Øivind og Jeanette Flagstad

Jeanette Flagstad

Åpent og ærlig om rusmisbruk i familien

Fra 10.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jeanette Flagstad

Jeanette holder foredrag om rus og narkotika, ut i fra sitt ståsted som «søstra til dophuet Øivind». Øivind var fotballtalentet som pælma treningsbagen i skauen og dro for å kjøpe hasj i stedet. Han misbrukte amfetamin, hasj, ecstasy, LSD, fleinsopp og piller i 25 år. Jeanette var den streite søstra som forgjeves forsøkte å ordne opp i familien og ønsket ham til slutt død. Men da han sa han ville kutte ut dopet julaften 2015, stilte hun opp likevel. I løpet av 2016 ble boka «En glad gutt og søstra til dophuet» utgitt og Facebook-siden ”Flaggis for livet” fikk tusenvis av følgere. Men Øivind fortsatte å ruse seg jevnlig uansett. Jeanette deler i sine foredrag åpent og ærlig av sine erfaringer for å gi innsikt. Hun vil drive forebyggende arbeid blant ungdom, samt å realitetsorientere foreldre. Ingen planlegger å snu opp-ned på sitt eget og familiens liv når de prøver ut ulike rusmidler. I foredrag på ungdomsskoler gjør hennes ufiltrerte beretninger om hvordan rusmisbruk påvirker en hel familie stort inntrykk. Vekk med skam og tabu – dette kan skje i alle familier!

Foredrag med Jeanette Flagstad

Prosjekt umulig ble mulig: "En glad gutt og søstra til dophuet"

Julaften 2015 dukket Øivind opp nykter for første gang på 20 år og sa han ønsket et vanlig liv. Jeanette hadde egentlig gitt ham opp, men tenkte: "OK, jeg gir ham en aller siste sjanse." Og så startet arbeidet for å få skrevet og utgitt boka "En glad gutt og søstra til dophuet". En reise som innebar oppturer, nedturer, mye følelser, ærlighet, Facebook og det å bli kjent med hverandre igjen etter 20 år nesten uten kontakt. Er blod tykkere enn vann? Hva skal til for å lykkes med et slikt prosjekt?

Når det som hjelper er å ikke hjelpe

Jeanette var 21 år første gang hun tok ut penger av minibanken på Kolbotn, lånte bilen til foreldrene og kjørte broren inn til pusheren på Tøyen for å betale dopgjeld. I mange familier med rusmisbruk leter de i årevis etter en «magisk ting» som skal få den rusavhengige til å bli nykter. Den triste sannheten er at tingen ikke finnes. Noen ganger er det eneste som hjelper, å lukke døra. Sette tydelige grenser. Ta vare på seg selv først. Men for å klare det trenger man støtte. Hvor finner man den?

Skreddersydde foredrag

Her kan oppdrag skreddersys etter oppdragsgivers ønske.

Jeanette Flagstad har 1 vurdering

Monica K Rimestad

15. juli 2019

Tryg Forsikring/ Natteravnsekretariatet

6

Jeanette Flagstad holdt et helt fantastisk bra foredrag på Natteravnkonferansen 2019 som samlet natteravner fra hele Norge, samt fra Sverige, Danmark og Færøyene. Forebyggere fra politi og utekontakt var også blant deltakerne. Levende, ekte, ærlig og engasjerende delte hun sine erfaringer, og gav alle oss som var til stede verdiull innsikt i hvordan rusmisbruk påvirker den nærmeste familien. Med sin sterke formidlingsevne og sitt nærvær fikk Jeanette en unik kontakt med tilhørerne. Dette traff! Tilbakemeldingene til oss i Tryg og Natteravnsekretariatet var svært gode. Svært mange har etter konferansen kommet med flotte tilbakemeldinger på Jeanette som foredragsholder. «Det som gjorde dypest inntrykk var foredraget til Jeanette», skrev en av deltakerne. Jeg vil på det varmeste anbefale Jeanette Flagstad som foredragsholder!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS