Om Sophie Wiik
Sophie Wiik er en pionér innen bærekraft, innovasjon og ledelse som brenner for gjenbruk og redusert forbruk. Hennes engasjement for å påvirke samfunnet i en positiv retning har ført henne inn i et mangfold av prosjekter, hvor hun viser hvordan bærekraft og økonomi går hånd i hånd gjennom sirkulære forretningsmodeller.
Sophies innovasjonsreise begynte i søppelcontainerne utenfor matbutikker i København, og hun drømmer om en verden der all mat ender opp i magen, ikke i søpla. Som medgründer av Too Good To Go, verdens største plattform for kjøp og salg av overskuddsmat, har hun vært en sentral aktør i å bekjempe matsvinn globalt.
De siste fem årene har Sophie jobbet med å bygge, skalere og kommersialisere en teknologi som kom langt i å gjøre klesleie skalerbart, som medgründer av Vibrent (tidligere FJONG). Vibrents overordnede mål har vært å utnytte klær som er produsert bedre, og dermed bidra til å redusere det totale klesforbruket.
Sophie har en imponerende track record som gründer, investor, mentor, leder og styremedlem. Hun har vært involvert i flere spennende prosjekter og er en viktig støttespiller for initiativer som Unconventional Ventures, Grayn og Matfra.
La deg inspirere av Sophie Wiiks glødende engasjement. Book ditt foredrag med henne i dag, og bli med på reisen mot en grønnere fremtid!
Oslo
Ja
Foredrag med Sophie Wiik
Verdens største forretningsmulighet
I dette foredraget demonstrerer Sophie eksempler på vellykkede sirkulære forretningsmodeller som utgjør en del av løsningen på bærekraftsutfordringer vi står overfor. Det er avgjørende at næringslivet engasjerer seg i det grønne skiftet og våger å utforske nye, bærekraftige og innovative tilnærminger. Effektivt samarbeid vil bidra til at forbrukerne kan ta mer informerte og miljøvennlige valg. Uutnyttede ressurser er verdens største forretningsmulighet - grønn innovasjon er fremtiden!
En grønn gründerreise
Bli med på Sophies reise med å etablere og lede virksomheter basert på idealisme og bærekraftige verdier. Hør henne fortelle om gründerreisen, og om hvordan bærekraft og økonomi går hånd i hånd.
Stopp matsvinn!
I dette foredraget vil du lære at 1/3 av all produsert mat går til spille, samtidig som nesten en milliard mennesker lider av sult verden over. Dette paradokset er absurd. Vi sløser enorme mengder energi, jordressurser og arbeidskraft for hver matvare som kastes. Matsvinn er et av de største klimaproblemene vi står overfor i dag, og et av FNs klimamål (12.3) er å halvere matsvinnet innen 2030. Lær mer om matsvinn og få gode tips til hvordan man kan redusere det.
Mangfold er veien til suksess
La oss sammen utforske nøkkelen til suksess i næringslivet: mangfold. Til tross for Norges rykte som et av verdens mest likestilte land, avslører tallene betydelig mangel på kvinner i startups og tidligfaseinvesteringer. Sophie dykker ned i utfordringene knyttet til mangel på kvinnelige gründere, ledere og investorer.
Skreddersydd foredrag