Anders Magnus

Disse kan holde foredrag om valget i USA

Publisert i Tips og råd av

I november er det valg i USA. Blir det Trump eller Biden? Og hvordan påvirker resultatet USAs forhold til Kina, utviklingen i NATO, forholdet til Russland og krigen i Ukraina?

Valget av USAs 47. president vil få store samfunnsmessige følger, og resultatet vil påvirke internasjonale forhold. Utfallet får stor innvirkning globalt og i Europa.

Flere av Talerlistens erfarne eksperter bidrar med analyse og innsikt om konsekvensene av presidentvalget og hvordan det kan slå ut for norsk næringsliv og handel.

Nedenfor har vi samlet de mest aktuelle foredragsholderne som holder foredrag om USA-valget. De har ulike perspektiv og kompetanseområder, men de kan alle gi dere en dypere forståelse av valget i USA.

Anders Magnus

Anders Magnus er en anerkjent politisk kommentator og analytiker. Et av hans spesialområder er utenrikspolitikk generelt og USA spesielt. Han er kjent fra sine mange år i NRK og Tv2 og er en levende og erfaren formidler, som fortsatt har journalistens skarpe blikk.

Anders Magnus har en unik evne til å forklare komplekse politiske hendelser på en lettfattelig måte, og han kan blande dette med historier om personlige møter med kjente og ukjente amerikansere.

Hans foredrag tar for seg alt fra valgkampstrategier til historiske valgresultater. Anders Magnus tar også oppdrag som konferansier og samtaleleder.

Send en forespørsel til Anders Magnus her.

Eva Bratholm

Eva Bratholm er en erfaren journalist og forfatter. Hun har dekket flere presidentvalg i USA og har dyptgående kjennskap til amerikansk politikk.

Bratholm har vært utenrikskorrespondent flere ganger og holder gjerne foredrag om internasjonale forhold. Særlig innenfor tematikken amerikansk politikk og samfunnsliv er Eva dyktig. Hennes foredrag gir innsikt i hvordan mediene påvirker valgkampen og hvordan politikere bruker kommunikasjon for å nå velgerne.

Les mer om Eva Bratholm her.

ERFAREN: Eva Bratholm har vært korrespondent i USA og besøker landet hyppig. Hun holder innsiktsfulle og interessante foredrag om USA-valget.

Kjell Terje Ringdal

Kjell Terje Ringdal er en av Norges beste og mest erfarne foredragsholdere innen kommunikasjon, retorikk og påvirkning. Han er førstelektor ved Høyskolen Kristiania.

Ringdal har en mastergrad i retorikk fra Universitetet i Aarhus og har bakgrunn fra NRK, PR-bransjen, offentlig sektor og kultur. Han har studert amerikansk politikk på nært holde i mange år og har en omfattende kunnskap om valgsystemet, politiske institusjoner og partienes ideologi.

Han er lidenskapelig opptatt av amerikansk politikk, og har gjennom tjue år reist rundt i USA og møtt politikere, journalister og taleskrivere. Han er grunnleggeren av «Washingtonseminaret» og fagseminaret «Maktens Språk».

ENGASJERT: Kjell Terje Ringdal er over gjennomsnittet engasjert i amerikansk politikk, og spesielt retorikken i politikken. Foto: Morten Krogvold

Send en forespørsel til Kjell Terje Ringdal her.

Ole Torp

Ole Torp er en kjent programleder og journalist. Torp har lang fartstid og bred erfaring fra både inn- og utland. Han arbeidet 30 år i NRK, der han blant annet var korrespondent i Washington D.C. Han hadde også sitt eget TV-program der han dybdeintervjuet aktuelle personer.

Ole Torp har et bredt nettverk blant politikere og eksperter. Hans foredrag gir innsikt i hvordan valgkampen faktisk foregår.
 
Book Ole Torp her.

KJENT: Ole Torp en kjent profil for mange nordmenn etter mange år i TV-ruta som programleder. Han kan holde foredrag om USA-valget.

Harald Stanghelle

Harald Stanghelle er journalist og forfatter. Han har en lang karriere i norsk presse, bl.a. som sjefredaktør i Dagbladet og politisk redaktør i Aftenposten. For tiden skriver han også for Forsvarets Forum.

