Ina Othilie Vikøren

Miljøambassadør - Grønn Konkurransekraft

Fra 16.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ina Othilie Vikøren

Ina Othilie Vikøren er bærekraftsleder i H&M, og jobber daglig med å implementere løsninger for den sirkulære økonomien her til lands. Hun er tidligere foredragsholder for Miljødirektoratet og jobber nå frilans. Skribent, fotograf, blogger og master fra NTNU i bærekraftig forretningsutvikling, bachelor fra UK og Stanford. Ina har vært aktiv skikjører siden hun var liten, og det er der klimaengasjementet fikk sin oppblomstring. Hun er en av hovedbloggerne bak Norges mest leste friluftsblogg – turjenter.no, ambassadør for Protect Our Winters, DNT og Infinitum. Ina er en digital nomade som har fjellene som sitt hjem, kontor og lekeplass. Foredragene gjenspeiles i hennes utallige fjelleventyr og har nydelig bildemateriale. Hun kobler klimakunnskap og historiske trender opp mot moderne friluftsliv, ansvar og forbrukermakt. Hun har et brennende engasjement for hvorfor og hvordan vi må ta vare på naturen vår og har gått i god skole hos Miljødirektoratet i hvordan å snakke om klima og samtidig presentere konkrete handlingsalternativ en engasjerende måte. Vi skal være en del av løsningen – ikke problemet! Bli inspirert og bli med på eventyret!

Foredrag med Ina Othilie Vikøren

Bærekraftig friluftsliv: Hvorfor og hvordan kan vi ta vare på naturen vår og ikke bare bruke den som lekeplass?

Ina har i flere år reist rundt i Norge på skoler og arrangementer for å snakke om klimasystemet, klimaendringer, naturmangfold og framtidens løsninger. Hun kobler det hele opp mot kjærligheten for natur, friluftsliv og spesielt skikjøring. Som David Attenborough selv sa det: 'No one will protect what they don't care about; and no one will care about what they have never experiened'.

Expedition Backyard / Friluftsparadokset

Som skikjører og friluftsentusiast kommer mye reising og en konstant eventyrlyst. Ina forteller om hva dette friluftsparadokset egentlig er og hvordan hun gikk fra å reise til Alpene hver eneste vintersesong til å leke mye mer i sitt eget land. Friluftsparadokset: Jo mer vi bruker den naturen vi elsker å leke i, jo mer ødelegger vi den. Både gjennom hvordan vi bruker den, hva vi har på oss og hvordan vi kommer oss dit. Ina veileder oss gjennom konkrete handlingsalternativ og inspirerende turer.

Protect our winters: Hvordan kan vi ta vare på fremtidens vintersesonger?

Fødes våre barnebarn med rulleski på beina? Blir kunstsnø den nye puddersnøen? Ina er en stor ambassadør for naturen vår (og spesielt vintrene våre) og det at vi ikke bare kan bruke naturen som lekeplass, men også ta vare på den samtidig. Hun snakker om hvorfor og hvordan vi kan være med å ta vare på fremtidens vintre slik at vi kan fortsette med pudderlek i mange generasjoner fremover.

Bærekraftig forretningsmodellering og Sirkulær Økonomi

Flere ganger har Ina holdt keynote om bærekraftige forretningsmodeller, der hun skreller av buzz-ord og gir en kort, konkret og fengende gjennomgang av hvorfor det er viktig å redesigne forretningsmodellen sin til å være bærekraftig for miljø og samfunn. Hun bruker funn fra forskning under masteroppgave ved NTNU, men trekker også inn konkrete eksempler og ny teknologi for å eksemplifisere både bærekraftige forretningsmodeller, men også sirkulær økonomi i praksis.

Skreddersydd foredrag /workshop

Ina skreddersyr workshops for større og mindre grupper. Tematikken omhandler nytenkning rundt bærekraftige handlingsalternativ innenfor frilufts- og reiseliv og kan ta utgangspunkt i et av hennes eksisterende foredrag. Hun deler egne erfaringer og tilpasser seg gjerne ønsket format. Ina har bred erfaring med å snakke for bedrifter, organisasjoner, festivaler, arrangementer, skoler og universiteter. Fokusord: Klima, miljø, friluftsliv, vinter, naturmangfold, CO2, reduse-reuse-repair-recycle.

Ina Othilie Vikøren har 3 vurderinger

Fanny Pindsle

24. september 2018

Hold Norge Rent

6

Ina var foredragsholder for oss og presenterte et inspirerende innlegg om hav og miljø. Jeg anbefaler på det sterkeste å invitere Ina til deres arrangement hvis dette er tema.

Randi Haavik Varberg

1. mars 2018

Infinitum AS

6

Ina har holdt flere foredrag for Infinitum Movement, som er en bevegelse mot unge miljøbevisste. Infinitum Movement eies av Infinitum AS, som eier og drifter pantesystemet. Ina Othilie er en meget engasjert og ekte foredragsholder, som Infinitum har stor nytte og glede av å ha på lag. Hun er engasjerert i sine foredrag med selvopplevde friluftshistorier koblet opp mot klimakunnskap og forskning – en ekte influencer mot ung målgruppe .

Per Anders Iversen

28. februar 2018

Camp Villmark/ Norges Varemesse

5

Vi hadde gleden av å ha Ina som foredragsholder under Camp villmark 2017, og vi har booket henne igjen til årets arrangement. Hun er dyktig på å fremføre sitt budskap, godt forberedt og har en spennende historie å fortelle.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS