Solfrid Flateby

En av Norges beste foredrags- og kursholdere!

Fra 35.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere, med stor erfaring fra lederroller og arbeid med arbeidsmiljø og -kultur. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer, og at publikum føler seg sett og hørt. Solfrid (45) har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har vært på listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24, og ble kåret til Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010.

Foredrag med Solfrid Flateby

INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ «6,5 tips til den beste utgaven av meg»

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». I foredraget sitt snakker hun om hvordan vi kan få en b

INSPIRASJON og LEDELSE «6,5 tips til den beste lederutgaven av meg»

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste gener

ENDRINGSLEDELSE: ”Hva skal til for å skape endring, og hvordan gjør vi det?”

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». I dette foredraget gir Solfrid Flateby konkrete tips til hva vi kan gjøre litt mer av for å skape en

DIGITALISERING | Ledelse i "den nye hverdagen"

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»?

SALG OG SERVICE | Med kunden som øverste sjef!

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 82 vurderinger

Monica Feldt

30. april 2019

PBL Regnskap

6

Vi har fått skreddersydd et program for ledelsen i PBL Regnskap. Solfrid har satt seg godt inn i selskapet og våre behov, og har på innspirerende vis bidratt til å styrke lederne i sine roller. Hun har skapt trygghet og løftet takhøyden i ledergruppen. Vi er totalt sett superfornøyde – ingen over – ingen ved siden av! Anbefales på det varmeste.

Magnus Tholin

12. april 2019

Finn.no / Schibsted

6

Vi hadde gleden av å ha Solfrid Flateby som foredragsholder på The Hunt – en inspirasjonsdag for rekrutterings og bemanningsbransjen med over tusen deltakere. Solfrid fylte salen med varme og kloke ord og ratet helt i topp av alle foredragsholdere denne dagen. Anbefales!

Ingebjørg Rønning

11. april 2019

Kongsberg Maritime CM AS

6

Solfrid traff godt, og ga oss både inspirasjon, motivasjon og litt å tenke på. Det har vore veldig mange positive tilbakemeldingar, og Solfrid med sitt innlegg har blitt nemnt av veldig mange som eit av høgdepunkta på dagen. Tusen takk.

Tanja Venheim Østensen

10. april 2019

Senterleder, Citycon / Buskerud Storsenter

6

En eventyrlig start på dagen med mye godt faglig påfyll pakket inn med vidunderlig humor og deilig engasjement. Har aldri tidligere fått så mange gode tilbakemeldinger fra butikksjefene på senteret.

Pål K. Kristensen

9. april 2019

Regionsdirektør, REMA 1000

6

Bidraget til Solfrid Flateby var innertier sett opp mot vårt behov i vår region. Hun har en unik formidlingsevne, og gjennomfører med 20 i stil! Innholdet var meget relevant, og ga meg og mine en ekstra motivasjon til å løse den oppgaven vi sammen er satt til å gjøre i 2019!

Halvor Bjerke

7. april 2019

Retail Future / Kjedelederforum

6

Solfrid holdt et flott innlegg om tillitsbasert ledelse på medlemsmøte i Kjedelederforum. Innhold og stil står til karakteren 20. Tusen takk. Vi kan varmt anbefale henne videre.

Halvor Bjerke

7. april 2019

Retail Future / Kjedelederforum

6

Solfrid er et fyrverkeri! Hun holdt et flott innlegg om tillitsbasert ledelse på medlemsmøte i Kjedelederforum. Innhold og stil står til karakteren 20. Tusen takk. Vi kan varmt anbefale henne videre.

Salgssjef Mathilde Moen

5. april 2019

REMA 1000

6

Solfrid var en gledesspreder som ved humor, gode poenger og godt scenetekke løsnet på de stive skuldrene til hardtarbeidende kjøpmenn. Hun traff punkter som fikk oss til å le litt av våre egne lederegenskaper og skapte et ønske om å bli et bedre medmenneske og leder. Meget motiverende foredrag!

Synøve Nesøen

3. april 2019

Kaffebrenneriet

6

Solid levering, masse energi og humor, samt godt forankra i fagkunnskap. Vitaminsprøyta Solfrid! Dette er andre  gangen vi inviterte Solfrid til å inspirere våre unge ledere, og hun innfrir hver gang. Vi fikk gode hverdagstips for lederskap, og foredraget var svært godt forberedt og spissa for nettopp oss!

Hege Johannessen

2. april 2019

Confex

6

Solfrid Flateby holdt kurset «Lederkommunikasjon som virker» over to fulle dager for oss. Hun fikk karakteren 6 i snitt (skala 0-6) på evalueringen fra lederne som deltok (!).

Kommunikasjonssjef Tone Pettersen Olden

1. april 2019

Trondheim Renholdsverk

6

Dette er det beste kurset jeg har deltatt på! Stor takk til foredragsholder/instruktør Solfrid Flateby for fantastisk gjennomføring. Kursholderen utfordret hver og en av oss på måten vi utøver lederkommunikasjon, og hvordan vi kan bli den beste utgaven av oss selv i møte med våre medarbeidere, som alle har ulike behov. Jeg gleder meg til å prøve ut ulike tips fra kurset i praksis. Dette kurset vil jeg varmt anbefale til mine lederkollegaer!

Ulrik Samdahl Melhuus

1. april 2019

Samfunnet i Ås

6

Vi var en gruppe med studenter på Studentsamfunnet i Ås som fikk oppleve et utrolig givende, lærerikt og inspirerende foredrag av Solfrid Flateby. Solfrid Flateby var en fantastisk og hyggelig dame med et stort smil om munnen!

Mona Bruvik

8. mars 2019

Horisont Kjøpesenter

6

Vi brukte Solfrid Flateby som foredragsholder på samling for alle våre butikkledere. For et fyrverkeri av en dame! Inspirerende, lærerikt og humoristisk – vi har fått mange gode tilbakemeldinger på henne. Anbefales 🙂

Corinne Hilde Fjellås

17. desember 2018

CONFEX Norge AS

6

Med snart 20 år som prosjektleder for kurs og konferanser i Confex har jeg møtt mange dyktige foredragsholdere, og det å få møte Solfrid Flateby var rett og slett en fest! Hun er faglig dyktig, trygg og profesjonell, og fordi hun har sin helt unike presentasjonsevne vil man bare ha mer! Våre kursdeltakere har rullet seksere på seksere i sine terningkast. Anbefales på det varmeste!

Bettina Abrahamsrud, Ungt Entreprenørskap Telemark

23. september 2018

Ungt Entreprenørskap Telemark

6

Den effekten Solfrid Flateby hadde på Kick Off Ungt Entreprenørskap Telemark, både på elever og lærere, var helt unik! Etter foredraget sa deltakerne «Solfrid er ubetalelig, for ei dame! 😎», «Flateby var virkelig verdt å vente på!😊», «Hun siste var skikkelig flink og motiverende!» Selv blir jeg også utrolig inspirert av Solfrid. Anbefales!

Ole Reidar Sollund, direktør medlemstjenster og produkter, PBL

18. september 2018

PBL

6

Vi booket flere kjente foredragsholdere til vår populære lederkonferanse i PBL (Private Barnehagers Landsforbund). Solfrid Flateby holdt foredraget «Du som leder – hva virker og hvorfor?», og fikk best evaluering av samtlige med en score fra 400 deltakere på 5,6 av 6. Det forteller i seg selv hvor utrolig bra innlegget hennes var!

Camilla Håltem

25. mai 2018

Lørenskog Kommune

6

Solfrid Flateby var konferansier på vårt seminar for næringslivet og kommuner i Nedre Romerike. Hun har en fantastisk evne til å sy sammen de forskjellige foredragene, hvor hun også bruker personlig erfaring kombinert med innspill som vitner om meget god research. Hennes engasjerende fortellerevne er raus, troverdig og hun har gode innslag av en herlig humor. Vi fikk også veldig bra tilbakemelding fra deltakere, hun anbefales!

Anni Irene Grasdal

11. mai 2018

Statoil ASA

6

Vår opplevelse var at foredraget med Solfrid Flateby var engasjerende, morsomt, inspirerende – og til ettertanke! Hun var veldig god på formidling, og vi undret oss flere ganger gjennom foredraget hvordan hun kunne være så energisk og spøkefull, men samtidig på en alvorlig måte. Veldig bra!

Naja Dannow

9. mai 2018

Kluge Advokatfirma

6

Vi hadde etter anbefalinger invitert Solfrid Flateby til å holde et innlegg på en samling for kvinnelige advokater i Kluge. Innlegget handlet om å finne sin plass, med tips til hvordan man kan ta det, ha det og få det litt bedre. Det er ingen overdrivelse å si at Solfrid Flateby tok oss med storm og leverte et svært solid opplegg med en personlig vri. Tilbakemeldingene var udelt positive. Det som likevel er det aller beste er at mange av innspillene og tankene Flateby presenterte er noe vi husker godt og snakker om internt også nå to måneder etter arrangementet. Det vitner om at selv om Flateby leverer en festforestilling, er det innholdet som er det aller beste. La meg også legge til at jeg er sikker på at alle våre mannlige kolleger ville fått minst like mye ut av innlegget til Flateby som vi kvinnelige advokater fikk. Jeg kan anbefale Flateby på det varmeste!

Bernt Møst Lien

27. april 2018

Oslo Universitetssykehus

6

Solfrid Flateby holdt 2 x 50 minutters foredrag om verdibasert ledelse for ledere ved Oslo Universitetssykehus (350 ledere fra fem sykehus). Evalueringen i etterkant viste at Flateby fikk høyeste score fra 84 % av deltakerne

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS