
Om Bente Holm
Bente Holm holder foredrag om utenforskap, innenforskap, skam, minioritets-stress og om det å «være en sak», slik hun selv har opplevd. Som nyutdannet kateket opplevde Bente Holm å bli veiledet ut av yrket hun hadde valgt, fordi hun er lesbisk. Over 20 år senere med en utdanning innen religion, pedagogikk, rådgivning og skoleledelse, er hun engasjert i hva som gir mennesker mulighet til å ta gode valg i livet. I møte med ungdom, foreldre, lærere, helsepersonell, trenere og ledere har hun hele sin fartstid hatt fokus på hva som gir god helse, hva som fremmer læring og hvordan vi alle kan påvirke. På godt og ondt! Vi har alle mulighet til å være vår nestes døråpner.
I sine foredrag bruker Bente egne historier til å kaste lys over hvordan det er å være en minioritet. Hva det kan gjøre med et menneske å bli behandlet som en sak i stedet for en person? Og hvordan vi fort kan bli en mobber i stedet for et offer når vi ikke blir møtt som hele mennesker. Med både humor og glimt i øyet retter hun søkelys mot viktigheten av hvordan vi på skoler, arbeidsplasser, i næringslivet, i helse og omsorgsyrket hele tiden må ha med oss at vi alle har ansvar for våre relasjoner til andre og oss selv, og hvilken betydning dette har.
2024 ble vi kjent med Bente og hennes familie gjennom TV2-programmet Familiekoden – her som Kaosfamilien. Kaosfamiliens kjerneverdier handler om å sette mennesket først, noe som er gjennomgående i alle foredragene hun holder om det å være menneske som bryter med majoriteten anser som normalt.
Bente holder foredrag for alt fra store forsamlinger med hovedfokus på kunnskapsformidling, til foredrag i mindre grupper med fokus på dialog og samtale. Målet med foredragene er å få publikum til å reflektere over egne verdier, holdninger og hvordan egne handlinger kan påvirke de rundt oss.
Østfold
Nei
Foredrag med Bente Holm
Å være en sak: Et foredrag om identitet, skam, minioritetsstress, utenforskap og innenforskap.
Dette foredraget er en personlig historie om erfaringer med å være en sak i kirken, i media, blant venner og familie og i samfunnsdebatten. En historie om å høre til og å bryte ut. En historie om å være innenfor eller utenfor. Om "Fight, Flight or Freeze".
Jævla homo
Hva skjer når homobegrepet blir brukt i garderoben, på banen og fra tribunen? Gjør det egentlig noe om vi bruker kjønnsdiskriminerende begreper og uttrykk til hverandre? Hva sier ungdommen og hvordan kan vi som voksne møte dette?
Pride i skolen?
Å elske er en menneskerett! Men, hva skjer når du ikke gir deg selv den retten? Eller når andre hindrer deg? Hvordan takle presset når andre mener du er feil og ikke passer inn i pensum på skolen? Hvordan oppleves det å snakkes om og ikke til? Og hva skjer når du blir en sak på alles lepper, på sosiale medier og i overskrifter i nyhetsbildet? Vi har alle et samfunnsansvar der vi lager rom og plass for mangfoldet. Mangfoldet - den positive delen av å være ressursen mennesket.
Et mangfold av ledere
Å være en leder i dagens samfunn er å få et mangfold av andre til å følge etter deg. I dette foredraget gir Bente deg tips for hvordan lede i et miljø preget av mange ulike typer mennesker