Stanghelle er også en av Norges fremste politiske kommentatorer. Han har fulgt amerikansk politikk tett i mange år og har et skarpt blikk for trender og endringer.

Hans foredrag tar for seg de store linjene i amerikansk politikk og hva vi kan lære av det.
 

Harald Stanghelle

SKARP: Harald Stanghelle er kjent for sine skarpe analyser og sitt gode språk, og er en ettertraktet profil når det gjelder å holde foredrag om USA-valget og verdenssituasjonen.

Send en forespørsel til Harald Stanghelle her.

Bjørn Tore Godal

Bjørn Tore Godal er tidligere utenriksminister og ambassadør og har lang erfaring med internasjonale relasjoner. Han har et unikt perspektiv på valgprosessen.

Godal trekker linjene fra vår nære fortid inn i en ny geopolitisk framtid. Hans foredrag tar for seg demokratiets utfordringer og muligheter. Foredragene bidrar til aktuell innsikt og illustreres med gode og sanne historier.

Book Bjørn Tore Godal.

DREVEN: Bjørn Tore Godal har blant annet være utenriksminister i Norge, og kan holde foredrag der han gir «politiske værvarsel» om hvordan han mener valget i USA vil påvirke forholdet til EU, Nato og verdenssamfunnet.

Are Tågvold Flaten

Are Tågvold Flaten er statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Han er programleder for podkastene «Valgkampsirkuset» og «Amerikansk politikk» og forfatter av «Sirkuset – Clinton, Trump og tidenes valgkamp».

Flaten har spesialisert seg på valg og velgeratferd, og hans analyser har blitt publisert i internasjonale tidsskrifter. Hans foredrag gir innsikt i hvordan velgerne faktisk stemmer og hva som påvirker deres valg.
 
Les mer om Are Tågvold Flaten her.

Helge Simonnes

Helge Simonnes har skrevet flere bøker, blant annet «Trump, Gud og Kirken» og er spesielt opptatt av den amerikanske presidentens forhold til religion. Simonnes har også skrevet bok om Putin og Russland. Helge har vært sjefredaktør i avisen Vårt Land fra 1991 til 2016, og har de siste årene vært fast spaltist om religionspolitiske temaer i Dagsavisen. 

Helge Simonnes kan holde interessante foredrag om Donald Trump og det amerikanske valget.

Send en uforpliktende forespørsel til Helge Simonnes

Helge Simonnes

FORFATTER: Helge Simonnes har skrevet bøker både om Donald Trump og Vladimir Putin, og holder foredrag om temaer knyttet til disse og til det kommende valget i USA.

Ketil Raknes

Ketil Raknes er førsteamanuensis og instituttleder ved Høyskolen Kristiania. Han har en doktorgrad i politisk kommunikasjon og er en anerkjent skribent med dyptgående kunnskap om amerikansk politikk. Dette skriver han jevnlig artikler om, blant annet i Morgenbladet. Han er også ofte kommentator på TV.

Raknes har skrevet flere interessante artikler om USA og Donald Trump og kommer med ny bok om temaet i august. Han er mye brukt som kilde i mediene i saker om amerikansk politikk og høyrepopulistiske partier.

Book et foredrag med Ketil Raknes.

AKTUELL: Ketil Raknes kommer med bok om USA i august, og er en aktuell foredragsholder og kommentator når det gjelder den politiske situasjonen i USA.

Gjermund Stenberg Eriksen

Gjermund Stenberg Eriksen er forfatter, TV-regissør og podkast-vert. Mange kjenner ham som en av stemmene i podkastene «Trump mot Verden», «Popkorn og politikk» og «Det store bildet».

Gjermund er også kjent som regissøren bak TV-suksessen Mammon 2 (NRK) og senest Furia (Amazon Prime). Han er glødende opptatt av dramaturgien i det politiske spillet, og holder gjerne foredrag og innlegg om amerikansk politikk, USA-valget og Donald Trump.

Les mer om Gjermund Stenberg Eriksen her.
 

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS