Stig Mass Andersen

Forfatter, artist og bipolar superstar

Fra 10.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Stig Mass Andersen

Stig Mass Andersen har et genuint ønske om å endre folks oppfatning om psykiske diagnoser og annerledeshet. Dette gjør han med en unik blanding av slampoesi, egenskrevne låter med tekster som omhandler temaene han snakker om og formidling av erfaringer. Gjennom sin bipolare diagnose har han opplevd både angst, depresjon og mani. I mange år levde han frisk med dette før han fikk en ny episode sommeren 2017. Han formidler nå at det går an å få til ting selv om du får en trøkk i blant. I år er han aktuell i dokumentaren «Making Sense Together» som tar for seg makt og avmakt i psykiatrien. Her har han fått god respons for sine klare poenger og skråblikk på psykiatri, språk og medisinbruk. Han har tidligere gitt ut romanen Bipolar Superstar og har en sterk tilstedeværelse på Spotify, Instagram og Facebook. Slik at de som ser et foredrag kan fortsette å bli inspirert i etterkant.

Foredrag

Gå på bussen

Stig var en "flink gutt" som alltid tok de trygge valgene i livet. Så fikk han som 25-åring en diagnose som innebar mye angst. Noe av det han var mest redd for var å ta buss. Plutselig kjentes noe så vanlig høyst risikabelt. Men med målrettet jobbing ble det trygt igjen. Han har videreført å gå på bussen til å gjelde det å tørre å ta steget når sjanser byr seg i arbeidslivet. Han tar også sjanser i dette foredraget for å gi deg noe helt ekstra.

De som turte å være menneskelige

De gangene Stig har jobbet seg tilbake etter episoder har det vært menneskene han har møtt som har vært viktige. Han tar for seg gode og dårlige eksempler på måter han har blitt møtt på innen psykiatrien. I tillegg til å fortelle om mennesker som gjorde en forskjell for ham etter innleggelsene.

Opp og ned med Bipolar Superstar

Livet går ikke alltid rett frem, men det går an å få til ting likevel. Siden Stig begynte å kalle seg Bipolar Superstar har han gitt ut bok, vært med i dokumentar, holdt mange konserter og foredrag, i tillegg til å bli bejublet som inspirator. I de senere årene har han også i kortere perioder hatt innleggelser og slitt med å stå opp av senga. I dette foredraget forteller han hva som har gjort at han klarer å levere raskt igjen på tross av sykdomsperiodene.

Jakten på maniens virkelighet

I dette foredraget vil Stig gi deg forståelse av hvordan en manisk person tenker. Maniene får ham til å tro han er en enorm superstjerne som skal frelse verden med musikk og kjærlighet, som Michael Jacksons arvtager. I tillegg er sanseopplevelsene så sterke at han har kjent på abstinenser fra å ikke være i mani i etterkant. Du vil få se unike bilder tatt i mani og få historier og læring.

Musikk til ditt arrangement?

Låtene til Stig kretser rundt hans bipolare univers og handler om alt fra angst og depresjon til fest og kjærlighet. I singer/songwriter-drakt kan han stille alene eller i duo. Det kan også være mulighet for firemannsband med rocka attityde. Et musikalsk besøk fra Stig kan passe fint som en konsert på slutten av en konferansedag eller noen låter som avbrekk midt på dagen.

Stig Mass Andersen har 3 vurderinger

Jon E. Levnang

12. oktober 2018

Skjelfoss Psykiatriske Senter / Lukas Stiftelsen

6

I forbindelse med vår markering av 50 års drift ved Sjelfoss Psykiatriske Senter, hadde vi gleden av å ha Stig Mass Andersen som foredragsholder, inkl. konsert. Stig har en egen evne til å nå publikum. Han treffer folk i hjertet med sin lune humor og ekte engasjement med historier fra eget liv. Stig er også en god rollemodell for oss alle, med eller uten psykiatrisk diagnose. Han viser at det er mulig å reise seg igjen etter utfordringer i livet og at det kan brukes til læring og kreativitet. Bipolar Superstar ga oss også en fin opplevelse i egenskrevne låter og slampoesi. Dette anbefales!

Ellen Ugelstad

11. oktober 2018

TwentyonePictures

6

Jeg er regissør av Making Sense Together og vi har sammen vært med på debattpaneler i etterkant av filmvisninger og Stig har holdt minikonserter. Stig har en egen evne til å sette forstørrelsesglasset på betente temaer innen psykisk helse, men gjerne med en humoristisk vri. Det betyr ikke at alvoret forsvinner. Tvert om. Konsertene og låtene er tilpasses arrangementene. Stig viser oss at mental helse er noe alle kan og bør være opptatt av. Jeg mener han snakker på vegne av fler og setter ord på livserfaringer med en reflektert og modig tilnærming. Anbefales.

Svanhild Garsjø

10. mai 2017

Skjelfoss Psykiatriske Senter.

5

Stig var på Skjelfoss Psykiatriske Senter og hadde konsert for pasienter og ansatte. Han delte også en del om sine egne erfaringer som pasient inne psykiatrien. Dette var lærerikt for de ansatte og gjenkjennende for pasientene. En pasient sa: «Dette er den beste konserten jeg har vært på!»

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS