Øivind og Jeanette Flagstad

Jeanette Flagstad – søstra til dophuet

Åpent og ærlig om rusmisbruk i familien

Fra 10.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jeanette Flagstad – søstra til dophuet

Øivind var fotballtalentet som pælma treningsbagen i skauen og dro for å kjøpe hasj i stedet. Han misbrukte amfetamin, hasj, ecstasy, LSD, fleinsopp og piller i 25 år. Jeanette var den streite søstra som forgjeves forsøkte å ordne opp i familien og ønsket ham til slutt død. Men da han sa han ville kutte ut dopet julaften 2015, stilte hun opp likevel. I løpet av 2016 ble boka «En glad gutt og søstra til dophuet» utgitt og Facebook-siden ”Flaggis for livet” fikk tusenvis av følgere. Men Øivind fortsatte å ruse seg jevnlig uansett. Jeanette deler i sine foredrag åpent og ærlig av sine erfaringer for å gi innsikt. Hun vil drive forebyggende arbeid blant ungdom, samt å realitetsorientere foreldre. Ingen planlegger å snu opp-ned på sitt eget og familiens liv når de prøver ut ulike rusmidler. I foredrag på ungdomsskoler gjør hennes ufiltrerte beretninger om hvordan rusmisbruk påvirker en hel familie stort inntrykk. Vekk med skam og tabu – dette kan skje i alle familier!

Foredrag med Jeanette Flagstad – søstra til dophuet

Prosjekt umulig ble mulig: "En glad gutt og søstra til dophuet"

Julaften 2015 dukket Øivind opp nykter for første gang på 20 år og sa han ønsket et vanlig liv. Jeanette hadde egentlig gitt ham opp, men tenkte: "OK, jeg gir ham en aller siste sjanse." Og så startet arbeidet for å få skrevet og utgitt boka "En glad gutt og søstra til dophuet". En reise som innebar oppturer, nedturer, mye følelser, ærlighet, Facebook og det å bli kjent med hverandre igjen etter 20 år nesten uten kontakt. Er blod tykkere enn vann? Hva skal til for å lykkes med et slikt prosjekt?

Når det som hjelper er å ikke hjelpe

Jeanette var 21 år første gang hun tok ut penger av minibanken på Kolbotn, lånte bilen til foreldrene og kjørte broren inn til pusheren på Tøyen for å betale dopgjeld. I mange familier med rusmisbruk leter de i årevis etter en «magisk ting» som skal få den rusavhengige til å bli nykter. Den triste sannheten er at tingen ikke finnes. Noen ganger er det eneste som hjelper, å lukke døra. Sette tydelige grenser. Ta vare på seg selv først. Men for å klare det trenger man støtte. Hvor finner man den?

Skreddersydde foredrag

Her kan oppdrag skreddersys etter oppdragsgivers ønske.

Jeanette Flagstad – søstra til dophuet har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS