Stein-Erik Mellemseter

Stein-Erik Mellemseter

Forhandlingsekspert og foreleser på BI

Fra 19.000,- per foredrag

Fra 39.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Stein-Erik Mellemseter

Stein-Erik Mellemseter er en erfaren forhandlingsekspert og foredragsholder. Han er foreleser i forhandlinger ved Handelshøyskolen BI, og har vært daglig leder i konsulentselskapet Alpha Negotiations. Stein-Erik har forhandlet fram avtaler for milliardbeløp årlig, forelest for de beste forhandlerne i en av Norges fem største bedrifter, og skrevet kommentarer om forhandlinger i E24. Stein-Eriks engasjerende foredrag gir deltakerne anvendbar kunnskap om forhandlinger. Han benytter praktiske eksempler, øvelser som for eksempel en simulert gisseltagning, og anerkjent teori for å formidle konkrete forhandlingsråd. De underholdende foredragene trekker på det beste fra kurs i forhandlinger ved Harvard, Oxford og Wharton, med et mål om å gjøre deltakerne til enda bedre forhandlere.

Foredrag med Stein-Erik Mellemseter

Hvordan oppnå makt i forhandlinger?

Foredraget gir deltakerne mange kilder til makt i sine forhandlinger. De lærer hvordan de kan utnytte blant annet informasjon, alternativer og eksterne standarder til sin fordel. Hvordan kan subjektive oppfatninger av et maktforhold påvirkes? Deltakerne får konkrete råd om hvordan de kan påvirke både partenes reelle maktforhold og den andre partens syn på maktforholdet dem imellom.

‘Harvard-metoden’ for forberedelser til forhandlinger

Foredraget gir deltakerne en sju-punkts huskeliste for hvordan de kan forberede seg best mulig til sine forhandlinger. Hvilke faktorer knyttet til forhandlingstemaer (‘spillet’) og til forhandlingsprosessen (‘spillereglene’) er de viktigste? Foredraget inneholder artige øvelser for å underholde og formidle ny innsikt.

Hvordan unngå våre mentale barrierer for rasjonalitet?

Vi mennesker er ikke så rasjonelle som vi liker å tro. Hvorfor leder våre mentale barrierer for eksempel til at ‘forankring’ er svært virkningsfullt, og at rettferdighet ofte foretrekkes framfor økonomisk gevinst? Foredraget er krydret med praktiske øvelser som gir deltakerne aha-opplevelser av å være irrasjonelle. Deltakerne får konkrete råd om hvordan de kan utnytte andres irrasjonalitet til egen vinning, og hvordan de kan beskytte seg - mot seg selv - i forhandlinger.

Hvordan håndtere forhandlinger knyttet til salg?

Mens en god selgers målsetning er å inngå en avtale, oppnår en dyktig forhandler en svært god avtale. Hvordan håndtere dilemmaet mellom å skape verdi gjennom samarbeid og kapre mest mulig verdi til seg selv? Deltakerne får konkrete råd om hvordan de kan forhandle frem bedre avtaler knyttet til et salg.

Stein-Erik Mellemseter har 3 vurderinger

Sven Jensen

22. november 2019

EDGE Experience AS

6

EDGE Experience har mange års erfaring med å utvikle og arrangere samlinger på vegne av kunder.
Stein-Erik holdt et 1,5 timers foredrag om forhandlinger for mange deltakere på en av våre store konferanser nå høsten 2019. Som foredragsholder engasjerte han deltakerne med praktiske øvelser og spill, slik at deltakerne lærte mye om forhandlinger. Hans foredrag ble rangert som det beste foredraget under hele konferansen (og det var mange gode). Stein-Erik er en kunnskapsrik, engasjerende, morsom og dyktig formidler. Vi anbefaler ham på det sterkeste.

Øivind Brath Ingerø

28. februar 2018

Anthon B Nilsen AS

6

Jeg anbefaler Stein-Eriks seminar om forhandlinger på det varmeste etter at jeg selv deltok på et i 2017. Innsiktsfull informasjon!

Sigmund Sletvold

27. februar 2018

Bane NOR Eiendom

6

Jeg har deltatt på seminar med Stein-Erik som foredragsholder og synes han er en veldig direkte, poengtert, lettfattelig, pedagogisk, morsom og underholdende foredragsholder. Han har konkret og lang erfaring fra forhandlingssituasjoner i et profesjonelt finansmiljø, og fremstår meget bevisst på og kunnskapsrik om de forskjellige rollene og fasene i forhandlingsfasen, samt konsekvensene av ujevn informasjonstilgang mellom aktørene. En kommunikativ og hyggelig foredragsholder som gir en god balanse mellom faglig fokus og underholdende presentasjonsform/innhold.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS