Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Ranvir Rai

Innovasjonsforsker, designtenker og technerd

Fra 25.000,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Ranvir Rai

Ranvir Rai er en erfaren og inspirerende foredragsholder som holder kurs og foredrag innen innovasjon, digitalisering og design thinking. Med doktorgrad i innovasjon og entreprenørskap har han en dyp innsikt innen disse temaene – både på et teoretisk og praktisk plan. Ranvirs styrke er å kunne formidle komplekse problemstillinger gjennom enkle og praktiske eksempler pakket inn i en humoristisk undertone. Hvis du er på jakt etter en foredragsholder (eller inspirator!), der forsamlingen skal glemme tid og stund og samtidig sitte med noen gode råd til ettertanke, har du kommet riktig sted. Ranvir har et stort repertoar og kan fungere på alt fra kick-off til tyngre faglige seminarer.

Foredrag med Ranvir Rai

Hvordan innovere i turbulente tider?

Verden er i endring, det snakkes om den fjerde industrielle revolusjon og stadig flere ledere etterspør «radikal digital innovasjon». Men hva betyr det, hva er hype og hva er ekte? Og hvordan kan vi sikre en plass med på toget inn i fremtiden når vi lever i en virkelighet der teknologi utvikler seg eksponentielt? I dette populære foredraget kan du lære om hvordan man kan innovere i riktig takt, basert på reelle brukerbehov, case-eksempler, nyere forretningsmodeller og nye måter å innovere på.

Design thinking som strategisk konkurransefortrinn

Designtenking er et tankesett og en brukerorientert tilnærming til innovasjon som har tatt verden med storm. Metoden kombinerer designernes iterative tilnærming til tjeneste- og produktutvikling, med analytiske og strategiske metoder for forretningsutvikling. Resultatet blir løsninger som har større sannsynlighet for å svare på brukerbehovene, er lønnsomme og i tråd med forretningsstrategi. Lær hvordan dette kan være relevant for din bedrift - og bli inspirert!

Disruptiv innovasjon - WTF?!?

Disruptiv innovasjon er nyskapning som forstyrrer et eksisterende marked ved å gjøre en eksisterende forretningsmodell irrelevant. Dette kan oppleves som et sjokk for mange større virksomheter. Hvordan påvirker dette din virksomhet og bransje? Ranvir har både og forsket og forelest på dette populære fenomenet. I dette foredraget beskrives verktøyene for å enten initiere disruptive tiltak selv, eller beskytte seg mot disruptive angrep fra mindre aktører.

Kurs med Ranvir Rai

Tjenestedesign og innovasjonsledelse (Forretningsdesign)

Lær sentrale metoder, verktøy og prinsipper fra tjenestedesign og design thinking - i kombinasjon med sentrale teorier fra innovasjonsfaget. Vi vil jobbe med å kartlegge kundens brukerbehov, designe verdiforslag, ta valg, utforske passende forretningsmodell, prototype, teste og ikke minst lære og ha det gøy! Målet er at du skal forlate kurset med et utvidet tankesett og verktøykasse du kan bruke på din egen arbeidsplass.

Disruptiv innovasjon i praksis

Disruptiv innovasjon er kanskje den mest innflytelsesrike og samtidig mest misforståtte teorien fra innovasjonsfaget (Prof. Clayton Christensen, Harvard Business School). Vi vil jobbe med å forstå hva det vil si utvikle disruptive konsepter i din bransje - og hvordan dette kan gjøres i praksis. Resultatet blir løsninger som har større sannsynlighet for å svare på brukerbehovene, er lønnsomme og i tråd med forretningsstrategi. 'Disrupt' deg selv - før noen andre gjør det!

Forretningsmodellinnovasjon

Stadig flere ledere etterspør «radikal innovasjon». For flere betyr det å innovere selve forretningsmodellen til virksomheten. I dette kurset gjennomgår vi sentrale metoder og verktøy slik at din bedrift er i stand til å utforske, teste og utvikle nye forretningsmodeller - med en dynamisk og visuell arbeidsmetodikk. Vi benytter selvsagt 'Business Model Canvas' - og har selv blitt kurset av A. Osterwalder i bruken av denne metodikken.

Ranvir Rai har 7 vurderinger

Ingrid Blichfeldt

26. januar 2020

Asker kommune

4.5

Sammen med fire kollegaer deltok jeg på en sertifisering i design thinking ledet av Ranvir. Ranvir viste meget god evne til å skreddersy opplegget ut fra våre behov. Kurset hadde en kombinasjon av teori og praktisk trening, noe som var meget lærerikt. Ranvir er en kunnskapsrik, inspirerende og hyggelig foredragsholder.

Turid Kristoffersen

3. oktober 2019

Fylkestannlege, Telemark fylkeskommune

6

Ranvir Rai ga en svært engasjerende presentasjon om innovasjon, disrupsjon, digitalisering og AI på KS sin samling Ledergaloppen i Langesund 17 september 2019. Jeg har hørt mange foredrag om temaene, også på BI, Oslo, og Ranvir Rai var minst like god. Profesjonell, kompetent og didaktisk suveren med illustrasjoner som på en usedvanlig god måte illustrerte poengene; dertil med humoristiske betraktninger. Dette var inspirasjon pur.

Geir Johan Hansen

1. oktober 2019

KS-konsulent AS

6

Ranvir Rai har bidratt med foredrag og verktøy på samlinger for kommuner i regi av KS-konsulent. Tema har vært innovasjon og digitalisering Ranvir har vist en egen evne til å gjøre stoffet lett tilgjengelig og praktisk rettet. Våre kunder har bare gitt positive tilbakemeldinger. Anbefales!

Erik Haagensen

17. september 2019

EY

6

Ranvir Rai holdt et innlegg på EYs kundeseminar «Future of Nordic Retail». Ranvir er en meget inspirerende og kunnskapsrik foredragsholder som evner å formidle sine budskap på en lettfattelig måte. Å kunne formidle komplekse problemstillinger gjennom enkle og praktiske eksempler pakket inn i en humoristisk undertone er en kunst ikke mange behersker. Hvis du er på jakt etter en foredragsholder (eller inspirator!), der forsamlingen skal glemme tid og stund og samtidig sitte med noen gode råd til ettertanke, har du funnet rett mann! Ranvir har et stort repertoar og kan fungere på alt fra kick-off til tyngre faglige seminarer.

Carina Louise Dale

8. januar 2019

Gründeruka Agder

6

Ranvir Rai var hovedspeaker under Gründeruka finalen i Agder i tillegg til å gjennomføre work-shop i design thinking på dagen. Fokuset for dagen i sin helhet var innovasjon og endring med etablert næringsliv og gründere som målgruppe. Ranvir fikk strålende tilbakemeldinger av deltagerne både på dag- og kveldsarrangementet. Ranvir engasjerer og inspirerer og tar scenen. Han var også løsningsorientert og lett å jobbe med i forkant av leveransen. Han tok ansvar og forsto oppdraget umiddelbart, og leverte fra A-Å og kan anbefales på det sterkeste. Ranvir er faglig sterk og har glimt i øyet. Har en egen evne til å omgjøre teori til praksis og tilpasse innholdet til målgruppen og type arrangement. Noe som fenger og skaper interesse og engasjement.

Tom Omnes Lia

27. september 2018

Econa

6

Ranvir Rai holdt et foredrag om design thinking for 150 av våre frivillige, stoffet var svært nyttig for arbeidet som våre frivillige gjør og gav mersmak. Deltakere var en blanding mellom de som studerer innenfor økonomi og administrasjon og de som har en mastergrad innenfor feltet.

Torunn Wibe

17. november 2016

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oslo

5

Ranvir Rai holdt en presentasjon basert på deler av sitt PhD-arbeid om tjenesteinnovasjon i offentlig sektor på Forskningsdagen 2016, hvor Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oslo var en av arrangørene. Deltakerne var hovedsakelig helsepersonell. Han klarte på en fin måte å levendegjøre sitt budskap og traff tilhørerne godt med sin presentasjon.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS