Om Stein D. Wesenberg
Stein D. Wesenberg har etablert seg som en ekspert innen ledelse, organisasjonsutvikling, og kommunikasjon. Med en solid bakgrunn som arbeids- og organisasjonssosiolog fra Universitetet i Oslo og over 20 år med erfaring i både privat og offentlig sektor, er han en autoritet når det gjelder endringsprosesser og prosjektledelse.
Med en imponerende karriere som inkluderer roller i Deloitte Consulting og Geelmuyden.Kiese, har Stein opparbeidet seg en uovertruffen ekspertise. Han er forfatter av den anerkjente boken «Praktisk endringsledelse» og underviser i endringsledelse ved NMBU og Universitetet i Oslo. Ikke bare det, men i over 16 år har han ledet det banebrytende lederutviklingsprogrammet «Ledelse i praksis» på NTNU.
Stein er ikke bare en teoretiker; han er en praktiker som forstår dynamikken i virkelige organisasjoner. Som daglig leder for konsulentselskapet TRI Consulting AS, bringer han sin kunnskap til virksomheter som ønsker å navigere vellykket gjennom endring og vekst.
Enten du er en leder som ønsker å forbedre dine ferdigheter, en organisasjon som står overfor utfordringer med endringsprosesser, eller bare noen som ønsker å lære fra de beste, er Stein D. Wesenberg det opplagte valget for et inspirerende og informativt foredrag.
Oslo
Nei
Foredrag med Stein D. Wesenberg
Generasjonsutfordringer - Hvordan lede de yngre? Lær en ny lederstil for å få de yngre generasjonene til å prestere.
Mange ledere opplever at de kommer til kort når de skal lede yngre medarbeidere. Tradisjonelle måter å motivere medarbeidere på fungerer ikke like godt. Yngre arbeidstakere kan oppleves som kravstore med urealistiske forventninger og vanskelige å forstå. Det er utfordrende å sette krav til dem og de er hårsåre for tilbakemelding. Kursets mål er å lære den nye lederstilen for å få den yngre generasjonen til å prestere. Hovedtemaene i kurset er: · Hvem er de? Generasjon Y og generasjon Z · Hvordan forstå situasjonen de er i, og hvordan de tenker · Hva motiverer dem og hvordan kan du som leder skape arbeidslyst · Ny måte å tilrettelegge arbeidet, for å skape god produksjon · Nye måter å gi de nye generasjonene tilbakemeldinger, med mål om økt prestasjon · Ny lederstil med fokus på justering av lederatferd mot mer Coachende ledelse I kurset lærer du praktiske metoder og teknikker som umiddelbart kan tas i bruk i din arbeidshverdag. Kurset i generasjonsutfordringer har mottatt strålende tilbakemeldinger fra deltakere over hele landet. I etterkant av kurset er det produsert flere podkaster og artikler.
Kunnskapsdeling i team – hvordan skape høyeffektive team? Lær nye måter å tilgjengeliggjøre og dele kunnskap i arbeidsteamet ditt.
Mange selskaper snakker varmt om kunnskapsdeling og nytten det gir, men det er få som får det til i praksis. Et stort problem er at medarbeidere vet for lite om hva de andre i teamet kan. Hvis organisasjonen i tillegg har liten erfaring og kultur for effektiv deling av kunnskap benyttes ikke den samlede kunnskapen effektivt og godt. Konkurransefortrinnet kunnskapsdeling gir tas ikke ut. Kurset egner seg for team bestående av kunnskapsmedarbeidere, som trenger å bruke hverandres kunnskap effektivt for å løse oppgaver. Kursets mål er å lære praktiske teknikker for å dele kunnskap og erfaring effektivt mellom teammedlemmene. Hovedtemaene i kurset er å: • Lære praktiske øvelser for å synliggjøre hvilke erfaring, kompetanse og kunnskap som finnes i teamet • Lære og anvende metoden «Strukturert networking». Metoden er bærebjelken i kurset og skal etter kursdagen lett kunne brukes i teamet. • Vise hvordan man kan etablere nye grunnregler i teamet, skape et trykt læringsmiljø, fylt med tillit for å lette kunnskapsdelingen Teknikkene i kurset er utviklet i tett samarbeid med Deloitte, og Indøk miljøet på NTNU. Målet med samarbeidet har vert å skape praktiske framgangsmåter for å etablere lærende organisasjoner.
Endringsledelse og endringskommunikasjon. Hvordan skape endringsevne og – vilje raskt?
Alle som har vert igjennom endring på jobben, oppdager at ulike medarbeidere reagerer og håndterer endring forskjellig. Noen responderer positivt og raskt, og kommer fort i endringsmodus, Andre igjen opplever endringer som frustrerende og i visse tilfeller munner det ut i aktiv motstand. Kursmålet er å formidle hvordan organisasjoner raskt kan lykkes med endringsprosesser. Innholdet i kurset baseres på det siste innen forskning om endring og hvordan ny kunnskap kan omsettes i praktiske metoder og teknikker. Kursholder er forfatter av den nye læreboken Praktisk endringsledelse (Wesenberg 2023). Boken er pensum på fem universiteter og handelshøyskoler. Metodene, tipsene og verktøyene i kurset er hentet fra boken. Dette lærer du: · Forstå viktighetene av hva som skal til for å lykkes med en endring · Praktiske framgangsmåter og teknikker for å sikre at endring fester seg · Opplæring i C3 rammeverket for endringsledelse og endringskommunikasjon · Ulike metoder for endring og hvordan velge rett metode for å lykkes · Bevissthet om hva som hindrer suksess og hvordan du kan skape endringsevne. · Måter å håndtere endringsmotstand og «omvende» medarbeider til å bli med på endring. Målgruppe for kurset er ledere, prosjektdeltakere, konsulenter, og andre praktikere som arbeider med endringsprosjekter.
Effektiv møteledelse. Lær møteteknikker for fysiske, digitale og hybride møter.
En utfordring med dagens møter er at ikke alle ledere ar forstått at fysiske, digitale og hybride møter bør ledes og gjennomføres ulikt. Det finnes unike teknikker for hvert av det tre møtetypene. Det er en helt annen måte å skape engasjement og arbeidsglede når du treffes fysisk vs når en møtes digitalt. Et viktig mål med kurset er å vise variasjonen av praktiske teknikker som egner seg til de ulike møtene. På kurset lærer du: • Hva som skiller det tre møtetypene fra hverandre og hvilke teknikker som egner seg til hvilket møte, slik at de blir produktive og motiverende • Hvordan møteleder kan bygge opp og strukturerer møtet, slik at målet med møtet nås, det innebærer fokus på hva som må gjøres før, underveis og etter møtet. • Måter man kan holde effektive, korte og presise møter • Ulike grep lederen kan gjør for å sikre at deltakere er i samme modus og effektivt kan informere, diskutere og ta beslutninger. • Hvordan møteleder kan påvirke gruppedynamikken i møtet slik at deltakerne beveger seg i ønsket retning • Ulike fasiliteringsteknikker for å håndtere utfordringer i møtet Kurset er praktisk orientert, med høyt fokus på møteleders fremferd. Tilbakemeldingen fra kursdeltakere er at kurset gir stor selvinnsikt i egen væremåte og hvordan en selv virker på andre. Bevisstgjøringen oppleves som nyttig og verdifull, formidlet på en konstruktiv måte.
Ledelse i stressede situasjoner. Lær teknikker for å ta tilbake kontrollen når du opplever stress.
Er du en av dem som får alt for mange oppgaver tildelt? Og opplever mye stress i hverdagen. Samtidig som du sliter med å si ifra til dem rundt deg om at det er for mye? Da kan dette kurset være noe for deg. Personer som har vanskeligheter med å si nei kan ha lettere for å oppleve stress på jobben. Arbeidsmengden blir for stor. Stress over tid er både usunt for den enkelte og uproduktivt for organisasjonen. Stress behøver ikke oppstå om den enkelte responderte på en annen måte enn man pleier. Kurset hovedmål er å vise hvordan du kan ta tilbake kontrollen og unngå framtidig stress. På kurset lærer du: • Hva stress er, hva som forårsaker det og hva det fysiologisk gjøre med kroppen din • Teknikker for å kjenne igjen stress før kroppen går i stressmodus • Teknikker for å ta tilbake kontrollen over deg selv, situasjoner, tiden og arbeidet en er i • Enkle avslapningsøvelser for stressreduksjon • Bevisstgjøring av hvordan du håndtere deg selv i vanskelige situasjoner gjennom mestrings- og reaksjonsteknikker Etter kurset er målet at deltakerne vet hva de skal gjøre for å redusere stress. De vet hvordan de skal planlegge arbeidsdagen bedre, ta kontrollen over tiden, situasjonen og omgivelsene, slik at stress reduseres. Det kursdeltakerne fremhever som mest nyttig med kurset er teknikkene de lærer for å selv ta tilbake kontrollen når de er i stress. Teknikkene kommer fra toppidretten og militære, og viser gode håndteringsmåter når mennesker blir utsatt for ekstreme situasjoner.
Kurs med Stein D. Wesenberg
Hvordan blir den nye digitale arbeidsdagen etter korona?
Forlengelse av foredraget i form av kurs. Samfunnet åpner opp igjen, men hva tar vi med oss videre og hva sier vi takk og farvel til når vi vender tilbake til kontoret? Foredraget ser på praktiske aktiviteter virksomheter iverksetter for å møte den nye digitale arbeidsdagen. Basert på en serie intervjuer med toppledere, strategisamlinger om tema, rapporter og helt ny forskning stiller vi spørsmålet: Hvordan blir den nye digitale arbeidsdagen etter korona? Dette kurset gir deg: Innsikt i hva toppledere mener vil skje, hva de prioriterer og arbeider mot -Forståelse for hvordan personlighet, alder og livssituasjon bør påvirker valg av teknologiske løsninger -Forståelse for hvilke digitale arbeidsformer som passer for oppgavene som skal løses, en ny metode for valg av rett teknologisk løsning gjennomgås Innsikt i hvor egnet -Teamsmøter er for innovasjonsprosesser og driftsoppgaver -Gjennomgang av nye hybridløsninger, hvor teknologi og nye arbeidsformer kobles sammen -Praktiske teknikker for å skape inspirasjon og motivasjon på Teamsmøter -Innsikt i hvordan man kan bruke plattformer parallelt, med mål om å ta med seg det beste fra analogt og digitalt arbeid
Talerlisten mener
Stein er en stødig formidler innen teamledelse, endringsledelse, motivasjon og intern kultur. Han har faglig tyngde og lang erfaring, og er flink til å aktivere forsamlingen han snakker til.