Solfrid Flateby

Årets kvinnelige foredragsholder 2019

Fra 39.000,- per foredrag

Fra 55.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby ble kåret til Årets kvinnelige taler av Talerlisten i 2019 og var beste kvinnelige foredragsholder i 2018. Hun har bred erfaring fra lederroller og arbeid med arbeidsmiljø og -kultur, har mye energi, og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Budskapene hennes treffer, og publikum føler seg sett og hørt.  Solfrid (47) har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har mottatt flere priser for arbeidet sitt med med ledelse, kommunikasjon og utvikling.

Foredrag med Solfrid Flateby

«6,5 tips til den beste utgaven av meg» (INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ)

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». Foredraget handler hvordan ta ansvar for eget arbeidmiljø - for å ha det bra og gjøre det bra!

«6,5 tips til den beste lederutgaven av meg» (INSPIRASJON og LEDELSE)

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste generasjonen.

”Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?” (ENDRINGER)

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». Flateby gir kunnskap om hva / hvorfor - og konkrete råd og tips til hvordan forholde seg bedre til endringer

"Når selv sjefen sliter..." (DIGITALISERING)

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»? Flateby gir konkrete lederråd til hva / hvordan /hvorfor.

Med kunden som øverste sjef! (SALG OG SERVICE)

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 180 vurderinger

Eilin Ask Dugstad

3. desember 2021

Utdanningsforbundet

6

Foredraget til Solfrid var humørfylt og ga gode råd og tips til ledere i en aktiv og krevende arbeidshverdag 😊

Solfrid svarer alltid raskt på henvendelser, er løsningsorientert og lett å samarbeide med.

Camilla Mellemstrand

2. desember 2021

Felleskjøpet

6

TERNINGKAST 6
på foredrag om selvledelse på konferansen vår «Kvinner i landbruket» 😀

Fredrik Endresen

1. desember 2021

If Forsikring

6

Fantastisk foredrag 🤩

Geir Ødeby

29. november 2021

Transportsentralen

6

Solfrid Flateby anbefales som kursholder. Hun er inspirerende, engasjerende, faglig sterk og ikke minst legger hun på en god dose humor. Dette har vært med på å gi både ansatte og ledere motivasjon, på veien videre med utviklingen av vårt selskap

Ragnhild Felix

26. november 2021

Eiendomsmegler1

6

Takk for en SUPER samling. Det var kjempegøy – og jeg må si Solfrid Flateby er veldig inspirerende!

Irene Diaz

26. november 2021

Karuss Skole

6

TUSEN TAKK for et fantastisk gøy, inspirerende, lærerikt og kult foredrag på lederkonferansen med Utdanningsforbundet i Kristiansand!

Lars Gunnar Martinsen

25. november 2021

Albjerk Bil

6

Takk for et VELDIG bra bidrag!
Har fått utelukkende positive tilbakemeldinger – så Solfrid traff spot on!

Camilla Nikolaysen Øien

24. november 2021

Tryg Forsikring

6

Det Solfrid kom med har virkelig hjulpet meg helt konkret siste ukene. Jeg øver, tester og utfordrer. Veldig interessant. Jeg håper virkelig vi får anledning til flere kurs med henne – dette har vært til stor hjelp

Elisabeth Cavallini Fevik

23. november 2021

Design og arkitektur Norge (DOGA)

6

Solfrid ga oss en utrolig flott dag! Takk for tilstedeværelse, ekthet, tydelighet, kunnskap, og ikke minst deilig energi og humor! Hun har allerede gitt oss nyttige verktøy å jobbe med. Gleder oss til å jobbe videre sammen med henne!

Bror Pettersen

22. november 2021

BAMA

6

Jeg har hatt gleden av å høre Solfrid flere ganger og få jobbe sammen med Solfrid. Hennes innflytelse påvirker meg fortsatt, og det er jeg glad for 🙂 Kultur er alt!

Kristiane Berg

20. november 2021

Bakke

6

Jeg har vært så heldig å få oppleve Solfrid både som kursholder og veileder/mentor. Solfrid er klok, morsom, kunnskapsrik og inspirerende. Hun utfordrer og har en unik evne til å sette i gang tanke- og modningsprosesser både i grupper og hos den enkelte. Personlig har jeg vokst veldig i samarbeidet med Solfrid, jeg har lært nyttig metoder og jeg har funnet ut at jeg er modigere enn jeg trodde.

Tore Gimse

19. november 2021

OsloMet

6

Solfrid har en sjelden kombinasjon av klok kunnskap, erfaring og entusiasme i sine opptredener. Hun er nært tilstedeværende og evner å fange opp signaler underveis, for deretter å gjøre spontane tilpasninger og verdifulle utvidelser uten å miste fokus og fremdrift.

Githa Trapnes

18. november 2021

TOMRA

6

Solfrids bidrag var HELT SUPERT, og en veldig god start på arrangementet vårt 🙂

Fredericke Lie Nilsen

17. november 2021

Fjordkraft

6

Jeg har vært på flere foredrag og kurs med Solfrid.
Hun er utrolig engasjerende og kunnskapsrik.
Hun har en egen evne til å fremstille ting på en morsom måte,
som gjør at folk tar budskapet til seg og får lyst til å utvikle seg!

Kenneth Angeland

16. november 2021

Personalhuset

6

Solfrid har en naturlig autoritet i rommet, og tillater seg å være direkte med «et glimt i øyet». Det resulterer i en herlig blanding av alvor og humor, som engasjerer og motiverer deltakerne. Solfrid besitter en meget sterk kompetanse gjennom sin erfaring fra næringslivet, og har alltid relevante eksempler og historier som underbygger gjeldende tema på en god måte.
Solfrid er profesjonell til fingerspissene, og stiller alltid meget godt forberedt.
Ønsker du som leder å utvikle deg selv og dine kollegaer, og samtidig jobbe med dynamikken i teamet, kan et samarbeid med Solfrid anbefales på det sterkeste!

Andreas Tallberg

13. november 2021

Møller

6

Solfrid har en tilstedeværelse som er helt magisk. Hun fanger publikum med at hun er uredd, ærlig, og drivende dyktig! En herlig blanding av knallgode poenger underbygges med praktiske eksempler!Solfrid er også svært dyktig veileder, som evner å få deg til å se den røde tråden og følger opp. Hun skaper inspirasjon og trygghet! Rett å slett en faglig dyktig inspirasjonsbombe!

Torild Lid Uribarri

12. november 2021

BANE NOR

6

Solfrid en et unikum av en foredragsholder!
Høy faglig kvalitet, fantastisk energi og masse herlig humor.
Solfrid bidro på en ledersamling hos oss – det går gjetord om henne ennå!

Hun leverer til GULL!

Stig Breyholtz

11. november 2021

If forsikring

6

Tusen, tusen takk for et veldig bra foredrag!

Solfrid hadde knyttet det så fint inn mot det vi snakket om – og det ble en veldig fin rød tråd gjennom dagen. Bare positive tilbakemeldinger og referanser å høre fra alle sammen😊
Folk var veldig begeistret!

Anne Gro Kvale

10. november 2021

NAV

6

Vi er kjempeglade for at Flateby kom og inspirerte oss med sine tanker og lune humor. Alle var VELDIG fornøyde 🙂

Nina Asphaug Selboskar

10. november 2021

VENTISTÅL

6

Solfrid Flateby leverte et energisk og troverdig foredrag som inspirerte så til de grader! Hun kommuniserer mer som et menneske og ikke en «typisk» foredragsholder. Det er ærlig, humoristisk og ekte. Det utstråler en glede av å formidle, noe som smitter og får latteren til å sitte løst; samtidig som budskapet hun kommer med er så viktig. Det er nyttig både for jobb og hverdagsliv. Det er sjelden man møter på slike foredrag hvor man føler at tiden går så fort og du har bare lyst å høre mer. Vi håper å høre mer fra Solfrid!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS