Hvordan ta i bruk kunstig intelligens nå? – få inspirasjon av disse foredragsholderne

Publisert i Tips og råd av

KI-generert er kåret til årets ord i 2023 og ChatGPT er et ord du sikkert har hørt ofte den siste tiden. Stadig flere selskaper begynner nå å se på hvordan de kan ta i bruk kunstig intelligens, KI. Men hvordan bør norske bedrifter egentlig forholde seg til KI? 

Talerlisten har flere eksperter innen kunstig intelligens, som kan hjelpe dere å forstå hva som er mulig, lurt og realistisk å gjøre nå. Under kan du lese mer om dem.

REALISTISK: KI får stadig mer hype og oppmerksomhet, men det er viktig å forholde seg realistisk til hva som faktisk er mulig og ikke, sier professor Morten Goodwin.

Hva kan kunstig intelligens gjøre for oss?

Morten Goodwin er professor i kunstig intelligens (KI) ved UIA og jobber til daglig med forskning innen kunstig intelligens. Han er særlig opptatt av at vi forholder oss til KI ut i fra hva det faktisk er, og ikke skaper urealistiske og fantasifulle forventninger til hva denne «nye» intelligensen kan gjøre for oss. 

Med Morten sin engasjerende formidling får du vite alt om det aller nyeste innen kunstig intelligens, og hva forskningen faktisk sier. I sine foredrag viser Morten Goodwin også hva kunstig intelligens ikke egner seg så godt til ennå, og hvor det kan gå galt når vi forsøker å bruke moderne kunstig intelligens for å løse tradisjonelle problemer.

Send forespørsel til Morten nå

RELASJONSORIENTERT: Ledelsesrådgiver Efwa Hagstrøm er opptatt av at vi må styrke Human Intelligence, bygge relasjoner og dyrke våre menneskelige egenskaper og kvaliteter, samtidig som vi omfavner teknologi.

Kommer sjefen din til å være en Chatbot?

Efwa Hagstrøm har skrevet flere fagbøker om endring, og om hvordan du kan bli mer effektiv, jobbe smartere og øke din kompetanse når det gjelder relasjoner. Nylig ga hun ut boken “Fremtidsrettet ledelse” (Hegnar forlag) som tar for seg hvordan ledelse blir forandret med KI og ny teknologi. 

I hennes foredrag får du oversikt over hvilke endringer som kommer, men også hvilke egenskaper og kvaliteter et menneske alltid vil være overlegen en maskin.

Send forespørsel til Efwa nå

Hva kan AI brukes til i markedsføring?

En som er kjent for å raskt sette seg inn i ny teknologi, er Thomas Moen. Helt fra han var ung gutt og lærte seg å programmere hjemme på gutterommet, har han behersket «det nye».

Nå har han laget et praktisk foredrag om hva AI og Chat GPT kan brukes til i markedsføring og innholdsproduksjon. I foredraget viser han i praksis hvilke oppgaver en markedsfører eller innholdsprodusent kan få hjelp til av AI. Innholdet blir dermed veldig praktisk rettet.

Send en forespørsel til Thomas Moen her.

OPPDATERT: Ekspert på digital markedsføring, Thomas Moen, har laget et praktisk foredrag om hva kunstig intelligens kan brukes til i markedsføring.

En annen som har begynt å bruke AI og Chat GPT til innholdsproduksjon, er Camilla Hager. Les mer og se hennes video om hvordan du kan bruke Chat GPT som din gode hjelper her.

Hva tar vi feil av når det gjelder KI?

Andreas Ekström er en ettertraktet svensk futurist og journalist som holder foredrag om hvordan teknologi påvirker samfunnet og menneskene i det. Han holder også foredrag om hvordan vi sammen former teknologien. Andreas har snakket på mange store konferanser, og vunnet priser for sin formidling.

Andreas ønsker å inspirere publikum til å få et riktig innblikk i KI, og hvordan ny teknologi faktisk vil bli tatt i bruk, og endrer tiden vi lever i. Han holder både fysiske foredrag i Norge, og digitale foredrag fra studio i Sverige.

Video om AI: What we’ve got wrong about AI • Keynote speaker Andreas Ekström

FUTURIST: Vi må forme teknologien, ikke la oss forme av teknologien, sier Andreas Ekström.

Send forespørsel til Andreas nå

AI forandrer hvordan vi leker, lærer og jobber

Hans-Petter Nygård-Hansen er et anerkjent navn innen bruk av teknologi. Han er ofte å se i mediene og holder foredrag om hvordan teknologien endrer det meste av våre liv. Enten du er nysgjerrig på hvilke trender som kommer til å påvirke oss, hvilke jobber som ikke finnes ennå, eller hvordan dere kan ta i bruk kunstig intelligens på jobben, kan Hans-Petter sette sammen et nyttig og inspirerende foredrag om det. 

Hans-Petter har allerede lang fartstid med praktisk bruk av kunstig intelligens i jobbsammenheng. I tillegg får han mye hjelp fra kunstig intelligens til å skape engasjerende historier fra sine mange naturopplevelser, hvor 360-kameraer, selfiestenger, droner, syntetiske stemmer og ChatGPT er bare noen av mange verktøy Hans-Petter kan holde engasjerende foredrag om. 

Send forespørsel til Hans-Petter nå

DISRUPSJON: Alle yrker endres med AI. Spørsmålet er når, og ikke om, sier Hans-Petter Nygård-Hansen. Foto: Kristoffer Sandven

Se forbi det åpenbare

Eirik Norman Hansen er glødende opptatt av å formidle hvordan teknologien spiller en viktig rolle i våre liv, men også hvordan vi kan forandre teknologien til å bli den fremtiden vi ønsker. Hvilke verktøy kan vi ta i bruk? Hvordan kan vi forbedre bedriften vår? Hvilke trender gjelder for øyeblikket, eller om få år?

Eirik er en kunnskapsrik og leken foredragsholder som kan ta dere med på en spennende reise inn i fremtiden. Hans foredrag er gjerne krydret med praktiske eksempler på bruk av kunstig intelligens, og han bruker også både droner og roboter på scenen.

Send forespørsel til Eirik nå

Hvor starter du med bruk av kunstig intelligens?

Ståle Lindblad har over 30 års erfaring med digitalisering, IT og kommunikasjon. I Ståles foredrag får du konkrete eksempler på hvordan virksomheten din kan bruke teknologien i praksis.

I et foredrag med Ståle Lindblad får dere også inspirasjon til hvordan å kan bruke kunstig intelligens til å jobbe smartere i din bedrift. Dere lærer hva kunstig intelligens egentlig er, og får tips om hvordan å komme i gang med å utnytte mulighetene i KI.

Send forespørsel til Ståle nå

Men hva med menneskene, hva skal de gjøre når KI tar over flere og flere oppgaver?

Mange ansatte og ledere er spente på hva som blir oppgavene til oss «fysiske» mennesker, når mange oppgaver løses av kunstig intelligens. En som er dyktig til å forklare dette, er Imac Zambrana.

Hun er en anerkjent kognitiv utviklingsekspert og forkjemper for menneskelige kapasiteter i den teknologiske tidsalderen. Hun holder foredrag der hun fokuserer på hva kunstig intelligens kan gjøre og hvor den kommer til kort, eller ikke er så lur å bruke. Imac har en doktorgrad i utviklingspsykologi og er førsteamanuensis i Psykologi ved Oslo Nye Høyskole. Hun er involvert i undervisning, forskning, og prosjekter knyttet til teknologi, talentutvikling og læring, og driver The Chameleons Podcast om menneske-maskin samspill.

Se video av Imac og send henne en uforpliktende forespørsel her.

Se her hvis du ønsker flere foredragsholdere som snakker om kunstig intelligens

Ønsker du å sjekke tilgjengelighet på noen av disse foredragsholderne? Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg raskt.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS