Christian Borch

Christian Borch

Journalist, tidligere nyhetsanker i NRK

Fra 30.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Christian Borch

Christian Borch er journalist, forfatter og foredragsholder. I nærmere 40 år var han utenriksmedarbeider og nyhetsanker i NRK, Dagsrevyen og Urix. Borch er utdannet fra London School of Economics og Forsvarets Høgskole. I studietiden arbeidet han i The Times, og har ellers vært nyhetsredaktør i Morgenbladet. Som utenriksmedarbeider i NRK hadde Borch særlig ansvar for NATO, sikkerhetspolitikk og nedrustning, og EU og europeisk politikk (øst og vest). Han var flere ganger sjef for utenriksredaksjonen og programleder for Utenriksmagasinet (senere Urix), samt programleder for tre av NRKs store innsamlingsaksjoner og Sommeråpent. Borch var i ti år medlem av Regjeringens Nedrustningsutvalg og flere andre offentlige utvalg. Han er en hyppig brukt foreleser og kåsør, og har skrevet 13 bøker og tallrike faglige spesialartikler. Borch har mottatt en rekke priser for sin journalistiske virksomhet, bl.a. Gullruten som Norges beste nyhetsanker. Med sin kompetanse og erfaring dekker Borch et bredt spekter av ulike emner. Foredragene bygger mye på personlige erfaringer og møter, og er spekket med anekdoter. Han tar også oppdrag 
som møte- og debattleder. Borch justerer sine honorarer etter oppdragsgivers betalingsevne, med lavere priser for f.eks. pensjonister og foreninger.

Foredrag med Christian Borch

Fortid og framtid i Europa - Europa i går, i dag og i morgen

I denne kategorien holder Borch foredrag om: 1) Utviklingen i EU, politisk og økonomisk 2) Italiensk, fransk, britisk, tysk politikk (fortid og nåtid) 3) Europas forhold til omverdenen 4) Kultur, historie 5) Idehistoriske trekk

Endret verdensbilde

1) Neo-liberalismen fra 1980-2010 2) Utviklingstrekk etter gjeldskrisen 3) Globalisering og virkningene av den 4) Nye selvbilder 5) Sosio-psykologiske trekk i verden i dag

Sikkerhetspolitikk, samarbeidsforhold i NATO, nedrustning, stormaktspolitikk

1) NATO-samarbeidet 2) Innsats utenfor kjerneområdet (Afghanistan, Irak etc) 3) Nedrustning, historisk og i dag 4) Øst-vest-spenningen 5) Kald krig 6) Russlands nye profil 7) Endrede trussel-bilder 8) Den asiatiske utfordringen

Kjente komponister

1) Beethoven og hans tid 2) Andre komponister og deres samtid

Dinner speaker eller møte- og debattleder

Temaer og pris etter avtale

Talerlisten mener

Christian Borch er en sjarmerende, stødig og erfaren formidler som har kunnskap om imponerende mange felt. Han har en ro, trygghet og tilstedeværelse som tilhørerne føler når han tar dem med på ulike reiser i sine foredrag. Christian Borch har et eminent språk, sober stil og er profesjonell til fingerspissene.

Christian Borch har 9 vurderinger

Rikke Granrud

22. november 2021

Berg-Hansen AS

6

Vi gjentar suksessen med Christian Borch som programleder for digital studiosending av Leve hele livet-konferansen. Christian viser kunnskap, trygghet, humor og eleganse når han leder oss gjennom innlegg og diskusjoner rundt eldrereformen i Norge. Han setter seg godt inn i tematikken, stiller godt forberedt og hever opplevelsen med sin formidlingsevne. I tillegg er han en fryd å jobbe med. Utelukkende gode tilbakemeldinger fra både kunde og seere. Vi gleder oss til neste samarbeid.

Ida Øksdal-Korneliussen

26. november 2020

Berg-Hansen AS

6

Jeg brukte Christian som programleder for en digital studiosending høsten 2020. En fantastisk fyr å samarbeide med, som virkelig fordyper seg i tematikken og viser interesse. Utelukkende gode tilbakemeldinger fra kunde og seere. Gleder meg allerede til å samarbeide med han i fremtiden. Anbefales på det sterkeste.

Kenneth Christoffersen

11. januar 2019

Bergen Capital Management

5

Vi brukte Christian Borch som foredragsholder i forbindelse med vårt seminar, Kommunalfinans 2018 for kommunal sektor. Tema var «Finansnæringen som nedbrytende politisk kraft». Vi fikk bare positive tilbakemeldinger og vi gir våre beste anbefalinger.

Beate Kristin Skogsholm

16. mai 2018

Kulturbadet Sandnessjøen

6

Kulturbadet Sandnessjøen har våren 18 vendt blikket mot Europa. I den forbindelse arrangerte vi foredraget «Europa i dag» med Borch. Borch var meget kunnskapsrik og dyktig som formidler. Han innfridde på alle mulige måter i hht det faglige. I tillegg var han en trivelig kar som fremstod sympatisk og var et hyggelig bekjentskap.

Else Marie Bratsberg

4. november 2016

Forum 60+

6

Christian Borch har vært foredragsholder mange ganger i løpet av de 9 årene vi har drevet med Forum 60+. Vi holder til i kommunegården i Sandvika, der det er plass til ca 100 personer, og det er alltid fullt når han kommer. Christian Borch har alltid varierte, aktuelle og interessante foredrag, og er en fantastisk formidler, utrolig kunnskapsrik, blid og humoristisk og skaper alltid en god stemning. Han svarer også alltid på spørsmål etter foredraget og får selvsagt kjempeapplaus.
Jeg gir ham mine aller beste anbefalinger!

Hilsen Else Marie Bratsberg, FORUM 60+

Kirsti Methi

4. november 2016

Europabevegelsen i Norge

5

Christian Borch har i to år på rad vært konferansier på vår årlige Europakonferansen. Han har ledet heldagskonferansen med profesjonalitet, faglig dyktighet og engasjement. Som arrangør kan man slappe av i god visshet om at møteledelsen er i de absolutt beste hender. Christian Borch anbefales helhjertet fordi han er en usedvanlig kompetent møte- og debattleder og fordi han har god innsikt i svært mange sentrale samfunnstemaer og internasjonale spørsmål.

Helge Iberg, komponist

3. november 2016

KONTRAPUNKT - scene for musikk og verdidebatt.

6

Christian Borch er en kunnskapsrik og inspirerende moderator og debattleder.
Han lytter med åpenhet til andres argumenter og skaper kollektiv entusiasme med sitt engasjement.
Borch elsker musikk og formidler sin kjærlighet med lidenskap.

Cecilie Kopperud

2. november 2016

Escape Travel

5

Kunnskapsrik, dyktig formidler, entusiastisk, høyt kvalitetsnivå, levende (leser ikke fra manus), engasjerende.

Mikkel Aas

2. november 2016

Norcap AS

6

Vi brukte Christian Borch som kåsør i forbindelse med to kundearrangementer i 2015. Temaet var «Europa ved et veiskille». Personlig synes jeg foredragene var både underholdende og lærerike. Vi mottok utelukkende gode tilbakemeldinger fra kunder som deltok.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS