Ina Vikøren

Sirkulære og bærekraftige forretningsmodeller

Fra 22.500,- per foredrag

Fra 30.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ina Vikøren

Ina Vikøren er bærekraftsleder i Telia, og jobber daglig med å implementere løsninger for den sirkulære økonomien her til lands. Hun er tidligere bærekraftsleder i H&M, foredragsholder for Miljødirektoratet og har master i bærekraftig forretningsutvikling for en sirkulærøkonomi fra NTNU, Heriot-Watt og Stanford. I tillegg er hun aktiv skikjører, miljøambassadør, gründer, influencer (edutaining for klima og mental helse), skribent og fotograf. Da hun skrev master bodde hun i bilen og reiste gjennom Norge for å forelese norske elever i klimautfordringene. Hun har tidligere jobbet i Innovasjon Norge, Miljødirektoratet, WWF, FOLK og er ekspert i å se mulighetsrom for konkurransedyktighet i utfordringene klimaendringene skaper. Hun kobler klimakunnskap og historiske trender opp mot digitalisering, nye forretningsmodeller, endring, forbrukermakt og morsomme historier. Ina er kjent for sine engasjerende og lærerike foredrag og har mottatt flere priser for sine formidlingsevne.

Foredrag med Ina Vikøren

Fra Boikott til Bærekraftsleder: Sirkulærøkonomi i Praksis

Hvordan gikk Vikøren fra å boikotte fast fashion og H&M til å nå jobbe som selskapets bærekraftsleder? Tekstilindustrien er verdens nest mest forurensende industri og da H&M er industriens nest største aktør setter dette store utfordringer, så vel som muligheter til å snu forretningsmodellen til å operere innenfor planetens tåleevner. Hvordan innoverer man en forretningsmodell fra problem til løsning? Og hva er erfaringene fra å jobbe med bærekraft i et av verdens mest bærekraftforhatte selskap?

Bærekraft: Vi må ha en grunn til å bry oss

Det blir ingen ekte forankring uten ekte engasjement. Og engasjement smitter. Vi må spille på den gode samvittigheten, ikke den dårlige. Med stort engasjement presenterer Ina sin personlige historie og kobler den opp mot utviklingen av klodens klima, der hun viser til historiske trender, dagens situasjon og løsningsoriente fremtidsscenarioer. Foredraget er bl.a. bygget på oppdatert forskning hun fikk via foredragsrollen i Miljødirektoratet og skreddersys i forhold til selskapet/publikum.

Bærekraft i eksempler: Fra fornuftig teori til fungerende praksis

Hva kjennetegner egentlig en bærekraftig forretningsmodell? Hva er forskjellen på grønnvasking og filantropi? Hva er de selskapets lavthengende frukter som kan starte snuoperasjonen til en klimapositiv modell? Ina tar deg gjennom hvordan bærekraft kan gå fra en grønn power-point til kjernevirksomheten i selskapet.

Kurs med Ina Vikøren

Bærekraft i Praksis

Hva kjennetegner egentlig en bærekraftig forretningsmodell? Hva er forskjellen på grønnvasking og filantropi? Hva er de selskapets lavthengende frukter som kan starte snuoperasjonen til en klimapositiv modell? Ina tar deg gjennom hvordan bærekraft kan gå fra en grønn power-point til kjernevirksomheten i selskapet.

Skreddersydd for din bedrift/arrangement

Talerlisten mener

Ina er en glitrende formidler og en foredragsholder som både har et viktig budskap og mange konkrete råd og erfaringer. Hun har en energisk stil, gode eksempler og et engasjement som skinner gjennom når hun formidler. Et trygt valg hvis du ønsker en ekspert på bærekraft som kan holde inspirerende foredrag om samfunnsansvar, miljø og mangfold.

Ina Vikøren har 7 vurderinger

Max Eckbo Hallqvist

5. mars 2020

Norconsult AS

6

Ina hadde et veldig fengslende foredrag om sirkulærøkonomi i praksis for mer enn 250 av våre yngre medarbeidere. Foredraget konkretiserte både problemstillinger og løsninger knyttet til bærekraft og sirkulærøkonomi, og jeg tror mange av oss satt igjen med flere ny tanker og perspektiver etter foredraget hennes. Jeg vil anbefale Ina på det varmeste.

Linda Camilla Strømsod

27. februar 2020

Viken Skog SA

5

Ina Vikøren er en briljant foredragsholder! Hun både inspirerte og begeistret de 550 skogengasjerte deltakerne på Viken Skogs Tømmer&Marked på Sundvolden Hotel. Vikøren er godt forberedt og med sitt engasjerende og ærlige innlegg får hun opp øynene til mange. Bra jobba! Kan så absolutt anbefale Ina Vikøren som foredragsholder.

Emil Johan Oliver

7. februar 2020

Hubro Education AS, General manager and co-founder

6

Ina holdt foredrag om bærekraft i industrien på Hubrokonferansen 2019, en nasjonal konferanse for lærere i økonomi og ledelsesfag på videregående skole. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med Inas bidrag! Innlegget fikk strålende tilbakemeldinger fra deltagerne og var godt tilpasset målgruppen. Ina har formidlingsevne, kunnskap og sjarme som ingen andre på dette området. Tusen takk Ina!

Kenneth Stoltz

4. februar 2020

Næringsforeningen i Trondheimsregionen

5.5

I september 2019 leverte Ina et forrykende foredrag som en av flere key notes under Næringsforeningen i Trondheimsregionens årlige konferanse Manifestasjon på Scandic Lerkendal, med 600 i salen. Hun hadde god formidlingsevne og fremførte et engasjerende, tankevekkende og sterkt faglig innlegg om bærekraftsarbeidet i H&M. Ina kom godt forberedt, kunne sine saker, og fikk en høy score fra deltagerne i evalueringen av arrangementet. Hun kunne med fordel fått et kvarter ekstra på scenen, da presentasjonen var tettpakket med informasjon som man gjerne kunne fått litt bedre tid til å la synke inn. Næringsforeningen anbefaler Ina Vikøren på det varmeste som foredragsholder!

Fanny Pindsle

24. september 2018

Hold Norge Rent

6

Ina var foredragsholder for oss og presenterte et inspirerende innlegg om hav og miljø. Jeg anbefaler på det sterkeste å invitere Ina til deres arrangement hvis dette er tema.

Randi Haavik Varberg

1. mars 2018

Infinitum AS

6

Ina har holdt flere foredrag for Infinitum Movement, som er en bevegelse mot unge miljøbevisste. Infinitum Movement eies av Infinitum AS, som eier og drifter pantesystemet. Ina Othilie er en meget engasjert og ekte foredragsholder, som Infinitum har stor nytte og glede av å ha på lag. Hun er engasjerert i sine foredrag med selvopplevde friluftshistorier koblet opp mot klimakunnskap og forskning – en ekte influencer mot ung målgruppe .

Per Anders Iversen

28. februar 2018

Camp Villmark/ Norges Varemesse

5

Vi hadde gleden av å ha Ina som foredragsholder under Camp villmark 2017, og vi har booket henne igjen til årets arrangement. Hun er dyktig på å fremføre sitt budskap, godt forberedt og har en spennende historie å fortelle.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS