Sophie Wiik

Grønn gründer, investor & matredder

Fra kr 22.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Sophie Wiik

Sophie Wiik jobber for at det å leve grønt skal bli en naturlig del av alles hverdag. Hun brenner for gjenbruk og redusert forbruk, og er svært opptatt av å vise hvordan bærekraft og økonomi går hånd i hånd ved hjelp av sirkulære forretningsmodeller. Sophie ble oppslukt av matsvinnproblematikken da hun drev med dumpster diving i studietiden, og drømmer om at all mat skal havne i magen og ikke i søpla. Hun var med å etablere Too Good To Go (København, 2015) som nå er verdens største nettbaserte markedsplass for overskuddsmat. Hun er grunnlegger av den storstilte redningsaksjonen for norsk restemat, Too Good To Go Norge AS, som ble starta i januar 2016. Sophie eide og ledet bedriften til hun solgte seg ut i mars 2019. Hun er fortsatt aksjonær i Too Good To Go ApS som er basert i DK. Sophie er blant annet investor og styremedlem i FJONG og en del av Founder Collective i Unconventional Ventures. Hun er mentor, konsulent og involvert i flere andre grønne prosjekter. Film: Bodø i Vinden

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Sophie Wiik

Grønn innovasjon er fremtiden

I dette foredraget viser Sophie eksempler på sirkulære forretningsmodeller som fungerer og som er en del av løsningen. Det er ekstremt viktig at næringslivet er med på det grønne skiftet og at store aktører tør å ta i bruk nye, bærekraftige, innovative verktøy. Godt samarbeid vil gjøre det enklere for forbrukere å ta bedre og smartere valg for kloden. Uutnyttede ressurser er verdens største forretningsmulighet - grønn innovasjon er fremtiden!

STOPP MATSVINN

1/3 av maten som produseres går til spille - samtidig sulter nesten en milliard mennesker i verden. Det er absurd. Vi sløser store mengder energi, jord og arbeidskraft for hver eneste matvare vi kaster. Matsvinn er et av de tre største klimaproblemene vi står overfor i dag, og et av FNs klimamål (12.3) er å halvere matsvinnet innen 2030. Lær mer om matsvinn og få gode tips til hvordan kaste mindre mat.

Idealisme + business = sant

Hør om Sophies erfaringer med å starte og drive et selskap som er bygget på idealisme og grønne verdier. Hun forteller om gründerreisen og om hvordan bærekraft og økonomi går hånd i hånd.

Penger er makt, makt er ansvar

Om investering, likestilling og bærekraft - og om hvordan det henger sammen.

Skreddersydd foredrag

2024 © Talerlisten AS