Ketil Raknes

Doktorgradsstipendiat i PR, ekspert på politikk

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Ketil Raknes

Ketil Raknes holder faglige foredrag om praktisk politisk påvirkning og lobbying. Raknes har lang erfaring med PR, politikk og politisk kommunikasjon. Han har vært journalist, PR-rådgiver, statssekretær og politisk rådgiver, og er nå fagansvarlig for PR-studiet ved Høyskolen Kristiania. Som forsker er han tilknyttet Senter for studier av politisk kommunikasjon på Blindern og jobber med et doktorgradsprosjekt om profesjonelle lobbyister.

Raknes er bergenser, Brann-entusiast og Lars Vaular-beundrer – og mer enn normalt opptatt av amerikansk valgkamp. Et foredrag med Ketil byr på innsikt, humor og skarpe betraktninger. Raknes er mye brukt som kilde i mediene i saker om amerikansk politikk og høyrepopulistiske partier. Han kan også ta oppdrag som debattleder.

Paneldeltaker
Fagekspert
Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Ketil Raknes

Lobbyisme - teori og praksis

Lobbyisme er et omdiskutert fenomen både nasjonalt og internasjonalt. Samtidig vet vi ganske lite om hvordan lobbyister jobber og hvilke strategier de benytter for å få gjennomslag. Dette foredraget gir deg en enkel innføring i lobbyforskningen, men gir deg også konkrete eksempler og verktøy du kan bruke til å drive praktisk lobbyarbeid.

Trumpismen - historien om en politisk tragedie

Donald Trumps kandidatur kom som et sjokk på hele verden og kommer til å sette varige spor i amerikansk politikk. En mulig konsekvens er at det republikanske partiet går i oppløsning. Dette foredraget tar for seg bakgrunnen for Donald Trumps vekst og (tilsynelatende) fall og forklarer hvordan det var mulig for han å bli republikanernes presidentkandidat. Foredraget tar også for seg analyser av velgerbevegelser i forkant (og etterkant) av presidentvalget.

Høyrepopulismens hemmeligheter

Høyrepopulistiske partier har opplevd en utrolig suksess de siste tiårene. Siden 1980-tallet har disse partiene i snitt seksdoblet oppslutningen sin i Vest-Europa og er blitt en betydelig politisk kraft. Dette foredraget tar for seg bakgrunnen for de høyrepopulistiske partienes vekst. Hva er hemmeligheten bak deres suksess og hvem er velgerne deres? Og er det mulig å stoppe disse partienes vekst?

Talerlisten mener

Ketil er kunnskapsrik, smart, og en god formidler. Han holder faglig solide og pedagogiske foredrag om politisk påvirkning, PR og krisekommunikasjon - og er en god tolk når det gjelder norsk og amerikansk politikk.

2024 © Talerlisten AS