Terje Høiland

KATALYSATOR - for endring og forbedring

Fra kr 28.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Terje Høiland

Terje Høiland har siden 1983 kurset et vidt spekter av bedrifter i Norge, Nord-Afrika, USA, UK, Asia og Europa. Han holder sine foredrag, kurs, og workshops både på norsk og engelsk. Han ble en gang kalt en «entertrainer», og det er vel betegnende for at det faglige står i sentrum, men alltid med en god porsjon humor og selvironi. Basert på sin brede erfaring vil Terje kunne skreddersy ethvert oppdrag tilpasset målgruppen. For å sikre dette, gjennomføres en grundig, men enkel forundersøkelse. I tillegg vil du som kunde ha møte med Terje i forkant, enten fysisk eller digitalt. Nedenfor finner du eksempler på noen av temaene han ofte jobber med, men alle kurs er unike. Terje skreddersyr derfor sine opplegg ut fra hva du som kunde ønsker eller har behov for – deres egendefinerte utfordringer.

Hjemsted
Rogaland
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Terje Høiland

HMS - et spørsmål om kultur

Foredraget går over 3 til 6 timer, og tar for seg den menneskelige faktor i HMS-arbeidet. Regler og verktøy har en begrenset effekt dersom man ikke har en kultur og arbeidsklima som omfavner disse. Med et kraftig skråblikk på seg selv og andre snakker Terje om de viktige byggeklossene i å utvikle en sterk, positiv HMS-kultur. Dette er et kurs fritt for paragrafer, regler og prosedyrer. Det handler om den forskjellen den enkelte kan gjøre; på alle nivåer i bedriften.

Endring - til det bedre, eller.......?

Foredraget har en varighet på ca. 2 timer, men kan også bestilles som kurs over én eller flere dager. Dette omhandler det som i størst grad påvirker holdninger til endring. Når vi opplever endring, vil vi respondere på forskjellig vis. Noen går helhjertet inn, andre uttrykker motstand. På en karikert måte vil deltakerne møte de forskjellige oppfatningene folk har av endring, samtidig som foredraget tar på alvor de reelle bekymringene.

Teamutvikling og ledelse

Foredraget omhandler i hovedsak de forutsetningene som må til for at vi skal få effektive team. I løpet av en til tre timer blir deltakerne kjent med hva som skaper en samarbeidende kultur i et team, hvordan ledelse påvirker team - kulturen, viktig kunnskap om internkommunikasjon, samt noen kulturelle "feller" det er lett å gå seg fast i.

Facilitator/Konferansier

Dette er ikke et foredrag, men prosessledelse når du skal arrangere større konferanser. Terje tilrettelegger, avtaler tekniske løsninger, trener deltakerne, og leder konferansen. Han har erfaring fra store arrangementer med flere hundre deltakere, og har jobbet i inn- og utland. Arbeidsspråket er norsk eller engelsk. I noen tilfeller har han også jobbet med simultantolk.

Lederutvikling

Dette er mer enn et kurs. Lederne får tilbakemelding fra sine medarbeidere, og utvikler en plan for bedre ledelse. Ledelsen etablerer kriterier for god ledelse basert på verdier og eventuelt andre føringer. Medarbeiderne bes «score» sin leder på tre forhold: • Hvor flink er lederen til dette ledelseskriteriet? • Hvor viktig er dette for medarbeideren • Hvordan har lederen utviklet seg over tid? Leder og medarbeidere samles til en workshop over én halv dag, hvor de utformer planen sammen.

Kurs med Terje Høiland

Train the Trainer

En ting er å holde korte foredrag, men når du skal kjøre kurs over litt lenger tid, er det ikke nok å kunne det faglige. Du må i tillegg tolke forsamlingen. Du trenger god dialog, hvor alle blir sett og hørt. Du må tilpasse undervisningen til forskjellige nivå, og kanskje forskjellige kulturer. Kurset kjøres over to til tre dager, med opptil 8 deltakere. Sertifisért «Train the Trainer» for IADC (International Association for Drilling Companies) og IWCF (International Well Control Forum).

Presentasjonsteknikk

«You never get a second chance to make a good first impression». Det handler om å selge sitt budskap. Uansett hva du formidler, så skal du nå frem til beslutningstakere, med overbevisning. Det krever gode forberedelser, forståelse ditt publikum, og tydelig form og innhold. 80% avgjøres av form, stil og engasjement, resten av innhold. Ha en fengende start, tren, se at historien henger sammen i en ordentlig struktur, og at eksemplene viser erfaring og kompetanse.

Samspill i organisasjonen

Dette kurset er et av Terjes mestselgende kurs gjennom alle år. Det kan kjøres over én eller flere dager og skreddersys ut fra de faktiske behov i organisasjonen. Det tar for seg kommunikasjon mellom medarbeiderne, motivasjon og hvordan man gjør hverandre gode. Kurset inneholder temaer som: • Forståelsen av hva som er et godt team og god ledelse. • Å bygge gode relasjoner. • Kommunikasjon og samspill. • Etablere kriterier for samarbeid.

2024 © Talerlisten AS