Ida Holo

9 flinke foredragsholdere innen mental helse

Publisert i Tips og råd av

Psykisk og mental helse er et tema stadig flere setter på agendaen. Det kan handle om selvledelse, hvordan å sette grenser og stå i krevende situasjoner, eller simpelthen om det å snakke om følelser. Her er ni profiler som holder foredrag om mental helse.

Et foredrag om psykisk helse kan passe både som frokostforedrag, foredrag i forlenget lunsjpause eller for brukere, kunder, elever eller ansatte. Disse ekspertene bidrar gjerne på din jobb:

Jan-Martin Berge – psykologspesialist som kombinerer humor og alvor.

Jan-Martin Berge er psykologspesialist og en av Norges mest populære foredragsholdere. Han er god til å omsette forskningsbasert kunnskap om hva som skaper en god mental helse til praktiske råd og vink.

Berge snakker for eksempel om hvordan kolleger kan være «vitaminer» for hverandre, bare ved å si og gjøre enkle ting i hverdagen.

Jan-Martin sine foredrag vekker følelser, og det er ofte både latter og tårer i salen, når han står på scenen og deler av sin kunnskap og erfaring.

Se video av Jan-Martin her.

«Helsesista» Tale Maria Krohn Engvik – engasjerende foredrag for ungdom og foreldre

Helsesista er en kjent profil blant mange ungdommer og foreldre. I mange år har hun hjulpet unge å manøvrere i livene sine, ved å svare på spørsmål om kropp, seksualitet og mental helse. Et foredrag med Helsesista er en inspirerende og opplysende opplevelse.

Ta kontakt for å sjekke tilgjengelighet og pris her

ANERKJENT: Tale Maria Krohn Engvik er flink til å holde foredrag for ungdom og foreldre om hva de kan gjøre for å bygge en robust mental helse.

Elias Omberg – ung influenser som treffer ungdom med historier, dikt og ærlige råd

Elias Omberg er bare 20 år, men er godt kjent spesielt blant unge, på grunn av sine nesten 50 000 følgere på TikTok. Omberg holder foredrag om psykisk helse, selvutvikling og psykologi – noe han har studert selv siden han var 14 år. Han er engasjert i samfunnsdebatten på TikTok, i et forsøk på å fremme en bærekraftig tilnærming til livet.

Omberg er også kjent for å lese opp egne dikt på TikTok. Noen ganger som «Han dikt-fyren». Diktene handler om mental helse, kjærlighet eller sorg. Elias Omberg er tidligere toppidrettsutøver i kampsport, og deler gjerne innhold om trening, motivasjon og kosthold. 

Send en forespørsel til Elias Omberg

Elias Omberg

INSPIRATOR: Elias Omberg er en inspirator for mange unge, spesielt fordi han er flink til å formidle om følelser og mental helse via plattformer som TikTok og Instagram.

Ida Holo – erfaren og behagelig formidler med blikk for arbeidslivet

Ida Holo er psykologspesialist og en av ekspertene som eier og driver Angstklinikken i Oslo. Foredrag om livsbalanse, selvledelse og hvordan vi bedre kan forstå hverandre og jobbe sammen er blant hennes spesialiteter. Hun har en levende og inkluderende formidlingsstil.

Ida bor i Asker og tar gjerne oppdrag i Oslo-området. Hun er god på å snakke for bedrifter, ledergrupper og i andre næringslivs-relaterte sammenhenger.

Les mer om Ida Holo her

ERFAREN: Ida Holo har jobbet med mange ulike typer mentale utfordringer, spesielt angst. Hennes foredrag er engasjerende.

Hilde Johanne Aafoss – kloke råd om å løfte blikket og lytte til hverandre

Hilde Johanne er psykolog og profesjonell historieforteller. Hennes foredrag inneholder både engasjerende historier og innsikt i hvordan vi kan være til stede for hverandre i en noen ganger kaotisk og overfladisk verden.

Hilde Johanne holder foredrag som engasjerer og inspirerer. Hun holder til i Innlandet, men holder foredrag i hele Norge.

Les mer om Hilde Johanne Aafoss her

Torkjell Winje – involverende foredrag om selvledelse og psykisk helse i team

Torkjell er psykolog med lang erfaring fra å få grupper til å fungere bedre sammen. Han er flink til å dele forskningsbasert innsikt og vise hvordan denne kan være nyttig på jobben i hverdagen. Han har en rolig og behagelig stil, og bruker humor.

Torkjell engasjerer gjerne tilhørerne med små oppgaver, noe som passer godt på arbeidsplasser der de ansatte gjerne kan bli litt bedre kjent med hverandres ulike sider.

Se film med Torkjell Winje her

Daniel Getaneh Hatland – verdifullt foredrag om tilhørighet

Daniel Getaneh Hatland ble kjent for mange da han som fotballspiller ble utsatt får brutal og åpenlys rasisme på fotballbanen. Han tok et oppgjør med dette sommeren 2020.

Daniel sine foredrag handler om hvordan alle mennesker ønsker å høre til et fellesskap, og hvordan dette kan skapes i et idrettslag, på en skole eller på en arbeidsplass.

Han har reist Norge rundt med sine foredrag og kommer gjerne til deres gruppe for å skape en opplevelse av samhold og tilhørighet.

Daniel er fra Bergen, men bor i Oslo.

VIKTIG: Daniel Getaneh Hatland er god til å engasjere gjennom sine foredrag, og har en viktig stemme når det gjelder hvordan å unngå ekskludering og oppnå økt tilhørighet i en gruppe.

Les mer om Daniel her

Linda Øye – nært og tankevekkende foredrag om mental helse, mangfold og inkludering

Linda opplevde i ung alder å bli psykisk syk, og har tilbrakt ni år av livet sitt på lukket avdeling på Dale sykehus. Dette ga henne noen unike erfaringer som hun har tatt med seg videre i livet.

I dag jobber Linda aktivt for å hjelpe ungdommer tilbake fra psykisk uhelse til jobb og skole, og hennes sosiale entreprenørskap «Fra offer til kriger» har fått mange lovord og priser. Hun har også medvirket i dokumentarfilmen «Jeg er en kriger» som viser hvordan unge mennesker uten særlig håp og selvtillit, løfter blikket og løfter seg selv.

Les mer om Linda Øye her

Anders Graff Kleven – fartsfylt og morsomt foredrag om tilhørighet

Anders Graff Kleven har opplevd både motgang og medgang i livet. Som ung gutt var han en aktiv kar som drev med «ræpping» og sang, hadde mange venner og kjæreste. Så ble han utsatt for en alvorlig trafikkulykke, som satte ham kraftig tilbake både fysisk og mentalt i lang tid. På grunn av skadene han fikk i hodet, sa og gjorde han mye rart – og venner og andre trakk seg unna. Anders fikk kjenne på ensomhet og en følelse av utenforskap.

Han ga imidlertid ikke opp, og reiste seg igjen med full styrke. I dag er han en aktiv og engasjert småbarnsfar som jobber i barnehage. Anders holder foredrag om viktigheten av å høre til, og hvordan vi kan og bør møte hverandre med mer åpenhet og nysgjerrighet.

FENGENDE: På Anders Graff Kleven sine foredrag blir tilhørerne engasjert fra starten. Han treffer følelsene og inspirerer!

Book Anders Graff Kleven her

Talerlisten har også en rekke andre profiler som kan bidra på deres fysiske eller digitale samling. Ta kontakt med oss på bestilling@talerlisten.no så hjelper vi deg videre!

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS