Solfrid Flateby

Årets kvinnelige foredragsholder 2019

Fra 39.000,- per foredrag

Fra 55.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby ble kåret til Årets kvinnelige taler av Talerlisten i 2019 og var beste kvinnelige foredragsholder i 2018. Hun har bred erfaring fra lederroller og arbeid med arbeidsmiljø og -kultur, har mye energi, og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Budskapene hennes treffer, og publikum føler seg sett og hørt.  Solfrid (47) har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har mottatt flere priser for arbeidet sitt med med ledelse, kommunikasjon og utvikling.

Foredrag med Solfrid Flateby

«6,5 tips til den beste utgaven av meg» (INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ)

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». Foredraget handler hvordan ta ansvar for eget arbeidmiljø - for å ha det bra og gjøre det bra!

«6,5 tips til den beste lederutgaven av meg» (INSPIRASJON og LEDELSE)

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste generasjonen.

”Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?” (ENDRINGER)

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». Flateby gir kunnskap om hva / hvorfor - og konkrete råd og tips til hvordan forholde seg bedre til endringer

"Når selv sjefen sliter..." (DIGITALISERING)

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»? Flateby gir konkrete lederråd til hva / hvordan /hvorfor.

Med kunden som øverste sjef! (SALG OG SERVICE)

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 177 vurderinger

Camilla Five

10. november 2021

Personalhuset

6

Fantastisk kursdag!

Knut Egeland

9. november 2021

FLYT EVENT

6

Et fantastisk foredrag! Veldig, veldig bra. Folk var i ekstase!

Gro Heie Engelbrecht

8. november 2021

Viken fylkeskommune

6

Solfrid er sprudlende, kunnskapsrik og kan kunsten å holde liv i et publikum. Vi leide henne inn som innleder på et av våre personalseminar, for lærere i vgs. Latteren satt løst hos deltakerne da hun på en mesterlig måte satte søkelys på ulike situasjoner som oppstår i spenningsfeltet mellom ledelse og personalet. Flere siterer hennes «sett på deg trynet» enda. Til og med de mer sære og kresne måtte bøye seg i støvet etter hennes prestasjon på scenen.

Merete Øverli Moldestad

8. november 2021

SINTEF

6

Inspirasjon :-)! Folkene våre var veldig begeistret for temaene Solfrid Flateby berørte, og hvordan hun jobbet med oss på dette.

Benedikte Krohn Eeg

5. november 2021

Tryg Næringsliv

6

Av det jeg har vært med på av lederutvikling er dette av det beste! Solfrid bygger psykologisk trygghet, skaper engasjement, og har en unik tilstedeværelse. Balansen mellom teori, praksis og åpenhet rundt egne erfaringer gjør det «ufarlig» å utfordre seg selv. Solfrid har gjort meg tryggere i egen rolle og i ledergruppen. Noe av det kanskje aller mest unike er at hun bidrar med innsikt og kompetanse på et psykologisk plan.

Inger-Gunn Sande

3. november 2021

Ramtindkonferansen / Nordnorsk Kommunikasjon

6

Strålende innlegg fra Solfrid Flateby på Ramtindkonferansen i Brønnøysund. Humor og alvor i skjønn forening, levert med masse god energi – og gode tips. Jeg elsker dette: «Hvis du ikke dør av det – PRØV!»

Anders Fjeldstad

31. oktober 2021

REMA 1000

6

Jeg har fått oppleve Solfrid på scenen et par ganger, og hun kan sine saker med å begeistre og holde liv i publikum på en ærlig, sprudlende måte. God formidler og med mye kunnskap 🙂

Morten Berge

29. oktober 2021

Ski- og fotballklubben LYN

6

Solfrid er en energibombe med full tilstedeværelse og faglig fokus. Alltid med et positivt glimt i øyet. Hun har stor kunnskap om kommunikasjon og ledelse, og har evnen til å se hver enkelt i det store bildet.

Olav Dalen Zahl

28. oktober 2021

Transportsentralen Oslo

6

Alt var enda bedre enn forventet. Også var det utrolig GØY også!

Hanne Anette Stormo

27. oktober 2021

BANE NOR

6

Flateby er bare helt fantastisk. Det er så inspirerende å høre på henne. Hun balanserer så innmari godt mellom humor, alvor og solid kompetanse!

Ingrid Skog-Ustgård

26. oktober 2021

PlanB

6

Solfrid bringer inn kompetanse, relevante eksempler og energi i herlig forening.
For meg i lederrollen gir dette motivasjon til å gå løs på nye utfordringer
og søke mer kunnskap og forståelse om meg selv og andre.

Cato Helmersen

25. oktober 2021

Kitch'n

6

Tilbakemeldingene var strålende – både muntlig og skriftlig.
På evaluering skala 1-6 fikk Flateby 5,9 i snitt (!)

Leif Tore Linnerud

19. oktober 2021

Østlandet Personalutvikling

6

Gnistrende og knallbra foredrag!
Leverer alltid til toppkarakter.
Energigivende!

Brita Unnerud

15. oktober 2021

Tine Partner

6

Solfrid Flateby – et fyrverkeri av en foredragsholder. Midt i koronatiden benyttet vi Solfrid på to webinarer som en stor motivator for våre kunder.
Gjennom morsomme og levende historier delte hun flere nyttige tips som vi alle kan bruke på arbeidsplassen og i hverdagen ellers. Temaet for foredragene var «Hvordan kan vi være den beste utgaven av oss selv – litt oftere?» Her fikk mange mye å tenke på 😊

Om du ønsker en foredragsholder med stort engasjement og glimt i øye anbefales Solfrid på det sterkeste.

John Arne Eiken

13. oktober 2021

Elnettgruppen

6

Superfornøyd!

Johan Jørgen Kvernø

12. oktober 2021

Tryg

6

Solfrid er engasjerende og vekker publikums interesse umiddelbart. Hun klarer også kunsten å holde sitt publikum engasjert under hele seansen.

Hun byr på seg selv med personlige eksempler, og bygger dermed tillit og nærhet til alle i salen.

Runi Elisabeth Olsen

8. oktober 2021

Lindorff

6

Solfrid Flateby har en helt herlig form og så mange gode poeng! Synes hun traff spot on 😊

Mona Steffensen Hjelseth

7. oktober 2021

Vinmonopolet

6

Terningkast 6 🤩

Utrolig gode poenger basert på vitenskap, skikkelig morsomt og engasjerende – og mest av alt så konkret at du kan gå hjem og bruke det hun snakker om direkte i eget virke. Fantastisk bra!

Tale Westvik

6. oktober 2021

Statens Vegvesen

6

Hele ledelsen i Fellesfunksjoner i Statens vegvesen var så heldige å ha besøk av Solfrid Flateby til en totimers økt om ledelse i endring.

Tusen takk for at du delte av din faglige styrke, inspirasjon og profesjonelle kløkt. Dette var motiverende og anbefales på det varmeste! 👏👏

Øyvind Bjelland

4. oktober 2021

Tryg Forsikring

6

Solfrid Flateby evner å kombinere det tunge med det mer lette og humoristiske i sin fremstilling på en elegant måte. Hun har rett og slett en meget god formidlingsevne. For meg er Solfrid en innholdskvinne som tar frem til scenekant

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS