Trond Albert Skjelbred

Partner i Apriil PR

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Trond Albert Skjelbred

Trond Albert Skjelbred er partner i kommunikasjonsbyrået Apriil PR og har 25 års konsulenterfaring. Han har vært rådgiver i Geelmuyden Kiese og PwC og har skrevet bøkene «Perspektiver på PR», «Hvordan lykkes som konsulent?» og «Idar Vollvik om PR». Skjelbred er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har i mange år vært PR-bransjens representant i bransjeorganisasjonen KOMMs Etiske råd. Han har omfattende undervisningserfaring, blant annet fra Handelshøyskolen BI, og er en etterspurt foredragsholder knyttet til sin bok om konsulentrollen, som han fikk Konsulentprisen for i 2014. Skjelbred ble samme år nominert til årets eksil GK-er blant over 500 tidligere ansatte i Geelmuyden Kiese. Skjelbred har vært fast gjesteskribent i Kapital siden 2009 og skriver jevnlige debattinnlegg i Bergens Tidende. Hans BT-innlegg «Er det forventet at jeg svarer på e-post etter kl. 16?» trendet på Linkedin i juli 2019 som det topp 3. mest leste innlegget i Norge.

Foredrag med Trond Albert Skjelbred

Hvordan lykkes som konsulent?

Skjelbred har hatt over 30 foredrag i Norden om boken «Hvordan lykkes som konsulent». Undertittelen «Det enkle er ofte det vanskeligste» viser til at det er ofte de små tingene som avgjør om du lykkes. Skjelbred legger opp til en engasjert samtale med ansvarlig leder foran publikum, slik som selskapets ansatte, deres kunder eller samarbeidspartnere. Skjelbred har gjennomført opplegget for alt fra toppledere og advokater til IT-konsulenter og frivillige. Passer for alt fra 10 - 1000 deltakere.

Hvordan lykkes med salg?

Mange selskaper er vant til at oppdragene kommer mer eller mindre av seg selv. Krisen i oljenæringen viser hvordan dette kan endre seg på svært kort tid. Mange i næringen må selv ut i markedet for å selge sine produkter og tjenester. Hvordan gjør man det? Salg er et være eller ikke være for å overleve, men oppleves krevende for mange. Skjelbred er en dreven selger med over 20 års salgserfaring. Opplegget kan skreddersys fra et 45 minutters introduksjonsforedrag til en fire timers workshop.

Når mediene påvirker omdømmet

Blant Skjelbreds mer omtalte jobber er mediehåndteringen i forbindelse med Kevin Costners deltakelse på oljemessen i Stavanger i 2010 og som PR-rådgiver for Idar Vollvik og mobilselskapet Chess. I dette foredraget snakker han om hva som påvirker et omdømme og hvordan du kan bygge og vedlikeholde det over tid. Han viser også konkrete eksempler på hvordan du kan forholde deg til mediene på en profesjonell måte og hvilken effekt dette har for deg som leder og for selskapet ditt.

Perspektiver på PR

Hva er god PR? spør Skjelbred i dette foredraget, som er basert på hans nyeste bok. I foredraget diskuteres det ikke strategier eller teknikker, men overordnede prinsipper, verdier og holdninger. Blant bidragsyterne i boken er tidligere brigadesjef Arne Pran, First House-sjef Per Høiby, biskop Per Arne Dahl, HR-direktør i Grieg Seafood Kathleen O. Mathisen og NHH-professor Alexander W. Cappelen. Om ønskelig og mulig tar han gjerne med en eller flere av disse i et skreddersydd opplegg for deg.

Kunsten å lytte

Hva kjennetegner en god lytter og når møtte du en god lytter sist, spør Skjelbred i dette foredraget. Etter å ha tenkt seg om i fem minutter var det en deltaker som svarte følgende på det siste spørsmålet: "Det husker jeg ikke". Tankevekkende. Skjelbred benytter ikke PowerPoint i dette foredraget, men forteller historier og utfordrer publikum på en slik måte at alle føler seg inkludert.

Talerlisten mener

Trond Albert har bred strategisk og operativ bakgrunn, og snakker engasjert og tydelig om sine erfaringer. Hans foredrag "Hvordan lykkes som konsulent?" er spesielt lærerikt og matnyttig for alle typer rådgivere.

Trond Albert Skjelbred har 39 vurderinger

Marit McKenney

28. november 2021

eSeven AS

6

Vi fikk besøk av Trond og samlet både konsulenter og utviklere til en samtale basert på hans bok »Hvordan lykkes som konsulent». Trond fortalte gode historier med glimt i øye, bidro til gode diskusjoner og kom med gode råd. En fin kveld som fortsatte med god mat og gode samtaler. Jeg anbefaler Trond på det varmeste.

Marit Monsen

16. september 2020

Advokatfirmaet Magnus Legal AS

6

Vi hadde gleden av å ha Trond Albert med oss på en samling med våre advokater der han snakket om hvordan lykkes som advokat. Det ble en veldig fin seanse der Trond delte av sin erfaring og han involverte noen av våre erfarne advokater der de delte på sine erfaringer.Kunnskap, humor og alvor i fin balanse!

Eskil Solberg

15. september 2020

Aqua Kompetanse AS

6

Vi hadde en veldig givende seanse med Trond Albert om forskjellige problemstillinger ved det å være rådgiver. Det ble lagt opp som en samtale mellom rådgivere og Trond Albert. Vi fikk satt et godt fokus på de viktigste sidene ved yrket, og samtalen satte i gang diskusjoner som vi fortsetter med framover. Jeg kan varmt anbefale Trond Albert til lignende bedrifter!

Mads Arild Eidem

14. november 2018

DNV GL (Bergen)

6

Trond holdt en inspirerende samtaledialog rundt konsulentrollen for våre ingeniører. Selv ingeniører erkjente at dette er erfaringer som de føler i hverdagen, både i intern samhandling og med eksterne kunder. Å være bevist på de avgjørende egenskapene som kreves av en konsulent (og like mye en ingeniør) for skape tillit, bygge relasjon og skape salg vil være viktige forhold for oss videre. Takk for en veldig god gjennomføring og deling av erfaringer Trond.

Kjetil Melsom Olsen

17. oktober 2018

NOVACARE AS

6

Den 27. september i år hadde vi i NOVACARE AS besøk av Trond Albert for å diskutere konsultentrollen, og hva den betyr for oss som selskap, og ikke minst kundene våre. Det hele utartet seg til en 2,5 times lang og uformell prat, i hver vår godstol foran peisen. Svært verdifulle, nyttige og ikke minst inspirerende tanker ble luftet, og som vi skal ta med oss videre i utformingen av en helt unik arbeidsplass.

Kristin Aadland

4. juni 2018

BKK AS

5

Et inspirerende, lærerikt og annerledes foredrag for konsulentene i BKK. Evnen til å skape engasjement og får frem gode diskusjoner. Vi planlegger å bruke Trond videre og vil anbefale ham til andre.

Kate Henriksen

19. april 2018

Miles Bergen AS

6

Jeg har erfart at Trond er en inspirerende og god foredragsholder med et meget relevant budskap. Han deler raust og troverdig sine erfaringer. Anbefales!

Endre Markussen

16. april 2018

Amesto Firstpoint AS

6

Trond er en seriøs og dyktig foredragsholder. Vi i Firstpoint har benyttet ham ved flere anledninger for å gi våre konsulenter nye perspektiver på konsulentrollen. Alle våre ansatte har lest boken hans «Hvordan lykkes som konsulent» og vi har hatt gleden av å høre ham formidle budskapet personlig. Trond brenner for god kommunikasjon og formidler sine perspektiver og verdier på en suveren måte. Jeg anbefaler ham på det varmeste, og støtter fullt ut hans syn på at konsulentrollen handler om mer enn fagkunnskap.

Barbara Salopek

23. august 2017

Vinco.no

6

Econa Bergen hadde gleden av Trond som foredragsholder med tema «kunsten å lytte». Det var mange nysgjerrige som kom for å høre på hva Trond hadde å si om temaet. Foredraget begynte helt annerledes enn forventet. Han åpnet foredraget med et fem minutters langt jazzstykke, som var helt nydelig å høre på. Deretter snakket han på en avslappende, men interessant måte om kunsten å lytte. Han var utrolig flink til å engasjere publikum og til å få interessante diskusjoner i salen. Etter foredraget fortsatte de ivrige samtalene under middagen. Jeg gleder meg til å høre mer på Trond i framtiden.

Jan Kåre Austrheim

22. mars 2017

Kommunikasjonsforeningen Hordaland - Sogn og Fjordane

5

Trond var en av foredragsholderne på Kommunikasjonsforeningen Hordaland – Sogn og Fjordane sin fagdag 2017, der temaet var «rollen som kommunikasjonsrådgiver». I samtale med filosof Espen Gamlund snakket han om rådgiverrollen basert på boken «Hvordan lykkes som konsulent?». Trond er en kunnskapsrik og flink formidler, og har mange nyttige og interessante refleksjoner om det å være rådgiver. Han er rolig og reflektert, men med engasjement og et smittende humør. Trond er en karismatisk person som alltid skaper en god atmosfære rundt seg.

Arve Sandve

3. mars 2017

Lloyd's Register

5

Trond er en god historieforteller. Han er kunnskapsrik og har evnen til å engasjere og motivere sine tilhørere gjennom å kombinere teori og parktisk erfaring. Trond er også en veldig hyggelig person. Jeg anbefaler Trond.

Sissel Medby

26. januar 2017

Epinion Norge AS

6

Jeg opplevde Trond som en engasjert og kunnskapsrik foredragsholder. Han bød på seg selv og hadde god kontakt med sitt publikum – et publikum han klarte å engasjere.

Ole Klemsdal

4. januar 2017

Beerenberg

6

Jeg har hatt gleden av å oppleve Trond Albert Skjelbred som foredragsholder flere ganger, både i kommunikasjonsfaglige sammenhenger så vel som i sammenhenger med et variert sammensatt publikum. Felles er at Trond Albert Skjelbred hver gang har levert innsiktsfulle foredrag og samtidig skapt en inkluderende og vennlig atmosfære. Mitt inntrykk er at dette bidrar til at samtlige av konferansedeltakerne både blir litt klokere samtidig som de har hatt en underholdende og positiv opplevelse.

Neshe Lie

27. desember 2016

Fana Høyre

6

Trond Albert Skjelbred er en kunnskapsrik og dyktig formidler. Han belyste temaet «Når mediene påvirker omdømmet: Synlighet, tillit og troverdighet» på en morsom og samtidig troverdig måte på vårt Januarmøte. Skjelbred er flink til å skape engasjement blant deltakerne og inkludere salen, slik at han fremmer refleksjon hos de tilstedeværende. Han leverer sitt budskap på en enkel og naturlig måte. Skjelbred kommuniserer effektivt under forberedelsene, og han ivaretar sin oppdragsgivers interesser på en profesjonell måte i ettertid. Jeg kan på det sterkeste anbefale Trond Albert Skjelbred som foredragsholder.

Kathleen Mathisen

20. desember 2016

Grieg Seafood ASA

6

Jeg har vært heldig og hatt Trond Albert Skjelbred både som foredragsholder, kursholder og workshop ansvarlig både i min forrige jobb i DOF Subsea AS og nå i Grieg Seafood ASA. Trond Albert Skjelbred er faglig meget dyktig, engasjert, og aldri kjedelig som foredragsholder. Han setter seg inn i de mest komplekse utfordringer på en rask og profesjonell måte. Jeg har alltid fått meget positive tilbakemeldinger fra de ansatte som har ført til at vi har gitt han flere oppdrag de siste årene. Vi har blant annet brukt Trond Albert Skjelbred innenfor mediehåndtering/kriseberedskap, innføring i sosiale medier, retorikk kurs og kombinert «Bokbad» med lederutvikling i forbindelse med boka «Hvordan lykkes som konsulent». Trond Albert Skjelbred har høy integritet, er profesjonell og er alltid godt forberedt- Han setter seg nøye inn i kundens bestilling og behov. Har du ikke hatt gleden av å høre eller jobbe med Trond Albert Skjelbred tidligere har du en unik mulighet til det i 2017.

Lars Sigurd Eri

16. desember 2016

Norconsult AS

6

Trigget av herr Skjelbred sin uttalelse i Teknisk Ukeblad om at ingeniører ikke egner seg som konsulenter, inviterte jeg ham til løvens hule, nærmere bestemt hos Norges største rådgivende ingeniørfirma – Norconsult. Trond tok selvfølgelig utfordringen på strak arm og foran en stor forsamling og i en intervjusetting med vår divisjonsdirektør, utdypet han sin uttalelse med en blanding av både alvor og humor. Han fremstår som veldig reflektert og klarer å skape engasjement i forsamlingen på tross av sin rolige fremtoning. Trond overlevde besøket i løvens hule og løvemor med sine løvebarn tok med seg gode refleksjoner og tips inn i det daglige arbeidet som ingeniør og konsulent. Trond anbefales, selv for ingeniører!

Jan S. Grimstad

15. desember 2016

Tellmann Executive Advisors AS

6

Trond Albert er en allsidig foredragsholder, rådgiver og fasilitator som jeg har hatt gleden av å samarbeide med gjennom flere år og i ulike roller. Han er dyktig til å få fram det som er vesentlig og evner å formidle dette på en direkte og lettfattelig måte, som både bidrar til ettertenksomhet og forankring. Han framstår som ydmyk men allikevel tydelig. Trond Albert er et godt menneske som jeg gjerne gir mine beste anbefalinger.

Håkon Olsen

14. desember 2016

Lloyd's Register

6

Skjelbred har evnen til å engasjere, og til å trekke med seg alle i diskusjoner, også de som er introverte og vanligvis ikke sier så mye i forsamlinger. Jeg kan absolutt anbefale han til motivasjonsforedrag og kursing i utadrettet kommunikasjon og salg.

Robert Ingvaldsen

14. desember 2016

Handelshøyskolen BI, Campus Bergen

6

På Handelshøyskolen BI henter vi inn gjesteforelesere fra næringslivet for å gi studentene flere «knagger» å henge pensumstoffet på. Trond har stilt opp flere ganger i mine Retail Management fag, og han leverer hver gang. Han er forberedt, og aktuell. Det slår meg gang på gang hvor god Trond er på å skape en trygg atmosfære for meningsutveksling, – og han får studentene med på interessante diskusjoner og refleksjoner. Hans «down to earth» og ærlige tilnærming sender viktige signaler videre til kommende næringslivsledere. Jeg vil absolutt anbefale Trond.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS