Solfrid Flateby

Årets foredragsholder 2021

Fra kr 39.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby ble kåret til Årets taler av Talerlisten i 2022. Som tidligere toppleder og ledermentor, har hun bred erfaring fra å jobbe med arbeidsglede og bedriftskultur. Solfrid har mye energi, og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap, en meget engasjerende og ettertraktet taler. Hun er spesielt god til å involvere salen. Budskapene hennes treffer, og publikum føler seg sett og hørt. Solfrid har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har unik innsikt fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor. Solfrid er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har mottatt flere priser for arbeidet sitt med med ledelse, kommunikasjon og utvikling.

Premium
Kursholder
Inspirator
Humor

Foredrag med Solfrid Flateby

«6,5 tips til den beste utgaven av meg» (INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ)

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». Foredraget handler hvordan ta ansvar for eget arbeidmiljø - for å ha det bra og gjøre det bra!

«6,5 tips til den beste lederutgaven av meg» (INSPIRASJON og LEDELSE)

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste generasjonen.

”Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?” (ENDRINGER)

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». Flateby gir kunnskap om hva / hvorfor - og konkrete råd og tips til hvordan forholde seg bedre til endringer

"Når selv sjefen sliter..." (DIGITALISERING)

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»? Flateby gir konkrete lederråd til hva / hvordan /hvorfor.

Med kunden som øverste sjef! (SALG OG SERVICE)

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 299 vurderinger

Christian Fredrik Mathisen

30. november 2022

NBBL

6

Solfrid er tydelig, trygg, raus, kunnskapsrik og inspirerende!
Takk for en fantastisk start på ledersamlingen i NBBL.

Marie Tveit

29. november 2022

Nippon Gases

6

Vi er veldig fornøyd med ledersamlingen, og Solfrids bidrag har satt seg hos mange.
Jeg hører stadig vekk lederne hos oss prater om ting som ble sagt.
Solfrid bidro til å spre mye god energi og ga kjempegode råd 🙂

Caroline Otterstad

28. november 2022

Volue

6

På Gemini-konferansen 2022 hadde Solfrid Flateby et meget inspirerende og motiverende foredrag for 600 mennesker. Både kunder og interne elsket det! Hun engasjerer publikum på en fantastisk måte, og snakker om ting som angår alle i hverdagen! Anbefales på det varmeste!

Janne Auby

24. november 2022

Norsk Opplevelseskonferanse / Mimir

6

Solfrid Flateby bidro med både workshop en dag, samt foredrag påfølgende dag på Norsk Opplevelseskonferanse 2022 med 220 deltakere (over tre dager).

Solfrid Flateby hadde absolutt beste score på hele konferansen 😊!
På en skala til 5, hvor 1 er lavest og 5 er høyest, fikk hun et snitt på 4,8.

Ida Steinstad

22. november 2022

Vestfold og Telemark Fylkeskommune

6

Takk for et fantastisk foredrag forrige uke!
Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de som deltok på samlingen.

Silje Katrine Tronrud

21. november 2022

Sparebank1 Ringerike Hadeland

6

Solfrid balanserer på en fantastisk måte å snakke med troverdighet og faglig tyngde, samtidig som hun bruker humor og morsomme eksempler. Når utrykk og eksempler blir brukt i lunsjen og i møter etter et foredrag, så skjønner du budskapet har truffet. DET er det beste foredraget jeg har hørt.

Tore Nesheim

17. november 2022

Storypeople

6

En solid vitamininnsprøytning og sjelden vare som trollbandt publikum fra A til Å.
Et av de råeste foredrag jeg har vært på, med en perfekt mikstur av energi, kunnskap, caser og humor. Her var det drøssevis av inspirasjon som en kan ta med seg både på jobb og privat!

Line Narvesen Jørgentvedt

16. november 2022

Fagskolen Innlandet

6

Solfrid engasjerer hele forsamlingen med en herlig blanding av humor, alvor, kunnskap og «en titt i speilet». Anbefales!

Marianne Kringlebotn

15. november 2022

ECONA

6

Tusen takk for flott presentasjon og inspirerende foredrag på ECONAs tillitsvalgtekonferanse 2022!

Hans Martin Opsal

14. november 2022

Salgs- og Reklameforeningen i Bergen (SRF)

6

Vi hadde Solfrid på Bergen Salgskonferanse 2022 der hun holdt foredraget «Hva gjør ledere som lykkes?». Sjelden har vi opplevd en bedre start på dagen. Det var humor, kjappe replikker og ikke minst godt faglig innhold. Deltakerne har gitt henne høyeste score på både formidlingsevne og faglig innhold, så vi kan anbefale Solfrid på det varmeste.

Helge Hasselgård

11. november 2022

DLF Dagligvareleverandørenes forening

6

Solfrid Flateby fikk fantastisk score og dagens høyeste på høstmøtet til DLF; På en skala fra 1-6 ble medianen 6 (!) og snittet 5,37 (!).

Kommentarer fra deltakerne var:
– Fantastisk og et friskt pust på slutten av dagen!
– Fantastisk foredragsholder som gir av hele seg, og som med humor og seriøsitet fletter et viktig budskap sammen til en bra presentasjon.
– Vitamininnsprøytning på slutten av dagen!
– Super avslutning! Det passet der og akkurat da. God timing og tenkt i forhold til programmet.
– Fyrverkeri – herlig befriende!
– Helt fantastisk og en god boost på slutten av dagen.
– Frisk og med gode poenger. Har hørt henne før. Viktig å fornye seg.
– En herlig avslutning!
– Bra engasjement.
– 6+ Bra med en inspirerende avslutning med mange gode tips.
– Fantastisk. Dagens høydepunkt.
– Fantastisk!
– Nydelig avslutning på arrangementet. BRA valg!

Linn Weiergang

10. november 2022

Statsforvalteren i Oslo og Viken

6

Veldig bra foredrag. Midt i blinken for oss!

Hege Anita Eilertsen

9. november 2022

Svalbard Museum

6

Tusen takk! Jeg tenker enda og ganske ofte på flere av de gode poengene Solfrid hadde. Og som jeg sa til en kollega da jeg skulle fortelle hva jeg har opplevd: «Det er sikkert 1000 foredragsholdere som kan si det samme som det Flateby sa – men hun sa det så godt!». Takk for flott konferanse og virkelig inspirerende innlegg.

Kent Olav Kvamme

8. november 2022

Fjordkraft

6

Vi har vært så heldige å få hjelp av Solfrid til lederutvikling, selgerutvikling, foredrag og coaching. Solfrid har levert helt strålende på alle våre bestillinger. Hun kombinerer fagkunnskap og humor på en glimrende måte som engasjerer alle deltakerne. Terningkast 6 og en klar anbefaling fra oss!

Katrine Kjæreng Kolstad

6. november 2022

Sarpsborg Kommune

6

Solfrid eier scenen med sitt engasjement og sin tilstedeværelse.
Kjapp i replikken, og serverer historier som man lett kan kjenne seg igjen i.
Skulle vært som i fotball, at det var 2 omganger. For man vil gjerne ha mer!
Terningkast 6!

Andreas Bibow Handeland

4. november 2022

If

6

Solfrid Flateby blåste oss av banen en sen torsdag kveld! Så utrolig deilig å høre noen som snakker sitt eget språk, drar legitime og morsomme historier (som verden er blitt altfor redd for), og som deler nyttige erfaringer til alle oss som famler rundt i blinde. Håper vi får anledning til å hanke henne inn igjen, for det er mange som hadde hatt kjempegodt av å høre og se Solfrid. Sjelden har jeg blitt så bortskjemt med kunnskap og deilig humor på samme tid. Tusen takk!

Line Pathe

3. november 2022

Z EVENT

6

Kjempebra innlegg og god respons i salen 😃

Nina Vibeke Solem

2. november 2022

Fjordkraft

6

Solfrid er en stor inspirasjon!

Leif Brandeggen

2. november 2022

Sigdal

6

10 av 10!

Våre 50 ansatte hadde gleden av å høre på Solfrid i en time, og de følte i etterkant at de hadde hatt en personlig samtale. Hvis Solfrid hadde hatt tid, ville hun vært invitert på utallige kaffekopper blant de ansatte for en god prat og refleksjon. Vi er veldig fornøyde!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS