Jon Morten Melhus

Siviløkonom, komiker og forfatter

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jon Morten Melhus

Jon Morten Melhus holder svært humoristiske, begeistrede og tilpassede foredrag for medarbeidere og ledere. I travle og krevende tider med mye endring, er fokus på engasjement, fellesskap og involvering viktigere enn noen sinne. Jon Mortens foredrag er faglig basert og krydret med inspirerende praktiske eksempler og tips, og han viser med betydelig glimt i øyet hvordan man skal skape mer entusiasme, energi og samhold på jobben – og dermed økt trivsel, mer fornøyde kunder/brukere og bedre resultater. Hans kreative og lekne faglige workshops engasjerer hele organisasjonen og legger grunnlaget for bedre intern kommunikasjon og en morsommere arbeidshverdag. Jon Morten er siviløkonom fra NHH med bred ledererfaring og erfaring som entertainer/standupkomiker, konferansier og middagsunderholder/-toastmaster. Hans seks bøker om begeistring og begeistringsledelse har solgt i nærmere 40 000 eksemplarer. Ta kontakt!

Foredrag med Jon Morten Melhus

Latterlig lur og lønnsom endring!

Behovet for endring resulterer i travle og krevende tider i de fleste organisasjoner. Da blir fokus på de interne relasjonene, samspillet, humor og trygghet svært viktig. Hvordan redusere motstand mot endring, holde prestasjoner og humør oppe og styrke fellesskapsfølelsen og energien når det koker, er blant temaene i dette faglige, men svært underholdende foredraget.

Begeistringsledelse – Se, Bli sett, Involvér

Et forfriskende foredrag om en av de viktigste forutsetningene for at en virksomhet lykkes: Hvordan lederen kan motivere og inspirere til best mulig resultater sammen med og gjennom sine medarbeidere. Om AMIGO, de fem elementene som skaper begeistring hos enhver medarbeider, og de tre grunnleggende kjennetegn for begeistringsledelse, BegeistringsBarometeret, bedriftskulturen – og humor.

Humor og Begeistring: Latterlig Lønnsomt

I dette faglige, men svært underholdende foredraget påpeker Jon Morten Melhus viktigheten av humor og begeistring på arbeidsplassen for å skape gode prestasjoner og fornøyde medarbeidere, gjennom cases, forskning og humor.

«God leder – god lærer»

Skoleforedrag for lærere og rektorer om begeistring og involvering av lærere og elever Hvordan legge til rette for at lærere får anledning til å gjøre jobben sin best mulig? For å finne svaret på dette, har Pernille Dysthe og Jon Morten Melhus skrevet den mye omtalte boken «Riktig rektor?», som viser hvordan 11 fremragende rektorer og suksessrike barne-, ungdoms- og videregående skoler sørger for at møtet mellom lærer og elev blir best mulig.

Workshop: Skape bedre møter

Går dere ut av møtene med mindre energi enn da dere kom inn? Engasjér lederne og medarbeiderne i en sprudlende – men nyttig – tre timers workshop med Jon Morten for å øke energien i møtene og forbedre møterutiner og -struktur. Møter er den største skjulte kostnadsposten i de fleste virksomheter. Er dere 50 ansatte som bruker 5 timer ukentlig i møter, koster det virksomheten 7 million kroner i året. 20% effektivisering av møtene sparer 1-2 millioner kroner årlig.

Kurs med Jon Morten Melhus

Workshop: Skap eller forny visjon og verdier

Skap bedre bedre internkultur ved å involvere hele organisasjonen i prosessen med å utvikle nye eller oppdatere eksisterende verdier og visjon. I løpet av noen effektive timer er medarbeiderne sveiset sammen i felles fokus på fremtid og hvordan veier videre bør være. Både private og offentlige virksomheter har gjennomført vellykkede verdi-workshops med Jon Morten Melhus.

Javisst er du kreativ! – Kreativ workshop på konkrete utfordringer

Engasjerende og effektiv workshop for bedre resultater på jobben. Workshop'en fokuserer på hva som fremmer og hemmer kreativitet i grupper og organisasjoner, teori, cases og gruppeøvelser. Under Melhus' ledelse jobber dere med konkrete utfordringer eller forbedringsområder for din virksomhet. Alle er kreative, det handler mer om trening og holdninger enn om egenskaper. Melhus har gjennomført flere hundre slike workshops omkring arbeidsmiljø, verdier, visjoner, mm.

Talerlisten mener

Jon Morten Melhus har to store styrker: Han har utdanning og erfaring innen ledelse, og han er morsom. Det gjør at han kan holde morsomme men likevel faglig fundamenterte foredrag om hvordan å skape en begeistrgngskultur på jobben eller i ledergruppen. En erfaren og populær foredragsholder.

Jon Morten Melhus har 11 vurderinger

Kjersti Norbye

18. mars 2022

Pfizer AS

6

Et herlig levende og inspirerende foredrag om humor og begeistring på jobben under vår firmakonferanse. Utrolig hvor fort 45 min kan gå! Og en tydelig faglig kompetanse som ligger bak den humor og begeistring som Jon Morten formidler. Rask kommentar fra en kollega: Ser frem til hva foredraget av hr. Melhus vil føre til av Joy-initiativ på jobben fremover.

Hilde Harwiss

22. desember 2021

Nasjonal kompetansetjeneste TSB, Oslo universitetssykehus

5.5

Jon Morten Melhus var hovedinnleder på vår nasjonale lederkonferanse i 2021 med temaet Begeistringsledelse. Vi fikk gjennomgående svært gode tilbakemeldinger. 90 % av de ca 140 deltagerne skårer foredraget om begeistringsledelse fra 4 og oppover (34 % ga toppskår!). Begeistring og humor vil være en viktig drivkraft i ledelse fremover. Jon Morten Melhus er en faglig dyktig og inspirerende foredragsholder.

Joakim Salberg

22. november 2021

George P. Johnson

6

Faglig sterkt og samtidig veldig humoristisk og motiverende foredrag av Jon Morten. Et tema som helt klart er undervurdert i HR/ledelse psykologi om hvordan bevare og ta vare på ansatte/kompetanse i bedriften. En fin mix mellom latter og opplysning, og sterk fortellerevne av Jon Morten, gir dette toppkarakter. Varmeste anbefalinger fra både byrå og kunde.

Guttorm Tysnes

10. november 2021

Norges Lastebileier-Forbund

5

Et nyttig og interessant foredrag med en meget engasjert foredragsholder. Folk både lyttet og lo….

Christian Arstein

18. oktober 2021

Norges Handelshøyskoles Studentforening

6

Da vi skulle gjennomføre Norges Handelshøyskoles Studentforening 85års-jubileum begynte vi tidlig å se etter NHH-alumni som kunne bidra med et morsomt, engasjerende og ærverdig innslag på aulascenen. Med vitser på løpende bånd, gode refleksjoner om studentforeningen og studieløpet på NHH var det liten tvil om at publikum likte det de fikk høre og se. Jon Morten er et geni, og alle som ønsker et foredrag som krysser lønnsomhet og humor bør vurdere han til sine arrangement!

Wenche Stakvik

27. september 2021

Tannfeen Norge AS

6

Tusen takk for et flott foredrag! Tilbakemeldingene var gode, de koste seg, samtidig som de snappet opp viktige elementer for en bedre arbeidsdag! Dette var gøy. Vi ble begeistret 🙂

Madeleine Bjerke

16. august 2021

Vardåsen barnehage

6

Vi hadde Jon Morten som foredragsholder i vår barnehage ifm arbeid med arbeidsmiljø og nytt team. Dette foredraget var en skikkelig pang-start på nytt barnehageår, med masse latter og ideer til en bedre arbeidshverdag. Det var også en faglig relevans til arbeid med barn. Fikk topp-score av samtlige ansatte i etterkant av foredraget. Et frisk pust for alle som trenger mer glede i (arbeids)hverdagen!

Bjørn Smulders

18. juni 2021

Din Rekruttering as

5.5

Jeg liker Jon Mortens måte å kombinere levende og morsom formidling og eksemplifisering, kombinert med basis i forskning. Kan anbefales!

Evie Anita Strømmen

18. juni 2021

Geomatikk AS

6

Faktabasert og inspirerende foredrag om humor generelt og på jobben:) I tillegg fikk vi oss en god latter, og mange nye tips til hvordan vi kan få litt mer humor inn i arbeidshverdagen. Foredraget fungerte supert på teams:)

Aud Sollid

19. november 2018

Forbundet for Ledelse og Teknikk

6

Leverte veldig bra, startet vår konferanse og fikk alle med seg fra første sekund. Mange gode tilbakemeldinger fra deltakere og anbefaler han gjerne videre. Både motiverende og morsomt, men relevans til vårt hovedtema, ledelse.

Nils-Petter Buer

13. februar 2017

Schenker AS

5

Vi syntes Mortens foredrag var motiverende og morsomt samtidig som det også hadde mye godt stoff rundt temaet. Det er ikke mange som klarer 90 minutter uten stopp og uten dødperioder. Mange gode tilbakemeldinger fra våre etter hans foredrag på slutten av vårt salgskick off i januar.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS