Solfrid Flateby

Årets foredragsholder 2021

Fra kr 39.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby ble kåret til Årets taler av Talerlisten i 2022. Som tidligere toppleder og ledermentor, har hun bred erfaring fra å jobbe med arbeidsglede og bedriftskultur. Solfrid har mye energi, og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap, en meget engasjerende og ettertraktet taler. Hun er spesielt god til å involvere salen. Budskapene hennes treffer, og publikum føler seg sett og hørt. Solfrid har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har unik innsikt fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor. Solfrid er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har mottatt flere priser for arbeidet sitt med med ledelse, kommunikasjon og utvikling.

Premium
Kursholder
Inspirator
Humor

Foredrag med Solfrid Flateby

«6,5 tips til den beste utgaven av meg» (INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ)

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». Foredraget handler hvordan ta ansvar for eget arbeidmiljø - for å ha det bra og gjøre det bra!

«6,5 tips til den beste lederutgaven av meg» (INSPIRASJON og LEDELSE)

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste generasjonen.

”Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?” (ENDRINGER)

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». Flateby gir kunnskap om hva / hvorfor - og konkrete råd og tips til hvordan forholde seg bedre til endringer

"Når selv sjefen sliter..." (DIGITALISERING)

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»? Flateby gir konkrete lederråd til hva / hvordan /hvorfor.

Med kunden som øverste sjef! (SALG OG SERVICE)

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 299 vurderinger

Siw Holth

21. september 2022

B-S Regnskap

6

Morsom, engasjerende, treffer «spiker’n på hue». Et knallbra foredrag.
Terningkast 6!

Anne Aaserudseter

20. september 2022

TEKNA

6

Tusen takk for en et flott foredrag i går😊
Mange ble inspirerte, og vi har fått svært mange gode tilbakemeldinger!

Karin Herou

20. september 2022

TEKNA

6

Tusen takk for leveransen, engasjementet og god forberedelse. Proft!
Av alle vi har snakket med, traff Solfrid Flateby godt, og alle hadde fine refleksjoner, tanker og likte dette.
Solfrid var skikkelig god.

Renate Morild

20. september 2022

Elmera Group / Fjordkraft

6

Fjordkraft AS og Elmera Group ASA har brukt Solfrid Flateby til sitt Lederutviklingsprogram 2022. Solfrid har en enorm formidlingsevne som treffer alle lederne og setter i gang gode tankeprosesser. Profesjonell, sterk fagkunnskap, kombinert med godt humør og engasjement gjør dette til en innertier. Jeg kan anbefale Solfrid på det sterkeste, tilbakemeldingene fra lederne har vært udelt positive.

Hanne Røine Svendsen

19. september 2022

Kriminalomsorgen Ila Fengsel

6

Med sin erfaring innen ledelse, kobling til forskningsbasert kunnskap og en god dose humor, bidro Solfrid Flateby til læring og refleksjon om ledelse og relasjoner mellom medarbeider og leder.

Det er sjelden at det er så mange som gir tilbakemelding på seminarer som det var denne gangen, så her traff Flateby veldig godt.

Utelukkende positive tilbakemeldinger!
En flott dag som gav våre ledere og tillitsvalgte motivasjonspåfyll i det videre arbeidet.

Vibeke Gran

14. september 2022

HELFO

6

Solfrid Flateby var glødende engasjert på scenen og skapte sus i kontormiljøene etter seg. Solfrid holdt et hybrid foredrag for hele Helfo, med mange deltakere digitalt ved fem kontorsteder, og rundt 100 deltakere til stede i rommet sammen med henne. Dette fungerte veldig godt, og Solfrid traff publikum både gjennom skjermen og i salen. Med mye humor og glimt i øyet tok hun oss med i sitt tankesett om hva som skaper en god og felles kultur. Solfrid traff alle med noe, og tilbakemeldingene fra organisasjonen er veldig gode!

Kine M. Holtet

12. september 2022

Høland og Setskog Sparebank

6

Tusen takk for et fantastisk foredrag. Damene på arrangementet vårt var så fornøyde, og syns du var inspirerende og meget dyktig. Og det er jo vi i banken HELT enige i. Vi er så fornøyde!

Amalie Lilleberg

9. september 2022

AMFI Oti & AMFI Orkanger

6

Foredraget til Solfrid var utrolig inspirerende, relevant, og ikke minst lærerikt.
Fagkunnskap og humor i ett. Anbefales på det sterkeste!

Lasse Erik Moen

7. september 2022

BH Nordic / Barnas Hus

6

Et strålende innlegg om kommunikasjon og ledelse, både med snert og dybde. Solfrid trollbandt virkelig publikum med innlevelse, humor og fagkunnskap!

Helene Nergaard Oxaas

7. september 2022

ALTI Futura / ALTI Storkaia

6

En fabelaktig presentasjon – og Solfrid Flateby hadde virkelig funnet essensen i det vi hadde behov for! Innfridde forventningene og mer til. TUSEN TAKK.

Jiroo Fattah

6. september 2022

Fjordkraft

6

Jeg har deltatt på flere innholdsrike samlinger med Solfrid, og her har jeg fått mange nyttige verktøy jeg aktivt benytter som leder for å oppnå bedre respons og engasjement blant ansatte – som igjen har resultert i svært gode resultater.
Jeg anbefaler Solfrid Flateby på det sterkeste til tilsvarende oppdrag.

Maren Bollum

5. september 2022

Konekta

6

Tusen hjertelig takk for at du var en stor bidragsyter til at våre fagdager ble en suksess! Veldig mange av de jeg fikk pratet med trekker frem deg som noe av det de like best. Knallbra jobba!

Ewy Beathe Stangeland Myrhaugen

2. september 2022

Evan Jones

6

Når man vet at foredragsholderen er kåret til Norges beste, og har fått mange positive omtaler i forkant, og LIKEVEL blir svært begeistret og motivert – DA er det høyt nivå!

Solfrid leverte på alle punkter; humor, profesjonalitet, dybde, ta-med-rett-hjem-til-arbeidshverdagen-punkter og fantastisk kontakt med tilhørerne.

Terningkast 6!

Unni Claussen

31. august 2022

NOAH

6

Det var en stor glede for oss å høre på Flateby! Det har strømmet inn med positive tilbakemeldinger, og vi opplever at folk fikk veldig mye igjen for det. Vi anbefaler Solfrid videre!

Dani Larsen

30. august 2022

FLYT Event

6

Det er alltid en glede å samarbeide med Solfrid. Hun setter seg virkelig inn i kundens ønsker og behov og det er lett å ha lave skuldre for oss som arrangør. Solfrid sitt smittende engasjement og humør er alltid en energiboost under hennes foredrag og vi har utelukkende gode tilbakemeldinger på henne. Vil du ha et inspirerende og kunnskapsrikt foredrag levert med både humor, sjarm og faglig tyngde kan vi trygt anbefale Flateby!

Knut Terje Førre

29. august 2022

Lantmännen

6

Når man leier inn en foredragsholder, er man ute etter noe mer enn å bare skape latter og god stemning i salen. Med Solfrid Flateby fikk vi en foredragsholder som i forkant av foredraget, satt seg inn i hvem Lantmännen Unibake er, hvilke styrker vi har, hvilke utfordringer vi har etc. Dette resulterte i at hun kjapt fikk «connection» med våre ansatte, hun tok opp utfordringer som vi alle kjente oss igjen i. Og tror du jaggu ikke det ble mye latter og god stemning også, for en ting er sikkert – Solfrids bruk av humor i foredraget skaper enormt engasjement hos alle personlighetstyper. I etterkant av foredraget satt vi igjen med at denne damen har vi lyst til å høre mer av, vår konklusjon ble terningkast 6.

Gard-Are Haaland-Nilsen

23. august 2022

Fjordkraft

En større gledesspreder, fokusert og engasjert kursholder/foredragsholder skal du lete lenge etter.

Jeg har vært på utallige samlinger med Solfrid Flateby og det jeg sitter igjen med etter hver samling har vært nyttig for meg som leder å jobbe videre med til meg selv eller sammen med teamet som jeg har ansvar for.

Nina Solem

19. august 2022

Fjordkraft

6

En utrolig inspirerende og fin dag om endringsledelse og selvledelse 👍 Jeg har allerede brukt flere av verktøyene! Solfrid er helt fantastisk og energisk til å presentere 🤩

Grete Elisabeth Almåsbak

16. august 2022

Spesialsykehuset for epilepsi, OUS

6

Tusen takk for fantastisk inspirerende foredrag. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger på det. Jeg har aldri opplevd maken.

Magnus Løver

29. juni 2022

Albjerk Bil

6

10/10 😊
Inspirerende ledersamlinger!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS