forhindre butikktyveri. Jo mer vi ser og hjelper kundene, desto mindre svinn får bedriften. Oppmerksomhet er positivt overfor uærlige personer. De går. Ærlige folk setter pris på oppmerksomhet. De handler. Du får altså dobbelt opp: Mer salg – mindre svinn. Kontakt Steinar om du vil redusere butikktyverier.

Trene på uønskede situasjoner- konflikthåndtering.

Vil du unngå at uønskede situasjoner kan bli en traumatisk påkjenning for dine medarbeidere? Å bli utsatt for ran og truede situasjonen er dessverre en del av det trusselbilde næringslivet har. De som arbeider i «frontlinjen» bør trene på ulike scenario. Det har en forebyggende effekt og bør inngå i bedriftens HMS arbeid. Gjennom praktiske øvelser og bruk av filmsnutter, får dine medarbeidere trening i å håndtere ulike konfliktsituasjoner. Ta kontakt med Steinar om din bedrift er i risikosonen

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arrangører og få spesialtilbud, nyheter og nyttig informasjon!

Steinar Vadla Risa har 2 vurderinger

Dag Einar Solberg

8. desember 2016

Oasen Storsenter

5

Vi har brukt Steinar 2 år på rad som kurs- og foredragsholder for medarbeidere på senteret. Temaet har vært svinnforebygging. Han har stor kunnskap og mange eksempler å brukt når det gjelder dette området, og er meget engasjerende i sin stil. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra våre deltakere.

Jan Erik Hansen

28. november 2016

Securitas

6

Steinar er engasjerende, underholdene og morsom. Han har stor kunnskap om svinnforebyggende arbeid både eksternt og internt i bedrifter. Han kommer gjerne med gode råd på hvordan forbygge svinn ved hjelp av gode rutiner, ansettelsesprosesser og hva man bør gjøre dersom man har et stort svinnproblem. Han har god erfaring i å lære opp vektere som f eks skal gå sivilt på kjøpesenter og hva de skal se etter. Det samme gjelder ansatte i butikk dersom det kommer mistenkelige personer inn. Det er alt fra øye-kontakt og si hei, god kundeservice og til å se etter hvordan personen(e) oppfører seg i butikken. Steinar har gode eksempler fra egen erfaring som han gjerne deler og benytter i foredrag. Mange av eksemplene og erfaringene er meget gode, mens noen er mindre bra og til tider humoristiske. Uansett så er dette erfaringer alle kan ta lærdom av. Jeg kan trygt anbefale Steinar som foredragsholder dersom du ønsker et kunnskapsrikt foredrag om svinnbekjempelse og kriminalitet.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

© 2018 Talerlisten AS