Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Jon Ivar Johansen

Rådgiver og forfatter av Endringskoden

Fra 1.228.000,- per foredrag

Fra 15.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jon Ivar Johansen

Dokumenterte studier viser at 60 – 95 % av alle endringer for å endre atferd ikke kan dokumentere effekter! Men mange lykkes. Kamal Birdi og hans team, studerte 308 virksomheter over 20 år og fant at de som lykkes gjør det fordi de har utviklet en «Growth mindset» læringskultur. I Jon Ivars siste bok «Endringskoden» (Hegnar okt 2019, solgt 7000 !) forklarer han hvorfor så mange endringer mislykkes og hvordan vi konkret kan utvikle en lærende virksomhet («Growth mindset») kultur og innstilling. Jon Ivar er rådgiver, gründer, investor, blogger, tidligere leder på flere nivå og alpintrener for WC løpere. Han er en meget dyktig, utfordrende og underholdende foredragsholder. Jon ivar har skrevet 14 bøker i kundelojalitet, mestring, endringsledelse og atferdsøkonomi. Han er evidens- og forskningsbasert og samarbeider med bl.a Dr. Ingunn Sandaker ved HIOAS. Jon ivar gjennomfører også Webinarer på de tema som er omtalt her og har erfart at det kan være mye bedre og mer effektivt

Foredrag med Jon Ivar Johansen

Hvordan lykkes med beviselig endring av atferd?

Studier viser at fra 60 - 95 % av LEAN prosesser, lederutvikling eller salgstrening som krever at mennesker må endre innarbeidede vaner, ikke kan dokumentere noen målbare effekter over tid. Hva er årsaken til dette? Hvis dette stemmer så er det meste av endringsprosesser penger ut av viduet. I dette foredraget vil du lære hvorfor det er slik og hva vi i dag vet om hva som skal til for å lykkes med relativt varige endringer av atferd. Læring har ikke skjedd før vi beviselig har endret atferd

Hvorfor blir de beste - best?

Mange tror de beste er best fordi de er født med et større talent, evner eller intelligens. Er det slik? Professor Anders Ericsson, en av de mest anerkjente autoriteter på området, har viet sitt liv til å studere de beste musikere, idrettsutøvere, leger, selgere osv. ("in any domain") Han har dokumentert at talent er som en muskel. Det er plastisk og kan utvikles. I dette foredraget vil du lære de grunnleggende prinsippene i "Gullstandard" og hvordan de fleste av oss kan utvikle "talentmuskelen"

Kan de fleste selgere lære seg å prestere på nivå med de beste?

I de fleste salgsbedrifter er det en stor og uønsket variasjon mellom de beste og resten. Hva ville det bety hvis vi greier å forbedre prestasjon til de 70 % nest beste på nivå med snitt av de 20 % beste? De 10 % svakeste er ofte feilansettelser. Verdien på salgsteamet ligger i å få de 70 % nest beste til å prestere mye, mye bedre. I denne foredraget vil du lære hva som skal til for å få "folk flest" til å prestere mye bedre

Jeg hater å tape, og det gjør du også - vi går alle i komfortfella

Hvorfor er frykten for å tape 2 1/2 - 3 gang større enn lysten på å vinne? Hvorfor bekrefter vi oss selv og egne tanker og holdninger istedefor å endre de når vi vet vi tar feil? Hvorfor tror 80 % at de er bedre enn gjennomsnittet? Dette er tre eksempler på såkalte kortslutninger (¨bias¨) hjernen ubevisst gjør og som hindrer læring. Hvordan kan vi bruke innsikten om hjernens snarveier til å fremme læring slik at vi når de mål vi setter?

Har dine medarbeidere et "Growth mindset" eller "fixed mindset"?

Anerkjente studier viser at vår innlærte innstilling til eget medfødte talent er største begrensning for læring av nye krevende ting. Før du har lært noe nytt er det meste krevende. Med et "fixed mindset" tror du talent er en medfødt fast størrelse ("fixed"). Du vil ubevisst søke å fremstå som flink og i alle fall ikke dårligere enn de andre. Du vil ubevisst unngå nye krevende ting fordi det kan avsløre at du ikke er smart nok. I dette foredraget vil du lære mer om "growth mindset" og talent

Jon Ivar Johansen har 44 vurderinger

Geir Bjarne Hov

8. februar 2017

Meny AS

6

Jon Ivar har både vha. foredrag og som engasjert rådgiver/sparringspartner gitt gode innspill både til meg som leder, og vår kjede til å ha «laserfokus» på de oppgaver som skaper resultater.

Angelica Montez De Oca

6. februar 2017

Grand Hotel Oslo

6

Jon er en veldig inspirerende og kunnskapsrik taler. Han bruker erfaringer fra sitt eget liv og karriere som engasjerer publikum. I dagens stadig skiftende verden er betydningen av emne «Change Management», svært relevant i dagens globaliserende miljø. Jon har en inspirerende måte for å få dem til å forstå fordelene og resultatene av å være fleksibel og løsningsorientert. I tillegg, betydningen av en persons ansvar for sin rolle i sitt eget miljø. Jon er en karismatisk taler med et stort påfyll av humor, noe som gjør det interessant for alle å lytte, lære og le!

Jan Petter Halvorsen

2. februar 2017

Marshmallow Group AS

5

Jon Ivar snakker fra hjertet og bruker sine egne erfaringer som gode ingredienser i sine presentasjoner. Jon Ivar har sett lyset i Atferdsøkonomi – og kunne prate i timesvis om dette uten å kjede en forsamling. Hans engasjement og entusiasme er ekte – og får mange tilhørere til å bli «disipler» av atferdsøkonomi. Læring og underholdning går hånd i hånd i Jon Ivars presentasjoner.

Harald Kolbjørnsen

1. februar 2017

Resultathuset

6

Jon Ivar er en inspirerende foredragsholder som utfordrer etablerte sannheter med dyp kompetanse i moderne atferdsøkonomi. Han bruker eksempler som alle kan identifisere seg med og gjør foredraget derfor mindre akademisk og mer anvendbart. Dersom man ønsker å mestre noe, er Jon Ivar et godt utgangspunkt.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS