
Om Sanna Sarromaa
Sanna Sarromaa holder foredrag om Norge og nordmenn, sett med hennes finske skråblikk på tilværelsen her på berget. Hennes kronikker i VG skaper som regel alltid debatt, og hun har en underholdende og lett provoserende formidlingsstil.
Sarromaa har flere ganger skapt mediestorm med sine utspill om blant annet det norske likhetstyranniet, lavt læringspress på skolen, norsk middelmådighetskultur og nordmenns manglende evne til å skrive riktig. «Alle skal med, men ingen skal langt», er en av hennes spissformuleringer om nordmenn.
Sarromaa rokker ved norske tabuer, og angriper konformiteten og den norske kollektivismen som hun mener truer å gjøre alle nordmenn akkurat like – og like dumme. Hun utfordrer våre etablerte sannheter med sitt skarpe blikk på samfunnet, men hun gjør det med kjærlighet, humor og varme. Hun kritiserer oss fordi hun er glad i oss og vil det beste for oss.
Sarromaa har gitt ut fire sakprosabøker, «Norske tabuer» (Spartacus 2016), «Skilsmisseboken» (Res Publica 2019), «Skilsmissebarna» (Res Publica 2022) og «Hvorfor gikk jeg ikke? Om kjærlighet og psykisk vold» (Res Publica 2023), og bidratt til flere lærebøker. Hun kan derfor også holde innleggom skilsmisse og det å leve med og gå i fra vold i nære relasjoner.
Sanna Sarromaa er utdannet samtidshistoriker fra Universitetet i Helsinki og hun har doktorgrad i sosiologi fra Universitetet i Karlstad. Hun jobber til daglig som lektor i grunnskolen. Ta kontakt for å sjekke pris og tilgjengelighet.
Innlandet
Norsk, Engelsk
Foredrag med Sanna Sarromaa
Alle skal med, men ingen skal langt
Nordmenn – hvem er de?
Ei saa peittää – en introduksjon til Finland og finner
Skilsmisse – en trussel eller en mulighet?
Å bli slått uten å bli slått