Ni foredragsholdere som løfter stemningen på sommeravslutningen

Ni foredragsholdere som løfter stemningen på sommeravslutningen

Publisert i Tips og råd av

Sommeravslutning er en norsk tradisjon, og en fin anledning til å runde av halvåret med ansatte, kunder, medlemmer eller brukere. Mange velger å starte sommerfesten med et inspirerende foredrag eller ha ekstern underholdning under middagen. Her er åtte profiler som kan løfte stemningen!

Humor og alvor i foredragsform

Freddy Kjensmo er en erfaren humorist og foredragsholder, med over 1000 foredrag under vesten. Han er kjent for sine antimotivasjons-foredrag, der han med skråblikk og ironi gjør narr av de velkjente motivasjonsforedragene. Her er det mye humor og gjenkjennelse, og publikum involveres underveis med morsomme øvelser.

Freddy holder også foredraget “Grip dagen før du tar kvelden”, et inspirasjonsforedrag uten pekefinger som skaper både tårer og latter. Han kan også gjøre skjult teater hvor han blir en del av programmet deres, enten som den amerikanske kokken Bruce eller som nyansatt direktør som starter opp etter sommeren og som gjør og sier mye rart. Her blir ansatte altså lurt…

Et foredrag med Freddy passer for dere som ikke vil ha en stand up-komiker, men vil ha humor og alvor i samme stund.

Send forespørsel til Freddy nå

Freddy Kjensmo
MORSOM: Freddy Kjensmo har flere foredragskonsepter som passer på sommerfesten. 

Treffende inkludering

En annen som kan bidra med et aktuelt og lett foredrag, er Ali Mohammed. Han kom til Norge etter en strabasiøs reise som flyktning fra Somalia. Ali lærte seg norsk raskt, og fikk både fagbrev og fast jobb. Han skrev også boken Griseflax, med norske ord og uttrykk oversatt til somali for å hjelpe innvandrere med å forstå norsk. 

Med glimt i øyet viser Ali Mohammed hvordan det kan gå når en utlending skal tolke uttrykk som “Hoppe etter Wirkola” og “Gamle ørn” og hvordan dere kan skape økt inkludering og likeverdighet på arbeidsplassen.

Vil passe spesielt godt for ansatte i stat, kommune, fylker og fylkeskommuner.

Bli bedre kjent med Ali Mohammed

Ali Mohammed
UTTRYKKSFULLT: Ali Mohammed holder et morsomt foredrag om mangfold og inkludering, med utgangspunkt i norske ord og uttrykk. 

Ro, ro, ro din båt, over Atlanteren på 36 dager

Rowegians” er fire vanlige norske jenter som rodde over Atlanterhavet på 36 dager i en liten båt. De la bak seg 500 mil, omtrent like langt samme som å kjøre tur/retur Oslo-Bergen fem ganger med bil. 

I sitt foredrag spekket av flotte bilder og filmklipp viser de hvor mye planlegging og forberedelser som kreves, og forteller om praktiske utfordringer som setter relasjoner og gjennomføring på prøve. Mange av situasjonene er overførbare til hvordan vi må forholde oss til hverandre på jobben. Rowegians stiller to personer.

Et foredrag med Rowegians passer for dere som er opptatt av at ansatte skal jobbe godt sammen.

Les mer om Rowegians

FRISKT: Et inspirasjonsforedrag med to av jentene fra Rowegians vil være en frisk og fin start på sommeravslutningen.

Lattermildt foredrag om arbeidsglede

Halvor Haukerud er utdannet sivilingeniør og har skrevet boken «Med- og motarbeiderboka: For deg som jobber eller bare er ansatt».

I en årrekke har han holdt morsomme foredrag om samarbeid, arbeidsglede, endring og kultur. Halvor kan også lage foredrag der han har med pianist og hvor sang og musikk blir en del av foredraget. Dette kan passe perfekt som en start på sommeravslutningen. 

Et foredrag med Halvor Haukerud vil passe spesielt godt i store virksomheter med mange ansatte, gjerne innen offentlig sektor, produksjon eller bygg og anlegg.

Se video med Halvor Haukerud her

HUMOR: Halvor Haukerud er en morsom foredragsholder som snakker om medarbeiderskap og motarbeiderskap. 

Bli med bak kulissene til Maskorama og EXIT

Kjell A. Nordstrøm, også kjent som Baron von Bulldog, har levd et spennende liv. Som stylist, skredder og frisør har hans kunnskap og erfaring blitt trukket inn i en rekke sammmenhenger, og han har lansert flere kleskolleksjoner. 

I foredraget “Hvordan tenke og jobbe kreativt?” deler han morsomme og rørende historier fra livet og karrieren sin, samtidig som han viser hva som skal til for å skape rom for kreativitet. Et annerledes og underholdende foredrag som engasjerer.

Send forespørsel til Kjell A. Nordstrøm

Et foredrag med Kjell A. Nordstrøm vil passe spesielt for dere som jobber kreativt, eller med klær, mote, hud og hår, men også for firmaer innen IT, jus og finans.

MASKORAMA-KJELL: Han har laget alle kostymene til Maskorama. Det er noe Kjell A. Nordstrøm forteller om i sine foredrag om kreativitet.

La Elvis overraske på sommermiddagen

Jacob Conradi er kjent som en god Elvis Presley-tolker, og et av hans glansnumre er når han overraskende kommer inn i Elvis-kostyme på slutten av en middag og synger 3-4 kjente sanger mens han småprater og flørter med publikum. Elvis er en artist de fleste kjenner, så her blir det garantert allsang og gode følelser.

Han har også foredrag om merkevarebygging og innovasjon, der Elvis brukes som inspirasjon. Jacob Conradi har også et eget opplegg kalt “Livet i toner” der deltakerne velger bord etter musikksmak, og får synge alene eller sammen med Conradi. Det ligner litt på NRKs “Beat for Beat”, men med enda mer involvering.

Jacob Conradi treffer bredt og vil kunne fascinere særlig forsamlinger med folk som opplevde Elvis på 70- og 80-tallet.

Send forespørsel til Jacob Conradi nå

Skråblikk på Norge, nordmenn og norsk kultur

Finske Sanna Saromaa er kjent for sine skarpe skråblikk på norsk kultur gjennom sine kronikker i VG. I sine foredrag gir hun morsomme og treffende eksempler på hvordan vi nordmenn er og oppfattes, men med kjærlighet.

Et foredrag med Sanna Saromaa vil passe spesielt godt i grupper med ansatte fra flere land, og hun kan holde foredrag på både finsk, norsk og engelsk.

Les mer om Sanna Saromaa her

SYRLIG: Sanna Saromaa tegner et kritisk men vennlig bilde av nordmenn når hun med satirisk blikk viser oss hvordan Norge, nordmenn og norsk kultur ser ut fra Finland. 

Morsomt foredrag om å ta sjansen

Petter Haga lagde den virale låten, “Mango IPA”, som du kanskje har hørt. Med en blanding av kreativitet, analyse og pågangsmot viser Petter deg hvordan du kan ta flere sjanser og øke sjansen for å lykkes. 

Foredraget “Sjanse før Yatzy” vil få dine ansatte gira til å prøve noe nytt og til hvordan å tenke annerledes for å finne jokerterningene. Foredraget er på 30 minutter og kan også kombineres med konsert som garantert vil få hæla i taket.

Dette foredraget passer spesielt godt for grupper med unge mennesker som jobber innen IT, reklame, PR, journalistikk og media.

Send forespørsel til Petter nå

Petter Haga
UNG: Petter Haga er en ung og energisk foredragsholder som skaper mye humring og latter under sine foredrag.

Vil du ha andre forslag?

Talerlisten har flere hundre dyktige underholdere og formidlere som kan løfte sommeravslutningen deres. Se flere dyktige foredragsholdere her.

Ønsker du en uforpliktende prat? Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kjapt kontakt med deg.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS