Fire foredragsholdere kan bli «Årets ildsjel»

Publisert i Aktuelt av

Hvert år deler Talerlisten ut en pris til en foredragsholder som brenner for noe de tror på. Som kjemper utrettelig for en god sak, eller setter andre foran seg selv. De nominerte i år er Hanne-Lene Dahlgren, Frida Marie Grande, Mette Nygård Havre og Kimiya Sajjadi.

– Vi har veldig mange engasjerte foredragsholdere på Talerlisten, så det er ikke enkelt å nominere noen få. Men disse fire står hver for seg for et stort og viktig engasjement, sier Nils Apeland, toastmaster for Talerlisten.

Sammen med en jury bestående av fem ansatte i Talerlisten, har han valgt ut de fire profilene på bakgrunn av deres engasjement i 2022. Juryen sier følgende om de fire:

Hanne-Lene Dahlgren

«Hanne-Lene brenner for å få ned kjøttforbruket i Norge, og for å inspirere oss til å gå over til et mer plantebasert og bærekraftig kosthold. Dette gjør hun i et imponerende tempo og med høy synlighet både i media og i sosiale medier. Hun har skrevet tre bestselgende kokebøker om vegetarmat, og er nå aktiv i å bygge opp et selskap med grønne influensere. Hanne-Lene har mye energi, stor påvirkningskraft og sterk gjennomføringsevne.»

GRØNT LYS: Hanne-Lene Dahlgren jobber iherdig for å få nordmenn til å redusere kjøttforbruket, og lage flere grønne retter.

Les mer om Hanne-Lene her.

Kimiya Sajjadi

«Kimiya jobber utrettelig for å hjelpe norske virksomheter å bli bedre på mangfold og inkludering. Hennes plattform er i hovedsak LinkedIn, der hun jevnlig deler kunnskap, inspirasjon og oppfordringer til hvordan inkludering kan og bør skje i praksis. En ung, men sterk stemme på et felt som «alle» sier de er opptatt av, men der mange fortsatt er usikre på hva de skal gjøre. Kimiya er en engasjert og inspirerende ildsjel.»

Les mer om Kimiya her.

Frida Marie Grande

«Frida Marie er ikke redd for å heve stemmen for andre. Gjennom Instagram-kontoen @fridategner synliggjør hun blant annet hvorfor menneskerettigheter fortsatt er viktig og fremmer informasjon og holdninger knyttet til overgrep og kvinnehelse. Etter skytingen ved London Pub i juni, opprettet Frida en nettbutikk der hun har solgt tegninger til inntekt for Oslo Pride. Så langt har dette innbrakt over én million kroner til Oslo Pride. Frida er en ekte ildsjel med et tydelig, raust og brennende engasjement!»

SUKSESS: Frida Marie Grande sine tegninger har blitt til populære motiv på T-skjorter, bager og bilder. Inntektene fra salget har hun gitt til Oslo Pride. (Foto: fridategner.no)

Les mer om Frida Marie her

Mette Nygård Havre

Mette leder folkebevegelsen Spis opp maten, og er en ivrig frontkjemper for å redusere matsvinn, noe hun har vært lenge. Mette sprer kunnskap, holder foredrag og snakker i media om hvordan vi kan utnytte restemat og kaste mindre mat, noe som er viktig for en mer bærekraftig framtid. Mette er konkret, utholdende og optimistisk!»

Les mer om Mette her

Tidligere vinnere

I fjor gikk utmerkelsen til to foredragsholdere: Arman Vestad og Linda Øye. Begge jobber aktivt med å øke inkluderingen i norsk arbeidsliv.

Linda Øye med sine prosjekter «Fra offer til kriger» og «Motor med mening» og Arman Vestad med ulike initiativ der han utfordrer norske ledere og HR-sjefer til å verdsette og ansette personer med hull i CVen.

Petter Gulli, som holder foredrag om bærekraft, fikk «Årets ildsjel»-prisen for 2020.

PRISVINNER: Petter Gulli vant prisen som årets ildsjel for sin innsats for klima og miljø.

Talerlisten.no tilbyr foredragsholdere, kursholdere og konferansierer og er den eneste formidlingstjenesten i Norge som viser priser og vurderinger fra arrangører og publikum. Selskapet omsatte for rundt 30 millioner i 2022.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS