Jeanette Flagstad

Endringsledelse, rus og (u)synlige tigre

Fra kr 12.500,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Jeanette Flagstad

Hvordan kan man lykkes med endringer på arbeidsplassen og i egen bakgård? Jeanette Flagstad har erfaring fra ulike lederroller, HR, utviklings- og endringsarbeid fra Aker Solutions, Veidekke og konsulentfirmaer. Med sin sterke formidlingsevne, ærlighet og humor tar hun tilhørerne med på en brutal reise som gir livsviktig læring. Det er komplekst og krevende å slå sammen to virksomhetsområder i en organisasjon eller innføre et nytt IT-system. Men hva gjør du når du får vite at broren din ruser seg hver dag i storefri? Og hvis det går 20 år og broren din fortsatt mener han ikke har et rusproblem? Jeanette satte i gang et felles bokprosjekt for å friste broren til å være nykter, og boka «En glad gutt og søstra til dophuet» kom ut i desember 2016. Nå leder hun nettverket Usynlige tigre for pårørende til rusavhengige (www.usynligetigre.no) i Norge. Hun brenner for å gi mennesker økt kunnskap, innsikt – og ikke minst lyspunkter – for å mestre og «overleve» en verden i konstant endring.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Jeanette Flagstad

Prosjekt umulig ble mulig: "En glad gutt og søstra til dophuet"

Julaften 2015 dukket Øivind opp nykter for første gang på 20 år og sa han ønsket et vanlig liv. Jeanette hadde egentlig gitt ham opp, men tenkte: "OK, jeg gir ham en aller siste sjanse." Og så startet arbeidet for å få skrevet og utgitt boka "En glad gutt og søstra til dophuet". En reise som innebar oppturer, nedturer, mye følelser, ærlighet, Facebook og det å bli kjent med hverandre igjen etter 20 år nesten uten kontakt. Er blod tykkere enn vann? Hva skal til for å lykkes med et slikt prosjekt?

Når det som hjelper er å ikke hjelpe

Jeanette var 21 år første gang hun tok ut penger av minibanken på Kolbotn, lånte bilen til foreldrene og kjørte broren inn til pusheren på Tøyen for å betale dopgjeld. I mange familier med rusmisbruk leter de i årevis etter en «magisk ting» som skal få den rusavhengige til å bli nykter. Den triste sannheten er at tingen ikke finnes. Noen ganger er det eneste som hjelper, å lukke døra. Sette tydelige grenser. Ta vare på seg selv først. Men for å klare det trenger man støtte. Hvor finner man den?

Skreddersydde foredrag

Her kan oppdrag skreddersys etter oppdragsgivers ønske.

2024 © Talerlisten AS