Stein-Erik Mellemseter

Forhandlingsekspert og foreleser på BI

Fra kr 29.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Stein-Erik Mellemseter

Stein-Erik Mellemseter er en erfaren forhandlingsekspert og foredragsholder. Han er foreleser i forhandlinger ved Handelshøyskolen BI og daglig leder i konsulentselskapet Alpha Negotiations. Stein-Erik har forhandlet fram avtaler for milliardbeløp årlig, fått fremragende tilbakemeldinger (9 av 10 i snitt) fra de beste forhandlerne i en av Norges fem største bedrifter, og skrevet kommentarer om forhandlinger i E24. Stein-Eriks engasjerende foredrag gir deltakerne praktisk anvendbare ferdigheter om forhandlinger. Han benytter praktiske eksempler, øvelser som for eksempel en tenkt gisseltagning, og anerkjent teori for å formidle konkrete forhandlingsråd. De lærerike og underholdende foredragene trekker på det beste fra kurs i forhandlinger ved Harvard, Oxford og Wharton, med et mål om å gjøre deltakerne til enda bedre forhandlere. NB! Vær obs på at pris for kurs på hel eller halv dag, er høyere enn for et foredrag på 45 minutter, som det står en cirkapris på her på profilen.

Fagekspert
Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Stein-Erik Mellemseter

Hvordan oppnå makt i forhandlinger?

Foredraget gir deltakerne mange kilder til makt i sine forhandlinger. De lærer hvordan de kan utnytte blant annet informasjon, alternativer og eksterne standarder til sin fordel. Hvordan kan subjektive oppfatninger av et maktforhold påvirkes? Deltakerne får konkrete råd om hvordan de kan påvirke både partenes reelle maktforhold og den andre partens syn på maktforholdet dem imellom.

‘Harvard-metoden’ for forberedelser til forhandlinger

Foredraget gir deltakerne en sju-punkts huskeliste for hvordan de kan forberede seg best mulig til sine forhandlinger. Hvilke faktorer knyttet til forhandlingstemaer (‘spillet’) og til forhandlingsprosessen (‘spillereglene’) er de viktigste? Foredraget inneholder artige øvelser for å underholde og formidle ny innsikt.

Hvordan påvirke andre i forhandlinger?

Forhandlere kan lett påvirke andre, men kan også selv lett bli påvirket. Foredraget trekker fram de mest anerkjente teknikkene for påvirkning. Det er krydret med praktiske øvelser som gir deltakerne aha-opplevelser av hvor lett påvirkelige de er. Deltakerne får konkrete råd om hvordan de kan påvirke andre, og hvordan de kan beskytte seg - nærmest mot seg selv - i forhandlinger.

Hvordan håndtere forhandlinger knyttet til salg?

Mens en god selgers målsetning er å inngå en avtale, oppnår en dyktig forhandler en svært god avtale. Hvordan håndtere dilemmaet mellom å skape verdi gjennom samarbeid og kapre mest mulig verdi til seg selv? Deltakerne får konkrete råd om hvordan de kan forhandle frem bedre avtaler knyttet til et salg.

Forhandlinger ved konflikthåndtering

Foredraget går inn på virkemidler for gode forhandlinger som både forebygger og løser konflikter. Hvordan bør konflikter som oppstår håndteres og aller helst unngås? Deltakerne lærer hvordan de bør kommunisere når de skal håndtere en konflikt, og hvordan de kan unngå at konflikten eskalerer.

Kurs med Stein-Erik Mellemseter

Bli en enda bedre forhandler

Kurset i forhandlinger skreddersys den enkelte kunde, gjerne basert på innholdet i noen av/alle foredragene nevnt over. I tillegg kan deltakerne gjennomføre et forhandlingscase fra Harvard. Denne praktiske øvelsen i forhandlinger gir deltakerne mulighet til å anvende teoretisk kunnskap, samt få tilbakemeldinger på hvordan de gjennomførte forhandlingene. Det kan også gjøres opptak av forhandlingene, som analyseres og hvor ulik håndtering av forhandlingsutfordringer diskuteres.

Talerlisten mener

Stein-Erik Mellemseter er en dyktig foredragsholder innen temaet forhandlinger. Hans foredrag og kurs er gjerne interaktive, med øvelser, dialog og diskusjoner. Han involverer blant annet publikum i interessante og morsomme dilemmaer som har med forhandling å gjøre. På den måten blir foredraget eller kurset mer lærerikt, og de som er med husker innholdet bedre.

2024 © Talerlisten AS