Francois Sibbald

10 morsomme foredragsholdere til din neste konferanse

Publisert i Tips og råd av

At foredragsholderen er morsom er ofte et ønske. En foredragsholder som bruker humor er ikke bare underholdende. Trolig sitter også budskapet bedre etterpå. Her er 10 morsomme foredragsholdere som du kan vurdere til ditt neste arrangement.

Solfrid Flateby er av Norges mest kjente og populære foredragsholdere.

1. Solfrid Flateby – morsom inspirator med faglig tyngde

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. Latteren sitter løst i salen når hun kombinerer energi og humor med solid, faglig innhold innenfor temaer som motivasjon, kommunikasjon, arbeidsmiljø og ledelse.

Noe av det unike med Solfrid Flateby er hennes ledererfaring fra store norske selskap som Rema, Coca-Cola og Bavaria. Hun har eksempler alle kan kjenne seg igjen i. Når disse blir presentert på underholdende måter, huskes poengene og foredragene godt.

— 40 års forskning på bruk av humor i undervisning viser at innholdet både blir mer interessant, og tilhørerne får økt motivasjon for å lære. Så det å få folk til å le bør nesten være et mål i seg selv, ler Flateby.

Du kan lese mer om Solfrid her.

Jon Morten Melhus

2. Jon Morten Melhus – holder faglige, men svært morsomme foredrag

Jon Morten Melhus er en annen morsom foredragsholder. Han har bakgrunn som næringslivsleder og stand up-komiker, har skrevet flere bøker om begeistring og humor, og intervjuet ledere innen mange bransjer om hva som skaper god ledelse. Dette snakker han gjerne om i sine foredrag. Jon Morten Melhus får forsamlingen til å le, samtidig som publikum sitter igjen med inspirasjon til å bli bedre.

Se video av Jon Morten Melhus.
Send en forespørsel til Jon Morten.

3. Bjørg Thorhallsdottir – Sprudlende foredragsholder med unik livserfaring

Bjørg Thorhallsdottir er kunstner og en svært ettertraktet foredragsholder. Foredragene er til tider rå, ærlige og direkte. Samtidig som Bjørg er energisk og deler historier som sprer latter og glede.

Bjørg er et fyrverkeri av en foredragsholder. Med humor og kreativ energi, snakker Bjørg om frykt, mot, livsglede og arbeidsglede.

Les hva andre syntes om Bjørg Thorhallsdottir sine foredrag.

Francois Sibbald som kokken Pablo

4. Francois Sibbald – Norges mest erfarne edutainer og konferansier

Francois Sibbald er Norges ener innen såkalt edutainment og skjult teater. Hans spesialitet er å komme inn på konferanser som en av sine karakterer, og spre undring, latter og nysgjerrighet. Det er ikke uten grunn at Francois i mange år har vært norske eventbyråers favoritt når det gjelder morsomme foredrag og underholdning. Stor profesjonalitet er hans varemerke.

Som den franske trendforskeren Dr. Thierry Dupont snakker han for eksempel om de seneste globale trendene, samtidig som han tøyser med nordmenn og norsk mentalitet – et tema som både slår an hos nordmenn og som treffer i grupper av ansatte fra flere land.

På kvelden kan den samme Sibbald dukke opp som kokken Pablo Igleasias, en munnrapp og morsom kokk som holder tak i den røde tråden samtidig som han tuller med gjestene. Francois har også karakterer som amerikansk DJ, tysk professor eller sultan….

Du kan lese mer om Francois sine ulike roller.
Se video av Francois Sibbald.

Jan-Martin Berge

5. Jan-Martin Berge – psykolog med morsomt foredrag om arbeidsglede

Psykolog Jan-Martin Berge garanterer mye latter i sine foredrag. Han er praktiserende psykologspesialist, og har utviklet sjangeren akademisk stand-up, en form for foredrag der han kombinerer forskning og erfaring fra temaer som arbeidsglede, motivasjon og kultur med humoristiske historier, filmer og eksempler.

Jan-Martins mantra er at følelser fremmer læring, noe han viser i sine foredrag. Hans nesten 70 vurderinger på Talerlisten viser et snitt på 5,8 av 6 stjerner.

En arrangør som har bestilt foredrag med Jan-Martin Berge skriver: Kunnskapsrik foredragsholder med fantastisk formidlingsevne. Det var ikke et eneste kjedelig sekund, det virket som om foredraget tok slutt rett etter at det hadde begynt. Tiden bare fløy. Fag knyttet til morsomme eksempler, mye latter og engasjert publikum. Jeg håper at det ikke er siste gang at jeg ser og hører Jan-Martin «i aksjon». Anbefales!

Les flere vurderinger av Jan-Martin Berge.
Se video av Jan-Martin her.

Loni Bjerkholt-Pedersen

6. Loni Bjerkholt-Pedersen – uhøytidelig og morsom med stort register

Loni Bjerkholt-Pedersen er en fargerik kvinne som i tillegg til å holde foredrag om angst, kroppspress og sosiale medier, er en allsidig og energisk konferansier. Hun holder også kurs innen presentasjonsteknikk og formidlingsglede.

– Jeg er opptatt av praktisk formidling, og at publikum får gjøre øvelser. De lærer ikke så mye av å bare sitte og lytte når det gjelder temaer som kommunikasjon og presentasjonsteknikk, sier Loni. Kundene sier at hun skaper en åpen, trygg og varm atmosfære, samtidig som de blir pushet litt utenfor komfortsonen.

Finn ut mer om Loni Bjernholt-Pedersen.

Svein Harald Røine

7. Svein Harald Røine – morsomt foredrag om være modig

Svein Harald Røine sine foredrag kan være en berg- og dalbane i følelser. Han snakker om ledelse, kommunikasjon og mot – og er en førsteklasses historieforteller.

Svein Harald Røine er også kjent som Mr. Modig, og har blant annet skrevet boken ”Modig – finn ditt hverdagsmot”, som lenge har ligget på topp på listen over bøkene som er mest lyttet til i lydbok-appen Storytel.

Som den erfarne foredragsholder han er, skreddersyr han sine foredrag etter publikum og tema. Han bruker mange selvopplevde historier fra privatliv og jobbliv, når han snakker om mot, modig ledelse, tilbakemeldinger, kommunikasjon og motivasjon på jobben.

Les mer og send en forespørsel til Svein Harald Røine.
Se video av Svein Harald.

Kyrre Texnæs

8. Halvor Haukerud – lattervekkende foredrag om medarbeidere og motarbeider

Halvor Haukerud er en erfaren og morsom foredragsholder. Han har spesialisert seg på å snakke om miljøet på jobben og de ulike typene vi finner der. Noen er medarbeidere, andre er motarbeidere…

Med humor og historier viser han hvordan du og kollegene på jobben kanskje har ulike oppfatninger av hva som er viktig og hva som er nødvendig. Publikum kjenner seg igjen, alle ler og alle har det bra når Halvor Haukerud entrer scenen. Innholdet er en blanding av historier, observasjoner, forskning og erfaringer. Han har kjørt egne forestillinger på Edderkoppen i Oslo, og er vant til å traktere store grupper.

Halvor har gjerne med seg pianist, og sammen oppsummerer de foredraget musikalsk, og involverer salen på en inkluderende og morsom måte.

Les mer og se video av Halvor Haukerud her.

Freddy Kjensmo

9. Freddy Kjensmo – Komiker og foredragsholder

På over 1000 scener har Freddy Kjensmo underholdt publikum. Med et underliggende alvor og humoristisk blikk på det norsk arbeidslivet påpeker han alle de rare og sære tingene vi nordmenn gjør. Hans solide erfaringer som stand-up komiker gjør at han leverer raske og morsomme replikker som funker i de fleste settinger.

Han fungerer både til kick off, men også seminarer hvor man trenger en dose humor. Med hans skjulte teater og ulike karakterer er han også et ypperlig innslag etter lunsj eller før middag på seminarer.

Les mer om Freddy Kjensmo.

Ronny Berg Olav Brekke Mathisen har skrevet boken «Den jævla naboen!».

10. Hysteriske historier fra boka ”Den jævla naboen!”

En duo som har gjort alvorlig materiale til humoristisk innhold er journalistene Ronny Berg og Olav Brekke Mathisen. Sammen har de skrevet boka ”Den jævla naboen!” der de skriver om Norges mest elleville nabokrangler.

Forfatterne har møtt en rekke norske naboer som er i full krig, og de har snakket med psykologer og andre fagfolk som forsøker å forklare hvorfor folk kan være sinte i årevis på grunn av et uthus, en stein eller en tujahekk.

I foredraget ”Den jævla naboen!” forteller Ronny og Olav på en lavmælt men morsom måte historiene til de kranglende naboene – rikt illustrert med bilder, filmer, sitater og utdrag fra e-poster.

Deres unike foredrag har gått sin seiersgang i norske boligbyggelag, blant eiendomsmeglere og utbyggere. Et morsomt foredrag som viser at forholdene mellom naboer i Norge kanskje heller ikke er så ulike forhold på en del norske arbeidsplasser…

Les mer om foredragene til Ronny og Olav her.

Dette var 10 morsomme foredragsholdere. Du finner flere av våre profiler under kategorien Humor og underholdning, eller du kan søke og bestille fra vår katalog på over 600 foredragsholdere.

Vil du ha hjelp til å finne en foredragsholder til ditt arrangement? Ta kontakt.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS