Simen Østgaard Pettersen

Simen Østgaard Pettersen

Turguide og lokal kjentmann, "Grefsenlosen"

Fra kr 7.500,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Simen Østgaard Pettersen

Simen Østgaard Pettersen, også kjent som «Grefsen-losen» kombinerer guidede turer med interessante foredrag om lokal Oslo-kultur. Hans base er Grefsenkollen Restaurant og Sportsstue i Oslo. Her møter han gruppen din, og tar dere med på en historisk vandring i området. Dere får se og høre om norsk hopp-historie, gå inn i sagnomsuste «Haralds bolig» og får vandre gjennom en ekte norsk urskog… En eksentrisk kvinneskikkelse vil dere også stifte bekjentskap med, og dere får høre heltehistorier fra krigen. Med mengder av lokalkunnskap om historien i Grefsenåsen, tar han gruppen din med på en spennende historisk reise. Turen varer rundt 1 time, og ender gjerne i baren eller rundt et bord eller en bålpanne på Grefsenkollen, der dere kan fordøye inntrykk og dele nye historier. Dette opplegget egner seg godt for grupper som ønsker noe annerledes og samlende, og som vil ut av det tradisjonelle møterommet. Tidligere har Simen holdt mange kurs og foredrag for næringslivet knyttet til ledelse, salg og service. I tillegg har han bakgrunn fra impro-teater, stand up-scenen og reklamefilmer på norsk TV.

Hjemsted
Vestfold og Telemark
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Simen Østgaard Pettersen

Guidet tur i Grefsenåsen

En opplevelsesrik rundtur på 2,5km med historisk sus. Turen lar seg lett kombinere med mat og drikke på Grefsenkollen. Man stuper inn i norsk hoppsport, besøker en herlig husmannsplass, rusler på kurstier fra 1860-tallet, snuser på rally, krig&kjærlighet, og går fysisk inn i en uteliggers etterkrigshistorie (Haralds hytte). Til dessert byr guiden på formidabel utsikt som gir deg hakeslepp! Turen har 9 stopp og tar totalt to timer. Vandringen krever klær etter vær og solid fottøy med robust såle.

Foredraget om Grefsenkollen Restaurant og Sportsstue

En fantastisk historie i unike bilder! Grefsenkollens personale serverer noe godt i glasset og tøft på tallerkenen. Du hører om Ringnes Bryggeri som bygget sportsstuen, Forbudstiden i USAs link til Ringnes og skjenkestoppet i Kristiania, full fest og romantikk i Aker på 30-tallet, da nazistene inntok Grefsenkollen, en naken mann med hagle og privatfly, og mye annet om kulturperlen over Oslo. Funker for alle som vil lære noe nytt om lokalhistorie, Norgeshistorie, samt en smule verdenshistorie!

2024 © Talerlisten AS