Åse Thomassen

Åse Thomassen

Statsviter - snakker om retorikk i politikk

NOK 15.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Åse Thomassen

Åse Thomassen er statsviter. Hun har utgitt flere bøker. De to viktigste handler om organiseringen av sosialkontorene (1995) og «Ledelse i politiet» (2000). Thomassen har hovedfag i Adm. og organisasjonsvitenskap. Hun har forelest i organisasjon og ledelse siden 1991. Hun tok initiativ til og ledet arbeidet med den første boken i Skandinavia om ledelse i politiet. Hun har også utviklet flere utdanningstilbud innen service. Den beste servicen er kanskje å svare «No problem» på en uventet forespørsel fra en gjest. I Norge er vi sjelden der. Mange er saksorienterte og glemmer det lille ekstra om gjør service til service. Thomassen har både utgitt bok og holdt foredrag om retorikk. Hun er opptatt av hvordan vi bedre kan forstå retorikken i politikken. Og motsatt: Politikken i retorikken. Hun vil komme med ny bok om retorikk i 2017.

Foredrag

Retorikk

Retorikk er ofte blitt et synonym for salg og påvrkning. Ofte forklarer man lite om hva ordene forteller. Med alle avsporingene og usaklighetene tok Donald Trump store deler av vestens offentlighet på sengen. Hvordan kunne det skje? Thomassen har holdt flere foredrag om retorikk og politikk. Der har hun delt opp samfunnets retorikk opp i ulike delretorikker. Fra helsevesenet til integrering. Fra menneskeretighetsretorikk til retorikk om klima. Nye foredrag kan skreddersys.

Service

Hva er god service? En bitter, eldre servitør på Grand hotell sa at gjester som kjøper en kopp kaffe ikke kan vente seg et smil. Smilet er ofte symbolet for vennlig service, men hva er egentlig god service? Hva er det som kjennetegner god service fra mindre god service? I Norge er det stor likhet mellom høy og lav i samfunnet. Vi finner derfor sjelden den underdanige servitør i Norge. Service er også aktuelt for stat og kommune. Hvordan møter man publikum? Foredrag kan skreddersys.

Organisasjonskultur

Gjørv- kommisjonen (2012) fastslo at det var et problem med kulturen i politiet. Kommisjonen nyanserte ikke hva kultur faktisk handler om. Organisasjonskultur omhandler ikke bare ett, men flere aspekter ved organisasjoner. Det handler om: 1) Kultur for ledelse 2) Kultur for læring 3) Kultur for relasjoner i organisasjonen 4) Kultur for kunnskapsdeling. En organisasjon kan ha en god organisasjonskultur, men likevel slite med deler av den. Foredrag kan skreddersys.

Åse Thomassen har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS

Vi benytter cookies på talerlisten.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.