8 inspirerende foredragsholdere om mangfold og inkludering

Publisert i Tips og råd av

Mange bedrifter ønsker å sette fokus på mangfold og inkludering. Disse åtte har alle både inspirerende holdninger og konkrete forslag til hvordan å oppnå enda bedre likestilling og mangfold på jobben.

Isabelle Ringnes

Isabelle er en av landets mest populære foredragsholdere. Hun er gründer og produktsjef i Equality Check, som samler inn og deler anonyme vurderinger om mangfold på ulike arbeidsplasser, og gir råd om mangfold.

Et foredrag med Isabelle gir gode perspektiver på mange av de utfordringene arbeidslivet står overfor. Blant annet snakker hun om ubevisst diskriminering, myter om likestilling og om hvorfor det er avgjørende med mangfold i teknologibransjen. Isabelle kan også dele egne historier og erfaringer fra reisen som gründer av Equality Check.

Bli kontaktet om Isabelle Ringnes.

POPULÆR: Isabelle Ringnes er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere

Kristine Kotte-Eriksen

Lei av å snakke om kjønn på arbeidsplassen? Kristine Kotte-Eriksen har lenge vært engasjert i likestillingsspørsmål og har en mastergrad i Gender Studies fra Skottland. Hun jobber nå som mangfolds- og inkluderingsrådgiver. 

I sine foredrag retter Kristine søkelyset på hvordan arbeidskultur knyttes til «harde» og «myke» verdier. Forskning viser at de mest effektive lederne mestrer å utøve en balanse mellom maskuline og feminine egenskaper. Det er overvekt av kvinner som klarer denne balansen, men er det fordi det kommer mer naturlig for kvinnene på arbeidsplassen?

Er det flere kvinner som skal til for å endre en kultur eller er det kulturen som må endres for å tiltrekke seg flere kvinner? Det kan hun fortelle dere mer om og gi nyttige innspill på.

Bli kontaktet om Kristine Kotte-Eriksen.

Marie Louise Sunde

Etter å ha hørt Emma Watsons legendariske tale i FN, som ble avsluttet med «if not now, when? if not me, who?» sluttet Marie i jobben som kirurg og startet i 2015 #Hunspanderer. Målet er å adressere for både menn og kvinner hvordan ubevisst diskriminering foregår, ved hjelp av humor. Flere store #Hunspanderer-kampanjer har blitt gjennomført og nådd over én million i sosiale medier.

I sine foredrag deler Marie erfaringer og råd om hvordan bedriften eller organisasjonen kan og bør jobbe for å faktisk endre utdaterte holdninger og styrke kjønnsbalansen. Hvordan forhindre diskriminering? Hva skal til for at kvinner kan nå toppen og hvilke myter må tas opp på slaktebenken for å skape endring?

Bli kontaktet om Marie Louise Sunde.

Björg Thorhallsdottir

Kunstneren og forfatteren Björg gløder av positiv energi og sprer varme til sine tilhørere. Hennes unike og rørende foredrag gir publikum en følelse av å ha mer mot, optimisme og inspirasjon. 

I anledning kvinnedagen vil et foredrag med Björg fokusere på hva som skal til for å hylle seg selv og hva som skaper glede. Her vil, i følge Björg, deltakerne komme «dansende» ut etterpå – om enn i overført betydning. De som får gleden av å høre Björg kan forvente rørende historier og personlige oppfordringer som kan brukes for å lage mer glede i hverdagen.

Bli kontaktet om Björg Thorhallsdottir.

VARM: Björg Thorhallsdottir sprer varme og håp gjennom sine foredrag. Foto: Julie Jacobsen.

Dana Manouchehri

– Vi kan ikke påberope oss likestilling og frihet før alle kvinner er likestilte og frie, også minoritetskvinner, sier Dana Manouchehri. 

Den samfunnsengasjerte foredragsholderen arbeider med likestilling, integrering og mangfold. Særlig jobber Dana for å tette gapet mellom minoriteter og majoriteten i Norge. Hennes foredrag er følelsesladde og ekte, og hun svarer ærlig på de spørsmålene mange har om mangfold og inkludering.

På den internasjonale kvinnedagen har Dana i flere år holdt foredrag og taler med fokus på minoritetskvinner. Deres kamp for like rettigheter gjelder ikke bare sammenliknet med menn, men også sammenliknet med kvinner fra majoritetsbefolkningen. Dana er en tydelig stemme som flere vil ha utbytte av å høre.

Bli kontaktet om Dana Manouchehri.

TYDELIG TALE: Dana Manouchehri uttrykker viktigheten av at minoritetskvinner også skal med når det snakkes om kvinner og likestilling.

Loni Bjerkholt-Pedersen

Loni er en morsom og utradisjonell formidler. Hun forsøker å trene opp kritisk tankegods i et kjønnsperspektiv, for både kvinner og menn. Blant annet snakker hun om hvordan vi blir påvirket av reklame og sosiale medier i likestillings-spørsmål.

Loni har drevet med scene, radio, TV og skjult teater. Hun bruker krysningen mellom opplysning og underholdning for å snakke om viktige temaer som likestilling, psykisk helse og mangfold. Loni kan også komme som «hemmelig gjest» i deres digitale møte, og skape overraskelse og morsomme øyeblikk…

Bli kontaktet om Loni Bjerkholt-Pedersen.

Benja Stig Fagerland

Energiske Benja Stig Fagerland er en populær internasjonal foredragsholder, prisbelønt forfatter og universitetslektor. Hun snakker om hvordan forbrukermakt, ledelse og kvinner danner en solid trio og betyr «big business». Presentert på en underholdende og inspirerende måte sørger Benja for å gi påfyll av fornyet kunnskap og energi. 

Benja har skrevet flere forskningsartikler som har blitt publisert internasjonalt. Hennes foredrag er derfor bygget på data og kunnskap. Her kan du forvente å få fersk og oppdatert innsikt i hvordan korona har påvirket likestilling og kvinnelige entreprenører, samt perspektiver på endringene vi kan forvente i markedet og i organisasjoner.

Bli kontaktet om Benja Stig Fagerland.

FERSK KUNNSKAP: Benja Stig Fagerland gir deg oppdatert og fersk kunnskap om hvordan likestillingen påvirkes av korona.

Elaine Eksvärd

En av Nordens mest populære foredragsholdere! Elaine har et engasjerende foredrag om hersketeknikker, som kan ødelegge både mennesker og arbeidsplasser. Elaine deler historier og eksempler de fleste kan kjenne seg igjen i. I tillegg får publikum råd og tips til hvordan man håndterer situasjoner der hersketeknikker og negativt kroppsspråk utøves.

Bli kontaktet om Elaine Eksvärd.

INSPIRERENDE: Elaine Eksvärd er en inspirerende foredragsholder.

Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et opplegg som passer ditt behov. Ta kontakt med oss så finner vi sammen en god løsning til din bedrifts markering av den internasjonale kvinnedagen. 

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS