Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Nils Apeland

Kommunikasjon, formidling, presentasjonsteknikk

Fra 30.000,- per foredrag

Fra 50.000,- per kurs

Send forespørsel Hjelp meg

Om Nils Apeland

Nils Apeland er en av Norges mest erfarne foredragsholdere og formidlere. Som yngste sønn av PR-pioneren Nils Magne Apeland, som skrev  Norges første bok om PR, var kommunikasjon et samtaletema allerede rundt middagsbordet da han var liten. Nils har flere tusen rådgivningstimer og flere hundre foredrag bak seg, og tilbyr også kurs i presentasjonsteknikk. Han har 25 års fartstid som kommunikasjonsrådgiver i Apeland, First House og Storm Communications, og har jobbet med en rekke norske og utenlandske selskaper, organisasjoner og offentlige virksomheter. Han har undervist på både BI og Høyskolen Kristiania, der han i 2014 ble kåret til ”Årets formidler” blant 130 faglig ansatte. Nils skrev Norges første bok om omdømmebygging i 2007 – «Det gode selskap», som har solgt i 6000 eksemplarer. Samme år ble han tildelt PR-bransjens første hederspris i «Gullkorn» for sitt bidrag til kommunikasjonsfaget i Norge. Han er kursleder for kurset «Effektiv lederkommunikasjon» i Kommunikasjonsforeningen og holder jevnlig både fysiske og digitale kurs i presentasjonsteknikk. Nils er en effektiv formidler som gir enkle og konkrete råd bygget på teori, erfaring og beste praksis. Han er tydelig og engasjerende og legger vekt på humor og dialog med salen. Nils er et trygt valg om du skal ha et foredrag om lederkommunikasjon, omdømmebygging eller presentasjonsteknikk. Garanti: Om dere ikke er fornøyd med et av Nils sine foredrag, får dere pengene tilbake.

Foredrag med Nils Apeland

Hvordan presentere bedre gjennom en skjerm?

Å presentere noe slik at publikum følger med, lytter og lærer - er krevende i seg selv. Via en skjerm er det enda mer utfordrende. Nils har lang erfaring også med digital formidling, og i dette foredraget viser han hvordan du må tenke og jobbe for å "komme gjennom" skjermen. Han snakker om det retoriske bakteppet som du bør kjenne til, om struktur og form, om involvering og engasjement og hvorfor og hvordan å engasjere gjennom historier og eksempler. Se vurderingene under, så forstår du hvorfor Nils Apeland er rett person for denne type oppdrag.

Kommunikasjon – en sjefsjobb

God ledelse kan ikke finne sted uten god kommunikasjon. Dette foredraget handler om hvorfor ledere må bli mer bevisste sin egen kommunikasjon, hva som er lederens viktigste kommunikasjonsoppgaver og hvilke verktøy og metoder sjefer kan bruke. Etter foredraget sitter deltakerne igjen med en økt bevissthet og verktøy de kan bruke for å forbedre sin egen kommunikasjon. En kortversjon av foredraget ligger på Oslo Business Forum sine nettsider, der det også finnes en artikkel som oppsummerer deler av det.

Retorikk i praksis - et praktisk og inspirerede foredrag om hvordan du bygger med de retoriske byggeklossene

Etos, logos og patos har de fleste hørt om. Men hva er Kairos? Og hva er det retoriske pentagram? I dette foredraget viser Nils deg hvordan du kan bruke retorikk som rammeverk for effektiv påvirkning, og hva du bør være oppmerksom på. Nils har lært retorikk av mestere som Kjell Terje Ringdal og Elaine Eksvärd, samt ved å studere og teste ut teorien i praksis. Et spennende og nyttig foredrag!

Bli bedre til å presentere! - heldagskurs i presentasjonsteknikk

I en tid hvor vi skroller og sveiper og inntrykkene flyr forbi på store og små skjermer, har det blitt vanskeligere å fange og holde på oppmerksomhet. Og tro ikke at folk lytter og lærer bare fordi du står foran dem med en presentasjon i ryggen. På dette kurset lærer du de viktigste prinsippene innen retorikk og påvirkning og får tips, råd og inspirasjon til hvordan du kan holde fengende presentasjoner, foredrag og taler. Alle får dessuten øve seg og får tilbakemeldinger på dette kurset.

Media som medspiller

15 år gammel fikk Nils sitt første brutale møte med media. Det ble starten på en karriere innen PR, og siden 1993 har han jobbet som PR-rådgiver for mange av Norges ledende virksomheter. Han har også undervist i dette på BI og Høyskolen Kristiania i mange år. I dette foredraget forteller Nils Apeland hvordan du bør tenke og jobbe for å fange interessen til journalister og redaktører. Han går gjennom medias nyhetskriterier, hvordan du bør ta kontakt og hva du bør unngå å gjøre. Nils bruker gjerne lanseringen av Talerlisten, en slags Tripadvisor for foredragsbransjen, som case. Et morsomt og matnyttig foredrag.

Kurs med Nils Apeland

Bli bedre til å presentere! Praktisk kurs i presentasjonsteknikk

Vil du ha økt gjennomslag? Selge mer? Skape bedre relasjoner? Måten du fremfører ditt budskap på kan avgjøre om du får oppdraget, vinner sjefenes tillit eller får kunder og kolleger med deg på din idé. Er du god til å presentere, vil folk lytte, lære og stole på deg. Er du dårlig, vil de kjede seg og miste interessen for ditt budskap. På dette kurset vil du lære hvordan du overbeviser et publikum. Den erfarne foredragsholderen Nils Apeland lærer deg sine beste tricks, og gir deg konkrete og personlige råd om hvordan du kan bli bedre til å presentere, slik at du blir forstått, husket og snakket om.

Talerlisten mener

Et foredrag med Nils Apeland er engasjerende, inspirerende og gir tilhørerne konkret kunnskap de kan ta i bruk senere. Nils blander forskning, praksis og egne erfaringer med presise og ofte utfordrende påstander - så tilhørerne sitter langt framme på stolen.

Nils Apeland har 49 vurderinger

Line Karlsen Ask

25. mai 2021

HELP

6

Vi engasjerte Nils Apeland til å holde to foredrag for oss: Bli bedre foran et digitalt publikum og Personlig retorikk og overbevisning. Grunnet covid gikk foredraget digitalt, men grunnet fantastisk god formidlingsevne var det å lett å følge og utrolig inspirerende. Imponerende at han i tillegg klarte å engasjere til dialog med en digital forlesning med over 60 deltagere. Vi kan anbefale Nils på det varmeste!

Camilla Bjørkli Ryslett

30. mars 2021

Kluge Advokatfirma AS

6

Nils har holdt kurset «Retorikk i praksis» for Kluge Advokatfirma AS. Kurset ble gjennomført på Teams og deltakere var hele organisasjonen – partnere, advokater, fullmektiger og administrativt ansatte. Nils leverte et tilpasset, energisk og innholdsrikt foredrag der han inviterte oss inn i retorikkens verden. Han viste i praksis hvordan retorikk virker og kan brukes, og han hadde mange gode eksempler. Vår interne evaluering viser at Nils traff blink. Noen av tilbakemeldingene var følgende: «Kursholderen var helt super – og det samme var innholdet i kurset! Han kan vi gjerne bruke til flere foredrag», «Utrolig bra – engasjerende slik at konsentrasjonen og interessen ble opprettholdt gjennom hele timen», «Jeg synes dette var både lærerikt, konkret, brukervennlig og inspirerende», «Dette er kanskje det beste kurset jeg har deltatt på i Kluge-sammenheng totalt sett». Jeg kan anbefale Nils til tilsvarende kurs og foredrag. Han er proff!

Gerd Langmyr

9. februar 2021

NITO

6

Ethos, Logos, Patos og Kairos. Alle som fikk med seg foredraget til Nils Apeland vet nå hva det betyr; retorikkens byggeklosser, og det viktige forarbeidet for å gi en god presentasjon. Her var det mye å lære og ta av fra en dyktig foredragsholder med en behagelig og inspirerende formidlingsevne, som rett og slett havnet ut av skjermen og inn der den enkelte satt. Presentasjonsteknikk var satt på dagsordenen og flere tilbakemeldinger fra ingeniør- og teknologmedlemmene i NITO viste at dette gikk rett hjem.

Berit Kolberg Rossine

16. desember 2020

Universitetet i Oslo

6

Nils engasjerte oss! Han holdt en to-timers seanse på zoom med miks av foredrag, små øvelser og dialog om å presentere i digitale omgivelser i universitetsdirektørens ledergruppe. Han praktiserer selv det han lærer bort og ga oss mange nyttige tips til hvordan vi kan få målgruppens oppmerksomhet, evne å holde på den og nå fram med budskapet. Nå er det opp til oss! En ytterst profesjonell mann!

Hanne Lindborg

15. desember 2020

Energi Norge AS

6

Nils holdt et foredrag for oss vedrørende hvordan bli bedre på å presentere. Pga covid-19 måtte dette gjennomføres via streaming til våre ansatte. Til tross for et mer krevende format så fungerte dette utmerket og Nils klarer å formidle sitt budskap på en veldig god måte, også gjennom skjerm. Han engasjerer, utfordrer og har et godt humør! Vi var superfornøyd!

Kristin Haugsvold

9. desember 2020

Utdanningsforbundet

6

Vi engasjerte Nils for å lære oss litt om hvordan holde bedre foredrag og engasjere på skjerm. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra våre kursdeltakere og opplevde Nils som engasjerende, troverdig og faglig sterk. Dette var tips vi kan ta med oss i jobben vår. Kan virkelig anbefale Nils som foredragsholder.

Tone Steen Sandberg

3. desember 2020

Handelshøyskolen BI

6

Vi engasjerte Nils for å holde et foredrag for vår kommunikasjonsavdeling om hvordan vi alle kan bli bedre foran et publikum – uavhengig om det er gjennom skjerm, foredrag for mange eller noen få. Foredraget ble gjennomført via plattformen Vimeo. Dette var en proff produksjon, og Nils engasjerte oss ved å være relevant for oss som hørte på. Tipsene kom som perler på en snor med stor innlevelse og energi. Jeg kan virkelig anbefale Nils Apeland om foredragsholder.

Anders Petter Andersen

24. oktober 2020

Apax Holding AS

6

I talekurset «Bli rå til å presentere» med Nils Apeland ble vi oppfordret til å flytte våre grenser. Mine introverte følelser klarte ikke å overmanne meg i møte med Nils og de andre deltagerne. Det ble full klaff med ros og velment ris ved praktisering av undervisningen i plenum. To effektive arbeidsdager med tekst, fremføring og forbedringer. Takk for et godt gjennomarbeidet og inspirerende taleteknikk-kurs. Anbefales til alle som har et ønske om å presentere bedre i små og store forsamlinger.

Caroline Lambech

9. september 2020

Dentsu Aegis

6

Vi engasjerte Nils for å holde et foredrag for våre ansatte i Dentsu rundt hvordan man kan engasjere via skjerm, et høyst aktuelt tema. Nils har en utrolig formidlingsevne og en energi som kommer gjennom skjermen. Konkrete råd og tips formidlet med stor entusiame – veldig inspirerende! Jeg kan virkelig anbefale et foredrag med Nils.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS