Nils Apeland

Ekspert på kommunikasjon og omdømmebygging

Fra 25.000,- per foredrag

Fra 40.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Nils Apeland

Nils Apeland er en av Norges mest erfarne foredragsholdere. Han har flere hundre foredrag bak seg, og tilbyr også kurs i presentasjonsteknikk. Han har 25 års fartstid som kommunikasjonsrådgiver, og har jobbet med mange små og store norske og utenlandske selskaper, organisasjoner og offentlige virksomheter. Nils Apeland har undervist på både BI og Høyskolen Kristiania, der han i 2014 ble kåret til ”Årets formidler” blant 130 faglig ansatte. Han eier og driver Bedre Kommunikasjon der han gir råd om kommunikasjon, omdømmebygging og posisjonering, og er samarbeidspartner med Storm Communications, der Petter Stordalen er en av eierne. Han er også grunnlegger av Talerlisten. Nils skrev Norges første bok om omdømmebygging i 2007 – «Det gode selskap», som har solgt i 6000 eksemplarer. Samme år ble han tildelt Kommunikasjonsbransjens første hederspris i «Gullkorn». De siste fem årene har han holdt kurset «Effektiv lederkommunikasjon» for Kommunikasjonsforeningen, og han har holdt kurs i presentasjonsteknikk for Kampanje og webinar om internkommunikasjon for Oslo Business Forum. Nils Apeland bygger sine foredrag på teori, erfaring og beste praksis. Han er en effektiv formidler, som stadig fornyer seg. Han er tydelig, konkret og engasjerende og legger vekt på dialog med salen. Nils er et trygt valg om du skal ha et foredrag om kommunikasjon eller et kurs i presentasjonsteknikk.

Foredrag med Nils Apeland

Omdømmebygging i teori og praksis

Mange virksomheter vil styrke sitt omdømme, men trenger drahjelp og inspirasjon. Dette er et foredrag om hva omdømme er, hvorfor omdømmet er viktig og hvordan å jobbe systematisk. Etter foredraget sitter deltakerne igjen med en økt forståelse for og bevissthet rundt hva omdømme er, hvordan det formes og hvordan kommunilkasjon, atferd og relasjoner påvirker omdømmet til en virksomhet. Foredraget egner seg på konferanser, ledersamlinger og seminarer. Kan også tilpasses for kommuner, byer og regioner. Nils skrev Norges første bok om temaet, og har holdt en rekke foredrag landet rundt og i utlandet om omdømmebygging.

Kommunikasjon – en sjefsjobb

God ledelse kan ikke finne sted uten god kommunikasjon. Dette foredraget handler om hvorfor ledere må bli mer bevisste sin egen kommunikasjon, hva som er lederens viktigste kommunikasjonsoppgaver og hvilke verktøy og metoder sjefer kan bruke. Etter foredraget sitter deltakerne igjen med en økt bevissthet og verktøy de kan bruke for å forbedre sin egen kommunikasjon. En kortversjon av foredraget ligger på Oslo Business Forum sine nettsider, der det også finnes en artikkel som oppsummerer deler av det.

Kunsten å overbevise - praktisk retorikk og kommunikasjon

Hvordan får du folk til å si ja til noe de ellers ville sagt Nei eller Tjaa til? Det handler blant annet om retorikk og bruk av ulike overbevisningsteknikker. I dette foredraget lærer Nils bort de grunnlelggende retoriske teknikkene og konkrete grep og teknikker for å få folk til lettere å gjøre det du vil de skal gjøre. Et spennende foredrag for alle som jobber med ledelse, salg, markedsføring, verving eller reklame.

Bli bedre til å presentere! - heldagskurs i presentasjonsteknikk

I en tid hvor vi skroller og sveiper og inntrykkene flyr forbi på store og små skjermer, har det blitt vanskeligere å fange og holde på oppmerksomhet. Og tro ikke at folk lytter og lærer bare fordi du står foran dem med en presentasjon i ryggen. På dette kurset lærer du de viktigste prinsippene innen retorikk og påvirkning og får tips, råd og inspirasjon til hvordan du kan holde fengende presentasjoner, foredrag og taler. Alle får dessuten øve seg og får tilbakemeldinger på dette kurset.

Media som medspiller: PR i praksis

15 år gammel fikk Nils sitt første brutale møte med media. Det ble starten på en karriere innen PR, og siden 1993 har han jobbet som PR-rådgiver for mange av Norges ledende virksomheter. Han har også undervist i dette på BI og Høyskolen Kristiania i mange år. I dette foredraget forteller Nils Apeland hvordan du bør tenke og jobbe for å fange interessen til journalister og redaktører. Han går gjennom medias nyhetskriterier, hvordan du bør ta kontakt og hva du bør unngå å gjøre. Nils bruker gjerne lanseringen av Talerlisten, en slags Tripadvisor for foredragsbransjen, som case. Et morsomt og matnyttig foredrag.

Kurs med Nils Apeland

Bli bedre til å presentere! Praktisk kurs i presentasjonsteknikk

Vil du ha økt gjennomslag? Selge mer? Skape bedre relasjoner? Måten du fremfører ditt budskap på kan avgjøre om du får oppdraget, vinner sjefenes tillit eller får kunder og kolleger med deg på din idé. Er du god til å presentere, vil folk lytte, lære og stole på deg. Er du dårlig, vil de kjede seg og miste interessen for ditt budskap. På dette kurset vil du lære hvordan du overbeviser et publikum. Den erfarne foredragsholderen Nils Apeland lærer deg sine beste tricks, og gir deg konkrete og personlige råd om hvordan du kan bli bedre til å presentere, slik at du blir forstått, husket og snakket om.

Talerlisten mener

Et foredrag med Nils Apeland er engasjerende, inspirerende og gir tilhørerne konkret kunnskap de kan ta i bruk senere. Nils blander forskning, praksis og egne erfaringer med presise og ofte utfordrende påstander - så tilhørerne sitter langt framme på stolen.

Nils Apeland har 34 vurderinger

Irene Havrevoll Refsnes

23. september 2019

Sterk Marte Meo- daglig leder

6

Nils Apeland anbefales på det varmeste. Var på heldagskurs med han i Stavanger, der fokuset var presentasjonsteknikk og historiefortelling. Nils gjorde teorien om i praksis og levde det han presenterte for oss. I tillegg fikk vi nyttige verktøy og individuell veiledning mht egen utvikling. En dag med masse læring og ny kunnskap. Anbefaler og hører gjerne Nils Apeland igjen.

Tonje Rock Løwer

17. september 2019

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL)

6

Nils var en meget hyggelig, kunnskapsrik, engasjert og dyktig foredragsholder for NBBL på vår personalsamling. Foredraget inneholdt mange tema som f.eks : kommunikasjon, historiefortelling, presentasjon, posisjonering, merkevarebygging og omdømme. I tillegg var han svært godt forberedt og traff godt på vår organisasjons behov og situasjon. Jeg føyer meg inn i rekken av de som anbefaler Nils som foredragsholder.

Eline Sekkelsten Østby

3. september 2019

Juristforbundet

6

Nils Apeland holdt et fantastisk foredrag for våre tillitsvalgte om retorikk og kommunikasjon! Han fikk svært gode tilbakemeldinger på evalueringen vi sendte ut til deltakerne i etterkant. Nils Apeland er kunnskapsrik, engasjert og interessert. Jeg vil absolutt anbefale Nils Apeland som foredragsholder.

Øyvind Ørbeck Sørheim

3. september 2019

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

6

Vi hadde en fin og lærerik dag med Nils Apeland. Hele organisasjonen var samlet for å lære hvordan vi skal planlegge og gjennomføre en fengende presentasjon. Nils er inspirerende og vi fikk mange gode tips. Han lever som han lærer – han demonstrerte og poengterte alt han lærte bort gjennom gode eksempler og ved å selv være en glimrende foredragsholder. Dermed var det var lett for oss å forstå, og lett å ta i bruk gjennom praktiske oppgaver i løpet av dagen. Tilbake på jobb har flere kolleger, meg selv inkludert, allerede tatt i bruk noen av verktøyene i hans innholdsrike verktøykasse.

Lykke Bjørnøy

14. februar 2019

Opinion AS

6

Nils Apeland holdt et fantastisk heldagskurs i presentasjonsteknikk for oss i Opinion. Han er en utmerket formidler og ikke minst klarte han å tilpasse seg våre behov. Han var konkret, effektiv og utrolig inspirerende. Jeg har brukt hans teknikker aktivt og jeg har blitt en bedre formidler takket være han. Noen kan være nervøse for å delta på slike kurs fordi man må gjøre seg selv sårbar, ofte foran kollegaer, dette klarte Nils Apeland å unngå på grunn av hans entusiasme og ufarliggjøring av materialet han presenterte. Det var god stemning hele veien og det var utrolig artig å se hvordan vi alle ble bedre før dagen var omme. Vil anbefale Nils Apeland på det varmeste!

Ida Elisabeth Dypvik

10. februar 2019

TV2

6

Dagen på Kampanjes kurs i presentasjonsteknikk med Nils Apeland ble min mest inspirerende dag på lenge. Han hadde oss i sin hule hånd, med stålkontroll fra sekund én. Usedvanlig tydelig, vennlig og konkret. Jeg likte så godt de små historienes betydning. Der hadde Nils gode, illustrerende eksempler. Han sa at dette funker og forklarte hvorfor. Jeg holder både taler og foredrag, og mon tro om ikke de vil skinne litt mer etter denne dagen.

Jan Solhaug

12. januar 2019

Jobbnorge AS

6

Jobbnorge har brukt Nils Apeland ved to anledninger i 2018. Nils har en veldig god tilnærming til omdømmebygging i rekrutteringsprosessen. Nils leverer et engasjerende foredrag og får med seg publikum. Det jeg la merke til var at svært mange noterte så blekket sprutet – og det er et godt tegn på at folk ønsker å ta lærdom. Vi kommer til å bruke Nils Apeland på nytt nå i januar på ett seminar i Tromsø Jobbnorge anbefaler Nils på det varmeste.

Benedicte Borchgrevink

20. november 2018

Lånekassen

6

Nils Apeland holdt et halvdagskurs i presentasjonsteknikk hos Lånekassen i november 2018. Han holdt et svært interessant, relevant og nyttig kurs, der våre kollegaer gikk ut av rommet med ny kunnskap, ny inspirasjon og konkrete tips til hvordan de kan holde bedre presentasjoner og taler. Nils Apeland er en kunnskapsrik, erfaren og karismatisk kursholder, og vi kan anbefale ham på det varmeste.

¨Tone Sørensen

16. november 2018

Næringsforeningen i Drammensregionen

6

Nils Apeland holdt et aktuelt foredrag under Gründeruka i Drammensregionen 2018. Han forklarte på en engasjerende måte hvordan man som gründer kan bruke kommunikasjon som et viktig virkemiddel i etablering, lansering og videre drift av et selskap. Nils engasjerer, motiverer og fanger oppmerksomheten gjennom hele presentasjonen.

Mari Grov Ottesen

7. september 2018

Arvato Financial Solutions

6

Me engasjerte Nils Apeland for å halda foredrag om omdømmebygging og kommunikasjon for kundane våre på Arvatodagen 2018. Nils er enormt profesjonell og dyktig. Han hadde skreddarsydd presentasjonen for Arvatodagens tema, og våre deltakarar, og vårt ynskje om at deltakarane skulle dra der i frå med ny kunnskap som dei vil ha nytte av i sin arbeidskvardag vart absolutt innfridd. Innslag av humor var det også. Det vart ei perfekt avslutning på konferansen.

Ingvild Kvamme

28. august 2018

VG

6

Etter selv å ha deltatt på heldagskurs i presentasjonsteknikk med Nils Apeland var jeg så fornøyd og inspirert at jeg bestemte meg for at dette måtte resten av avdelingen min også få delta på. Vi inviterte derfor Nils til oss for å holde et heldagskurs for vår produktavdeling, hvor samtlige ansatte holder presentasjoner og/eller foredrag jevnlig. I etterkant strømmet tilbakemeldingene inn og de var utelukkende positive. På en humoristisk og fengende måte lærer Nils bort tips og triks som gjør at du kan formidle dine historier på en mer spennende måte – og det er ikke engang vanskelig! Alle som deltok på kurset følte seg styrket på dette området, i tillegg til at vi hadde lært ting vi ikke visste både om oss selv og om hverandre. Uken etter var enkelte av deltakerne allerede i gang med å benytte seg av nylærte presentasjonsteknikker, og sendte meg mailer om kundemøter som hadde gått over all forventning. Vi anbefaler Nils på det sterkeste om du vil lære å forbedre dine presentasjoner!

Hugo Magne Kjelseth

14. august 2018

Europharma AS

5

Nils Apeland holdt et meget godt innlegg om omdømmebygging generelt og havbruksnæringen spesielt når han holdt sluttforedraget på årets Europharma Lofotseminar i Henningsvær fredag 15. juni. Med 140 interesserte og engasjerte tilhørere i salen, ga Nils oss gode eksempler og nye innfallsvinkler på viktigheten av godt omdømme. Og hvordan jobbe strategisk og operativt med å bygge et godt omdømme. Vi takker Nils for vel utført jobb og anbefaler han svært gjerne til andre som ønsker et engasjerende og lærerikt foredrag om omdømmebygging.

Emilie Eloranta Rossholt

12. mars 2018

Kampanje

6

Kampanje arrangerte et heldagskurs i presentasjonsteknikk der Nils Apeland var kursleder. Evalueringen viser at 100 prosent av deltakerne vil anbefale kurset videre, og både kurset og Nils fikk en score på 5,66 av 6 mulige, som er svært bra. Samtlige mente at kurset var enten som forventet eller bedre enn forventet. Kommentarer av typen: «Inspirerende, fikk mange gode tips som man kan bruke for å forbedre seg videre» og «Fin størrelse på gruppe, engasjert kursholder, inspirerende, gode eksempler» viser at dette er noe Nils behersker. Vi kommer til å tilby dette kurset igjen.

Kari Hasselknippe

6. desember 2017

Kvinner i Business

6

Nils Apeland er i en klasse for seg selv. Han har en RÅ formidlingsevne, og kan sitt fag til fingerspissene. Kvinnenettverket, Kvinner i Business engasjerte Nils til sitt BLI PROFF arrangement, og det ble en energisk og innholdsrik kveld. ”Årets beste” ble det begeistret kommentert i pausen! Tema for kvelden var Media som medspiller – hvordan lykkes med PR? Nils leverte et engasjerende, profesjonelt og morsomt foredrag, der han fanget vår oppmerksomhet fra første stund. Han gikk gjennom hvordan journalister tenker og jobber, og med en rekke gode eksempler og historier fikk vi god innsikt i medias nyhetskriterier. Som case til slutt brukte han lanseringen av Talerlisten, som har fått mye PR-omtale. Jeg kan virkelig, uten tvil, anbefale et foredrag med Nils Apeland.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS