Brita Staal

Bærekraft. Endring. Klimaledelse

Fra kr 25.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Brita Staal

Brita Staal leder det internasjonale arbeidet til forskning- og rådgivningsbedriften SALT. Hun er spesialisert i klima- og bærekraftstrategier for privat og offentlig sektor, og har 10 års erfaring fra internasjonalt arbeid med bærekraft, miljø- og klimaledelse. Brita snakker blant annet om bærekraft, miljø, strategiutvikling og prosjektledelse innen klimarelaterte spørsmål. Hun byr på solid erfaringsdeling og konkrete råd. Brita legger fokus på at vi ikke må utvanne bærekraftsbegrepet, men jobbe med det som har reelt potensial for endring. Næringslivet besitter nøkkelen for bærekraftig utvikling og både store og små aktører kan bidra gjennom smart klima- og bærekraftsarbeid. Foredragene er engasjerende og kan holdes på både norsk, svensk og engelsk. Brita har internasjonal ledererfaring innen klima- og bærekraft, og har i tillegg jobbet med utenrikspolitiske og bistandsfaglige spørsmål i blant annet India og Sri Lanka. Hun har god kunnskap om verktøy og metode som sikrer miljø- og samfunnsansvar, og spesialkunnskap innen klimarisiko og tilpasning. Hun har snakker gjerne om miljø- og klimastrategi, leverandørkjedekontroll, sirkulærøkonomi og risikostyring. Brita tar også på seg konferansieroppdrag for større og mindre arrangementer.

Foredrag med Brita Staal

Nok bullshit; til kjernen av bærekraft

Mange har ment mye om hva som er bærekraft, og utallige bedrifter har forsøkt seg på ulike vinklinger på praksis, teori, eller rett og slett bare prat, om bærekraft. Med en MSc i Bærekraftig Utvikling, og erfaring som bærekraftsleder og rådgiver for internasjonale bedrifter ser Brita tilbake på ti år med utvikling i feltet, og gir sine beste råd på hvordan bedrifter, store og små, kan gjøre dette rett. For ja, bærekraftmålene kan virke som som driver for innovasjon og verdiskaping, skape eierskap og sikre motivasjon – men fallgruvene er mange. Vi gjennomgår hva bærekraft faktisk er, hvordan man kan prioritere i arbeidet, bruke forskningsbaserte mål, og komme til praktiske metoder - for hva som er vesentlig for den enkelte bedrift. Brita er akkreditert Future Fit® rådgiver og sertifisert innen GRI og ISO. Men faglig forankring vil hun i dette foredraget gi innsikt til å lede eller ta del i bærekraftsarbeid, som ikke bare skaper fremtidstro, men også gjøres med IVER: I – Ikke mer bullshit, please? V – Vesentlighet, hva var nå det? E – Ekthet som skaper Eierskap R – Relevans på mål og Rapportering

Klimarisiko - og hva det betyr for deg og din bedrift

Klimaendringene er her, og vi vil alle bli påvirket i større eller mindre grad. Hva må vi vite for å ta gode vurderinger for fremtiden? Og hvordan kan vi rigge for endringene allerede nå? Vi gjennomgår hva som vil skje i Norge, og hvordan norske bedrifter vil bli påvirket, og hva vi kan gjøre allerede nå. Foredraget gir innsikt i de faktiske klimaendringene nå og i fremtiden, klimapolitikk, klimastrategi og risikovurderingsverktøy. Foredraget kan tilpasses i henhold til forkunnskaper, og ta for seg rammeverk som TCFD, klassifiseringssystem som EU Taksonomien, og andre verktøy eller systemer som legger føringer for rapportering og vurdering av klimarelatert risiko som kan hjelpe selskaper å identifisere klimarelaterte trusler og muligheter.

Strategi, smart ledelse og organisasjonsarbeid – om frivillighet, forankring og fjelltopper

Hvordan bygge en klimaorganisasjon med null midler – for reell påvirkning på klimamål og lovgivning? Med utgangspunkt i sin erfaring med å starte klimaorganisasjonen Protect Our Winters Norge i 2013, med null midler og støtte, til i 2020 å lede organisasjonens arbeid i 10 land i Europa forteller Brita om engasjementsskapende ledelse, strategiforankring, indre motivasjon og organisasjonsarbeid på godt og vondt. Dette foredraget er Britas mest personlige foredrag, som viser deg virkeligheten med sene kvelder og lange organisasjonsprosesser, men også gevinsten i de høye toppene, både i praksis og politikk, og de magiske øyeblikkene som gjør at vinteren har en helt egen plass i våre hjerter.

Vi har allerede løsningen på deler av klimakrisen; innføring i naturbaserte løsninger

Vi tror at vi skal finne teknologiske vidundere som kan redde oss fra klimakrisen, men realiteten er; de fleste avdisse var allerede funnet opp - lenge før menneskeheten. Naturen har i all tid løst utfordringer uten menneskers hjelp. Vi må jobbe i symbiose med naturen, ikke i mot den, skal vi lage løsninger for framtida. Vi dykker ned i naturbaserte løsninger, økosystemtjenester og de ubetalelige verdier som finnes i naturens egne løsninger. Foredraget vil gi innsikt i naturbaserte løsninger for klimautfordringene vi møter i Norge, beste-praksis løsninger som allerede er tatt i bruk i Norden og Europa, og hva den enkelte kan gjøre. Et foredrag for fremtidshåp - på lag med naturen.

Brita Staal har 4 vurderinger

Kristin Gressberg

6. desember 2021

Høgskolesenteret i Kongsvinger

6

Brita ble booket til foredrag til Kunnskapskonferansen 2021 og leverte et engasjerende og kunnskapsrikt foredrag. Hun oppleves troverdig og klarer å fenge publikum, og kan absolutt anbefales.

Camilla Fuglesang Eide

12. november 2021

NoIS

6

Vi benyttet Brita til et kundearrangement, der deltakerene kom fra ulike bransjer. Brita holdt et gjennomarbeidet og interessant foredrag, der hennes engasjement for bærekraft fikk komme frem på en naturlig og troverdig måte. I tillegg tilpasset hun seg vårt marked, hva våre kunder er opptatt av og tilrettela slik at det ble både nyttig og relevant for deltakerene.

Ragnhild Dalheim Eriksen

11. mars 2021

SpareBank 1 Nord-Norge

6

Brita er svært kompetent på klimaspørsmål og snakker på en troverdig, saklig og opplysende måte. Vi har brukt henne i flere foredrag og podcaster og kan virkelig anbefale henne

Kathrine Gulla

1. februar 2021

Share Oslo

6

Brita er inspirerende, ekte og lidenskapelig og snakker om det komplekse temaet bærekraft på en forståelig og nedpå måte.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS