Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Arild Molstad

Arild Molstad

Reiselivsekspert, snakker også om bærekraft

Fra 6.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Arild Molstad

Arild Molstad er en av Norges mest bereiste reisejournalister, med flere hundretalls artikler i norske og internasjonale media bak seg, samt en rekke bøker, med både reise, kultur og natur som temaer. Han har blitt stadig mer engasjert i bevaring av klodens knapphetsgoder og hva konsekvensene vil bli dersom vi ikke gjør alt vi kan for å stanse klimaendringene. Han har også vært aktiv i bistand og utvikling både for UD og Norfund i Asia og Afrika, samt frivillige og humanitære organisasjoner, senest i samarbeid med Aung San Suu Kyis organisasjon i Burma (Myanmar). Han har vært rådgiver for bl.a. Unescos Verdensarvkontor, National Geographic Society, Innovasjon Norge og Hurtigruten, og har i en rekke år vært – og er – pådriver  for et mer bærekraftig reiseliv i Norge. Disse temaene holder han foredrag og skriver hyppig om i media, både aviser og i Aftenpostens INNSIKT.

Foredrag med Arild Molstad

Hvilke utfordringer står norsk reiseliv overfor i fremtiden?

Hvordan kan vi i Norge unngå å lide samme skjebne som masseturismen som preger flere av klodens fineste reisemål? I dag er vi 1,3 milliarder mennesker som årlig reiser på jakt etter uforglemmelige reiseopplevelser. Natur- og kulturopplevelser av typen vårt land kan by på er blitt knapphetsgoder på en klode der snart 2/3 av verdens borgere vil bo i overbefolkete, miljøtruede byer. Om noen tiår vil reiseliv bli en av Norges aller viktigste næringer. Men er vi beredt, er vi og våre politikere kunnskapsrike nok om turismens vesen til å ta de rette veivalgene? Hvordan kan vi ta bedre vare på våre 8 verdensarvsteder? Bør vi lansere en turistskatt? Hvordan kan reiselivet samarbeide bedre med mat- og transportbransjen for å planlegge fremtiden bedre? Steder som Island, Venezia, Cuba og Barcelona lider nå under det nye begrepet «over-turisme.» Vi har ingen tid å miste.

Hvor skal vi reise før det er for sent?

Ifølge Molstads bok påvirker ikke verdens største industri bare våre ferievalg, men også reisemålenes karakter og personlighet. Bli kjent med 14 av verdens mest attraktive reisemål og hva det er som truer dem. Er det noe vi kan gjøre for at de ikke skal gå ut på dato? Få reiselysten til å krible som aldri før - samtidig som du ser på turistrollen på en ny måte. Kampen for å bevare klodens natur- og kulturskatter skjerpes i årene som kommer. Foredraget gir et overraskende og fascinerende innblikk. Mye av kampen foregår på turismens arena – hvor du spiller hovedrollen!

Hvordan kan vi bidra til å redde kloden når vi er ute og reiser?

Hvorfor har det seg slik at så snart et sted er blitt erklært å være et paradis på jord, begynner det å miste sin appell? Er vi reisende klar over hvilke inntrykk og avtrykk vi legger igjen når vi er på farten? At turismen – du og jeg – gjennom valgene vi tar, er med på å bestemme hva slags fremtid et land eller en landsbys har i vente? Turismen er verdens største næring. Valgene vi tar har ringvirkninger. I foredraget vil Molstad også snakke om at turisme er undervurdert bistandsverktøy, som kan skape velstand og vekst i de mange utviklingsland som nå står på ønskelisten til stadig flere av oss, ikke minst pga. lavprisflyenes eksplosive trafikkvekst. Som turister kan vi faktisk være et mini-Norad, uten at vi derved må renonsere vårt forbruk i jakten på store opplevelser. Faktisk kan eksklusiv turisme bidra til både å bekjempe fatttigdom og verne om miljø og kultur.

Vi er på vei inn i en ny tidsalder for mennesket: Antropocen. Hva betyr det for måten vi velger å lever på?

Jorden krymper. Det samme gjør tiden vi har på oss til å klare utfordringene, de fleste miljø-drevet, som krever drastisk og umiddelbar handling. Stadig flere mener vi nå befinner oss i Antropocen – menneskets tidsalder. Utfordringene vi står overfor er alle menneskeskapte. Men betyr det at vi har vilje og evne til å løse dem? Og hvorfor er et navneskifte betydningsfullt?

Arild Molstad har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS