Vigdis Austrheim

Energi og praktisk om LEDELSE, KULTUR og TEAM

Fra 30.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Vigdis Austrheim

Vigdis Austrheim inspirerer, utfordrer og har en entusiastisk stil. Hun skiller seg ut ved å være praktisk rettet i sine foredrag og kurs, hun bevisstgjør og skaper engasjement og eierskap. Du får energi og faglig påfyll om formatet er et foredrag, en workshop eller hun leverer en kursdag eller to. Vigdis vet hva som kreves nå. Hun har relasjonskompetanse og kunnskap om å lede gjennom digitalisering. Vigdis er premiert for sin lange ledererfaring, fra norske og internasjonale selskap, sin unike erfaring fra endringsledelse, og fra Microsoft hovedkontor i USA. Vigdis leveranser preges av erfaring, er underbygget av forskning og faglig forståelse. Hun er glødende opptatt av å bevisstgjøre medarbeidere og ledere og er en etterspurt og ettertraktet foredrag og kursholder. Hun leverer på norsk og engelsk, og har vært brukt av Confex, Tekna og nå Lederne i en årrekke.  Offentlige og private, store eller små kunder, alle er fornøyde kunder av Vigdis. Pris og varighet tilpasses leveransen.

Foredrag med Vigdis Austrheim

Hvordan lede(s) på avstand

Dette foredraget gir deg en mengde tips og påfyll i rollen som fjernleder. Det å lede på avstand krever enda mer av deg i lederrollen, relasjonsledelse og god kommunikasjon. Hun snakker av erfaring, fra leder av selskap med distriktskontor spredt i Norge og fra internasjonale jobber i bla. Microsoft. Hun deler innsikt, fra erfaring, feil og suksess, ikke minst verktøy hun har brukt fra over 10 år som leder for geografisk spredte team. Foredraget kan kombineres med workshop eller utvides til kurs

Digitalisering, til begjær og besvær?

Alt som kan digitaliseres vil digitaliseres og dette går raskere og raskere. Hva trenger du å tenke på, og hvordan lede i denne endringsreisen? Dette blir en presentasjon fri for videoer av roboter, droner og selvkjørende biler, derimot får du praktiske tips og modeller du kan ta med deg inn i din (digitale) leder hverdag. Foredraget kan brukes på ledersamling, og gjerne kombineres med workshop slik at konkrete problemstillinger kan jobbes med.

Tydelig og inspirerende ledelse

Hvordan fyller du lederrollen? Hva er det som gjør at noen lykkes så godt som leder og andre ikke? Hvordan får du medarbeidere med deg på utvikling og endring, og til å prestere godt. Hvordan etablerer du et miljø som gjør at ansatte vil jobbe for deg. Foredraget handler om å etablere en tydelig lederidentitet og gir deg inspirasjon og påfyll både om du er erfaren eller ny i lederrollen. Foredraget kan utvides til kurs eller leveres som workshop og utvikling på en ledersamling.

Hvordan bli en av Norges beste arbeidsplasser?

Hopper du ut av sengen og gleder deg til å gå på jobben? Merker du det med en gang du kommer inn døren, at her har du lyst til å jobbe? Vigdis har jobbet som leder i flere av Norges Beste Arbeidsplasser og ikke minst som rådgiver i Great Place to Work. Hun vet hva som skal til for å skape en god arbeidsplass og arbeidsglede. Du får gode erfaring tips, faglig påfyll og inspirasjon til hva du selv bør tenke på. Et populært og etterspurt foredrag på ledersamlinger og Kick Off.

Hvordan skaper du gode vinnerteam

Vigdis inspirerer og deler erfaringer fra rollen som leder for suksessrike team, samt fra coaching av ulike team i privat og offentlig sektor. Hva kjennetegner suksessrike team, hva hindrer oss fra å bli så bra som vi kan bli. Hun bidrar også gjerne humor og med verktøy som skaper bedre samhandling og økt bevisst rundt egen og andres kommunikasjonsform. Foredraget kombineres gjerne med en workshop som skaper endringer fra dag 1.

Kurs med Vigdis Austrheim

For å lede andre må du kunne lede deg selv

Det å lede kan være krevende. Du skal prestere, være en samlende personalleder, ikke minst lede gjennom endringer. Hvordan kan du best prioritere og selv håndtere en hverdag full av oppgaver og til tider krevende utfordringer og medarbeidere. Vigdis deler av erfaring gjennom 30 år i IT bransjen og gir deg verktøy, tips og mentale modeller for god selvledelse. Du vil oppleve en helt annen hverdag når du tar disse effektivt i bruk.

Tydelig og inspirerende i lederrollen, hvordan få med deg medarbeidere

Hva får du dette til helt konkret. Hva kjennetegner ledere som lykkes nå og hva kreves av deg i lederrollen nå, som moderne leder. Du får vite hvordan du kan bli bedre på relasjoner, jobbe strukturert, kommunisere og ikke minst ligge i forkant slik at ikke konflikter oppstår. Vigdis deler av egne erfaringer fra mellomleder og toppleder gjennom 20 år for kunnskapsmedarbeidere. Hun gir deg erfaringstips og verktøy som skaper energi og bevissthet.

Hvordan bygger du en vekstkultur og leder gjennom endringer

En av dine viktigste arbeidsoppgaver som leder er å skape vekst og resultater, vekst for selskapet og vekst for medarbeidere. Hvordan du rent praktisk kan tilpasse din lederform til den forskning underbygger at gir best effekt nå, relasjonsbasert, tillit -, og transformasjonsledelse, vil du lære mer om på kurset. Hva driver motivasjon, mestring og tilhørighet og hvordan kan du forsterke dette som leder.

Vigdis Austrheim har 20 vurderinger

Liv Anne Holst

30. september 2019

Bisnode Norge AS

6

Vigdis Austrheim var med oss som foredragsholder til «Smarte Beslutninger» i Palma. Hun snakket om hvordan man skal evne å få med seg medarbeidere gjennom endringer og samtidig evne å forsterke kulturen i endringsprosesser. Hun snakket også om hvordan ledelse vil være i endring fremover og om at menneskene må bli en leders strategi. Vigdis leverte meget godt fra scenen med en jordnær og konkret tilnærming til hva som er de viktigste driverne for å kunne være eller bli en god leder. Jeg anbefaler henne på det sterkeste!

Håkon Olsvik Fjukstad

11. juni 2019

Confex Norge

6

Kursholdere i Confex som får 6, på en skala fra 1-6 av kunnskapsrike kursdeltakere er imponerende. Vigdis har fått dette gang på gang, med stadige kommentarer om hennes fantastiske engasjement og pedagogiske evner. Vigdis er dyktig, energisk og har alltid er smil på lur – med andre ord en glede å samarbeide med henne!

Britt Inger Kolset

7. mai 2019

Kongsbergregionen

6

Vi er superfornøyd med Vigdis sin innsats på vår digitaliseringskonferanse for 120 ledere i Kongsbergregionens 7 kommuner! Bestillingen til henne var at hun skulle utfordre og bevisstgjøre ledere i deres rolle som pådrivere for digitalisering. Vigdis har solid og oppdatert kompetanse om ledelse og teknologi. Hun leverte et forrykende og engasjerende innlegg som også inneholdt konkrete tips til hvordan ledere skal tilnærme seg denne viktige oppgaven. Selv om Vigdis sitt foredrag var helt på tampen av en lang konferansedag gikk de 40 minuttene som en røyk og bidro til et skikkelig energiløft for alle som var tilstede!

June Glomsaker

5. november 2018

Helse Stavanger HF

6

Ledermobilisering og lederutvikling har vært og er et viktig satsingsområde for Helse Stavanger HF. Vi må kunne arbeide i profesjonelle tverrfaglige team for å kunne tilby best mulig helsetjeneste. I år har vi hatt et spesielt fokus på temaet TEAM. – Hvordan skape vinnerteam? – Hvordan skape en kvalitetskultur med tydelig lederskap? Vigdis har vært til stor hjelp i dette arbeidet. Gjennom inspirerende foredrag har hun skapt en større bevissthet og energi rundt hvordan vi som ledere kan bygge vinnerteam, samt jobbe praktisk med eget team.

Narve Jordheim

4. mai 2018

Econa - Ledelsesnettverket

6

Vigdis sørget for mye energi og høyt engasjement blant 50 siviløkonomer på vårt ettermiddagsmøte 3.5.2018. Hun delte av sin lange erfaring, og ga oss god oversikt og struktur, og konkrete tips og øvelser å ta med i hverdagen. Samtidig utfordret hun hver enkelt til mer bevissthet om sitt lederskap og sin tilværelse. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra deltagerne etter dette møtet.

Camilla Kristiansen

24. august 2017

Confex Norge AS

6

Confex har benyttet Vigdis som foredragsholder i en årrekke! Hun er fantastisk å samarbeide med og bidrar til høy kvalitet på kursene. Deltakerne våre gir henne topp-score, her er noen tilbakemeldinger: «For en fantastisk foredragsholder! Tydelig, inspirerende, og har autoritet», «Vigdis var rå! Temaer som traff meg. Hun formidlet tema som jeg var ute etter å få innspill på. Ledermodellen var blink!», «Vigdis var en helt fantastisk taler. Hennes utstråling, kompetanse og formidlingsevne var virkelig bra. Hun hadde fine punkter til hvordan bli en tydelig leder, og jeg sitter igjen med mye jeg kan jobbe videre med». Vi gir Vigdis vår varmeste anbefaling og gleder oss til vårt videre samarbeid!

Anne-Cecilie R Kran

8. januar 2017

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

Vigdis var en fantastisk bidragsyter og foredragsholder på DSS’ siste ledersamling i vårt lederprogram «Digital ledelse». Hun var svært inspirerende, morsom å høre på, tydelig i innhold og med en masse konkrete og gode eksempler som var gode underveis i samlingen, men også har levetid i lederhverdagen etter samlingen. Jeg anbefaler henne varmt.

Mari Kårstad

2. januar 2017

Avinor

6

Har vært så heldig å være på 2 foredrag med Vigdis. Det første var på ledelseskurs i regi av Cofex – et fantastisk bra kurs hvor jeg satt igjen med mye lærdom, motivasjon og inspirasjon. Vigdis vet hva hun snakker om og hun snakker med en innlevelse og et brennende engasjement som får hele salen til å følge med. Dette var faktisk så bra at vi valgte å bruke Vigdis som foredragsholder/motivator/coach på vår neste seksjonssamling – dette var stor suksess. Hun er tydelig og kommer med konkrete, men enkle verktøy som er lett å ta med seg tilbake i arbeidshverdagen. Vi har hatt stor glede av denne samlingen med Vigdis også nå flere måneder i etterkant, og det vi lærte og kom frem til i fellesskap brukes fortsatt. Håper vi får muligheten til å jobbe med Vigdis igjen også ved en senere anledning, og vil anbefale alle til å melde seg på et foredrag med henne.

Morten Haslie

19. desember 2016

Norkart

6

Vigdis’ foredrag om teamledelse hos Confex var spot on! Vi fikk et godt foredrag fra en engasjert og inspirerende foredragsholder. Det var herlig å oppleve en foredragsholder som ikke gjemte seg bak PowerPoint og høytlesning fra denne. I etterkant av kurset er det hennes foredrag og hennes råd og praktiske eksempler jeg husker, og som sett i etterkant var de viktigste for meg. Vigdis’ framstillingsevne var personlig og levende. Foredraget har vært til stor nytte for meg i mitt arbeid som teamleder.

Elisabeth I. Rye-Florentz

15. desember 2016

Andhøy Data AS

6

Deltok på ledelseskurs på Confex i november 2016. Vigdis var holdt en inspirerende forelesning, fikk med meg mye nyttig lærdom som jeg allerede har tatt i bruk.

Therese V. Sørensen

13. desember 2016

Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening

6

Vigdis er en svært dyktig foredragsholder og prosessveileder. Hun er målrettet, engasjert, forberedt på alt, og ikke minst hun tør å utfordre, uten å gjøre noe forlegen eller ubekvem. Vigdis har en unik fomidlingsevne. Hun har lang ledererfaring som hun deler raust av og en genuin interesse for de hun jobber for og med. Anbefaler Vigdis varmt for de som ønsker inspirasjon, leder- eller teamutvikling, og ikke minst for de som har et mål om å skape endring.

Johannes Nilssen

12. desember 2016

Statsbygg

6

Jeg deltok på et kurs Vigdis holdt i hvordan lede på avstand (geografisk, ikke mentalt distansert) hvor jeg plukket opp mange nyttige tips i hvordan engasjere medarbeidere som man sjelden møter fysisk. Hun delte gode råd og erfaringer fra sin tid i Microsofts ledelse, samt gode stalltips på digitale verktøy som forenkler hverdagen innen prosjektstyring og personaloppfølging. Vigdis leverer rett på sak, uten snikksnakk, og er tydelig på hvor viktig struktur og personaloppfølging er for å sikre suksess for en hver organisasjon. Jeg har blitt en bedre leder som følge av Vigdis’ kursing, og jeg har fått gode tilbakemeldinger fra mitt prosjektteam og min prosjekteier på de metodene og verktøyene jeg benytter fra kurset.

Marthe Lybak Greve

12. desember 2016

Statped

6

Jeg har vært så heldig å samarbeide med Vigdis om både åpne kurs mot definerte målgrupper, i tillegg til skreddersøm for Statped. Vigdis er en suveren samarbeidspartner, både når det kommer til å avdekke behov, utvikling, innhold og tilpasning. I Statped har Vigdis jobbet med kurs innen Fjernledelse, både for ledere og medarbeidere. Tema vi har jobbet med er kommunikasjon, motivasjon, ulike verktøy for fjernledelse og selvledelse. Kursene er praktisk rettet, og deltakerne utfordres til involvering og selvrefleksjon. Gjennom praktiske oppgaver hjelper Vigdis dem til å knytte ny kunnskap til egen praktisk. Hun er en motivator av de sjeldne, og tør å utfordre i situasjoner der det trengs. Vigdis er grundig, utforskende og en sann glede å samarbeide med.

Sissel T. Sola

12. desember 2016

Universitetet i Stavanger, IT-avdelingen.

6

Jeg har deltatt på foredrag med Vigdis Austrheim og kan sterkt anbefale hennes engasjement, tydelighet og ikke minst hennes ledererfaring! Hun er ekte og skapte stor begeistring!

Jannik Krohn Falck

12. desember 2016

Great Place to Work

6

Vigdis er meget dyktig og leverer konkret og praktisk. Hun deler konkrete verktøy og metoder som ledere kan ta med seg og bruke direkte. Vigdis tør også utfordre det etablerte i en kultur og lederskapet, noe som ofte er avgjørende for å kommer dit man ønsker.

Hildegunn Isene

12. desember 2016

Helse Vest IKT

6

Eg er heldig å ha fått oppleve Vigdis to ganger. ein gong på eit 2-dagerskurs om «ledelse på distanse» og så på eit spesialdsydd oppdrag for mi eiga leiargruppe på nokre timar. Ut frå dette kan eg trygt gå god for henne som ein inspirerande kurshaldar. Eg har sjelden opplevd slik glød og samtidig så matnyttig innhald i kursa. Vigdis virker godt forberedt og «treffer» sitt publikum knallgodt med tema og fengande oppgåver. evt «heimelekse» om kurset er så kort som det var i leiargruppa vår. Ho bruker forskning og tilgjengelege rapportar som grunnlag for dagens tema, og fyller på med døme frå eigen erfaring og framstår difor ekstra truverdig. Ser du at denne føredraghaldaren skal komme til ein plass nær deg, og vil prate om eit tema du ønsker å fordjupe deg i. kan eg berre sei ein ting: meld deg på!

Bo Sørensen

12. desember 2016

Kinnarps

6

Jeg har hatt gleden av å høre flere foredrag med Vigdis Austrheim. Dette er en foredragsholder som med stort engasjement og lang leder-erfaring fra flere internasjonale selskaper, har mye å bidra med.

En trygg og godt forberedt foredragsholder, som på en energisk måte involverer sit publikum i foredragene.

Morten Schjelderup

12. desember 2016

Bane NOR (Jernbaneverket)

6

Med profesjonell, positiv og energisk tilnærming har Vigdis ved flere anledninger gitt meget gode foredrag innen ledelse, digitalisering og endring hos oss. Foredragene har vært inspirerende og samtidig til ettertanke.

Anbefaler Vigdis på det varmeste til givende foredrag i store og små forsamlinger.

Annicken R. Day

11. desember 2016

Corporate Spring

6

Vigdis er en herlig, inspirerende og engasjerende foredragsholder som gladelig byr på seg selv, bringer masse energi og har glimt i øyet som hun kombinerer med stor kunnskap og praktisk erfaring i de temaene hun snakker om.

Bjørn O. Hopland

11. desember 2016

Smart endring AS

6

Vigdis er veldig god til å både levere inspirerende innhold samtidig som hun gir konkrete tips du som leder kan bruke. Hun brenner for god ledelse der du er tett på medarbeiderne selv om du fysisk befinner deg langt unna og tar i bruk de digitale kommunikasjonsverktøyene vi alle disponerer til både medarbeidersamtaler og uformelle virtuelle kaffemøter. I en stadig mer digital hverdag der du ikke ser medarbeideren må ofte må ledelse gjøres mer bevisst enn noen gang. Det kan Vigdis bedre enn noen andre jeg vet om.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS