Jan-Martin Berge

Årets foredragsholder 2019 Psykolog Berge

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jan-Martin Berge

Jan-Martin Berge er motiverende og inspirerer med sine foredrag om arbeidsglede, psykisk helse, stressmestring og motivasjon. Han er spesialist i klinisk psykologi, arbeidspsykologi og kognitiv terapi, med utdannelse fra Universitetet i Bergen og hovedpraksis fra San Francisco. «PsykologBerge» har lang erfaring med psykoterapi, undervisning, ledelsesutvikling og veiledning. Til daglig har Jan-Martin ansvaret for psykologtjenestene hos Aker Care. Han har lenge interessert seg spesielt for arbeidslivet, menneskene i organisasjoner og hvordan godt samarbeid skapes. Jan-Martin ble kåret til «Årets Taler» på Talerlisten i 2019 og nominert til samme tittel i 2020. «PsykologBerge» er hyppig brukt innen TV og Radio i både NRK og TV2. I tillegg er han en anerkjent fagformidler med flere faglige publiseringer. Jan-Martin holder foredrag på både norsk og engelsk og foredragene hans er kjent som engasjerende, inspirerende og troverdig. Hans mest populære foredrag er  «Hvordan bygge mentale muskler i 2021» og «Arbeidsglede – Hvordan skape jobbengasjement». Jan-Martin skreddersyr også prosesser for teamutvikling. Gjerne kombinert med foredrag. Priser avtales i dialog med oppdragsgiver og vi finner gode løsninger.

Foredrag med Jan-Martin Berge

Arbeidsglede og motivasjon i usikre tider (også tilgjengelig som webinar)

2020 et krevende og annerledes år. Mange bedrifter og ansatte er usikre på fremtiden. • Hvordan kan vi bevare arbeidsgleden i krevende tider? • Hvordan holder vi vår egen og andres motivasjon oppe? • Hva kan du som leder gjøre? • Hva kan du som kollega gjøre? Og hva kan psykologien hjelpe oss med? I dette foredraget får du både inspirasjon og råd om hvordan du kan fremme arbeidsglede og holde motivasjonen oppe hos deg selv og dine kollegaer.

Arbeid under press: Hvordan jobbe effektivt og bevare overskuddet?

Foredraget fokuserer på hvordan vi kan lære oss å jobbe effektivt og bevare overskudd. Tema som belyses er stress, stresshåndtering, og fokuserer på hvordan du kan mestre utfordringer på en effektiv måte samtidig som du har overskudd og balanse mellom jobb og fritid. Lær mer om hva som er arbeidsgivers ansvar og hvilket ansvar den enkelte har for å jobbe effektivt under krevende omstendigheter Foredraget kombinerer psykologisk kunnskap med eksempler fra arbeidslivet og med en god dose humor!

Sykefraværsoppfølging: Når livet blir for mye å takle - gode verktøy til den vanskelige samtalen

Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne? Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.

Webinar: Hvordan lykkes med omstilling? Bygg mentale muskler, skap robusthet og motstandskraft

2020 har vært krevende år. Men hva kjennetegner de som lykkes med endring? Resiliens er svaret og fokus i dette foredraget. Lær hvordan du kan bygge mentale muskler og robusthet hos deg selv og dine kollegaer. Mentale muskler bygges av tilhørighet, sunn tankegang, velvære og mening. Robusthet kan trenes og bygges best i krevende tider. Målet med foredraget er å gi kunnskap om hvordan du kan lykkes med omstilling og skape optimisme: Vi skal komme oss igjennom krevende tider, sammen!

Ledelse i usikre tider

Det nye arbeidslivet vil kreve omstilling og endring. Hvordan skal bedriften og de ansatte skape gode og sunne omstillingsprosesser? Dette foredraget ble første gang presentert i forbindelse med et oppdrag der en bedrift ønsket å forberede tillitsvalgte, verneombud og ledere om forestående omstilling og endringsprosess. Foredraget tematiserer omstilling og belyser hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål etter endt omstilling. I dette foredraget avslører Berge suksessfaktorer for en vellykket omstillingsprosess. Et foredrag som har mottatt meget gode tilbakemeldinger.

Kurs med Jan-Martin Berge

Lederkurs: Hvordan fremme økt indre motivasjon hos våre ansatte?

Økt læring gir varig endring av atferd Læringsmål: *Skape økt bevissthet og kunnskap om indre motivasjon *Lære hvordan man som leder fremmer indre motivasjon hos seg selv og sine kollegaer. *Øke rollebevissthet hos ledere som igjen kan ta større ansvar for å stimulere og fremme indre motivasjon *Etablere sterk kultur hvor man fremmer og stimulerer til indre motivasjon *Gi deltakerne konkrete innspill og verktøy de kan bruke etter samlingen.

Sykefravær: Når livet blir for mye å takle -gode verktøy til den vanskelige samtalen

Når livet byr på for mange utfordringer for 24-timersmennesket, blir ofte resultatet en sykmelding fra jobben. Hvordan kan ledere bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Stikkord: *Oppdatert forskning – hva har vi lært? *kommunikasjonsstrategier *Samtaleteknikk: Hvordan gjør du det? *Case: Hva gjør ledere som lykkes? https://www.facebook.com/Psykologberge

Arbeidsglede når du jobber under press

Kurset fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press. Hvordan skape arbeidsglede og hvordan bli bedre til å håndtere stress er kursets hovedtema. På kurset lærer du mer om hva stress er, hva kjennetegner negativt stress og finns positivt stress? Kurset har som målsetting at deltagerne skal få verktøy; teknikker og strategier, de selv kan bruke i eget liv og arbeidshverdag. Kurset har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra hele deltakere over hele landet.

Talerlisten mener

Jan-Martin Berge engasjerer fra første stund. Hans foredrag byr på en unik kombinasjon av humor og forskning, til stor glede for publikum. Han er en dyktig og underholdende foredragsholder - og gjennom gode og illustrerende eksempler inspirerer han til økt arbeidsglede. Balansen mellom det alvorlige og det morsomme gjør inntrykk, og det er fare for høy gjenkjennelsesfaktor!

Jan-Martin Berge har 154 vurderinger

Nina Lindblom Eylertsen

18. august 2020

Arnestad skole, Asker kommune

5.5

Jan Martin Berge hadde workshop med 75 ansatte på Arnestad skole med tema;
“Hvordan bevare og utvikle arbeidsglede og motivasjon”. Vi opplevde en veldig god og konstruktiv kommunikasjon fra første kontakt med Jan Martin Berge. Han tilpasset opplegget på en utmerket måte. Workshopen var en herlig blanding med faglig påfyll, refleksjoner, og humor. Vi lot oss inspirere og engasjere, og vi vil ta med oss det faglige påfyllet videre inn i vårt profesjonfellesskap. Tusen takk, du leverte virkelig det vi ønsket oss:-)

Sine-Mari Sæveraas

2. juli 2020

Finansforbundet DNB

6

Et veldig bra og viktig foredrag med en god dose humor og relevant tema mtp. situasjonen vi er i nå. Satt igjen med flere verktøy man kan bruke videre i hverdagen for meg selv om andre rundt meg. Jan-Martin er en engasjerende foredragsholder som man ser brenner for det han snakker om. Anbefales!

Therese Uggerud

19. juni 2020

Diversitas

6

Veldig motiverende og inspirerende foredragsholder. Uhøytidelig, men tydelig og en skikkelig fin fremføringsevne – også digitalt. Veldig bra foredrag, som oppsummert var: humoristisk, alvorlig og med glimt i øyet! Anbefales!

Irmelin Færøy

4. juni 2020

Tryg

5

Jan-Martin er en engasjerende formidler med glimt i øyet og foredraget hans hadde godt faglig innhold, en rød tråd og morsomme eksempler. Ryddig og god dialog i forkant, og sporty holdning til å holde innlegg digitalt. Anbefales.

Mads S E

2. juni 2020

Sweco

Psykolog Berge bistod med digitalt foredrag på få dagers varsel. Foredraget hadde et innhold som forventet, og passet godt til det vi hadde bestilt. Engasjement og glimt i øyet ble formidlet på en god måte gjennom Teams. Anbefales. Har hørt Berge tidligere live og synes det er enda bedre enn i digitalt format.

Julie Sjøwall Oftedal

11. mai 2020

A-lab arkitekter

6

Jeg følte at jeg la hodet litt på blokka da jeg insisterte på at vi skulle investere i dette foredraget midt i corona-krisen, men alle tilbakemeldinger tyder på at det var verdt det! Jan-Martin har faglig tyngde, og det at han kombinerer kunnskapen sin med humor og empati gjør at det er en fornøyelse å høre på ham. Vi humret og lo, og samtidig fikk både ledere og medarbeidere nye verktøy til å forstå og takle den ekstraordinære situasjonen vi står i nå. Selv har jeg lest mye om ledelse og psykologi fra før, men jeg gjorde notater fra dette foredraget som jeg som leder kommer til å ha nytte av lenge. Tips for de som bestiller digitalt foredrag: Bestill opptak, og fortell det til de ansatte først etterpå. Det er noe spesielt ved å høre foredraget sammen og delta i chat, samtidig som opptak kan sikre at flest mulig får hørt det.

Harald Falsen

6. mai 2020

NAV

6

Jan-Martin Berge holdt et herlig foredrag for oss om psykisk helse i slutten av april. Det var både nyttig for den enkelte medarbeider og leder, men også gjennomført med varm humor og ironi! Mange tips til våre dyktige medarbeidere som er omdisponert til nye oppgaver og nå jobber med saksbehandling av dagpenger, sykepenger og svarer brukere som kontakter oss i disse koronatider.

Gisle Hauge

30. mars 2020

ice.no

6

Jan-Martin holdt et fantastisk foredrag for 180 ansatte – via Teams (videokonferanse). Han holdt foredraget på en svært interessant måte som gjorde det lett å henge med fra start til slutt. Temaet var hvordan ansatte i ice kan håndtere koronakrisen best mulig, blant annet med tips for hvordan man kan beholde rutiner. Vi kan varmt anbefale Jan-Martin som foredragsholder.

Wenke Høgmann

18. mars 2020

NAV Vest-Viken

6

Jan-Martin Berge er en svært god foredragsholder. Han er kunnskapsrik og evner det kunststykket å kombinere humor og alvor på en fin måte. Hans faglige dyktighet ligger i bunnen og gjennomsyrer det han sier, og han formidler med varme og humor. Jeg har hørt han flere ganger i ulike sammenhenger og ser at han besvarer bestillingen han har fått på en slik måte at foredragene blir ulike hver gang og treffer sitt publikum. Formidlingen gjøres alltid med kunnskap, varme og masse god humor.

Pernille husebye

11. mars 2020

Assessio Norge

5

Jan-Martin hadde holdt et godt foredrag med god balanse mellom fag og humor. Han evnet også å fange den responsen som han fikk fra publikum på en god måte, og tilpasset seg deretter. Anbefales.

Christian Kjelstrup

6. mars 2020

Samtiden / Aschehoug forlag

5

Jeg er notorisk skeptisk til alle slags motivasjonforedragsholdere, men Jan-Martin Berge er verdt å høre på! Han synliggjør hvordan den menneskelige faktor er uhyre viktig å verne om på enhver arbeidsplass, og han er ikke kjedelig ett sekund.

Maria Angeltveit

29. februar 2020

Tekna

5

Artig og engasjerende kurs gjennom Tekna! God blanding av faglig innhold og humor som fanget oss kursdeltagere. Anbefales!

Stine Gabrielsen

24. februar 2020

Peab

5.5

Vi hadde Jan-Martin som inspirator på en intern samling for ca. 150 ansatte. Vi hadde god dialog i forkant, og han tilpasset foredraget til vår virksomhet. Utrolig bra! Han var morsom og inspirerende, og fikk frem mange interessante poenger om arbeidsglede og trivsel på jobb. Strålende levert, og kan varmt anbefales!

Jostein Vardehaug

12. februar 2020

Mesta

6

Jeg visste om Jan-Martin fra før og har fått med meg at han har foredrag. Da jeg fikk høre at jobben hadde booket inn ham, begynte jeg med en gang å glede meg. Og han innfridde forventningene med glans! Jan-Martin formidler med humor og personlig vri, samtidig som han er en meget dyktig fagmann. Jeg følte at foredraget var veldig relevant for oss og ga fin inspirasjon til den prosessen vi er inne i. Og ikke minst klarte han å engasjere oss på en fredags ettermiddag! Veldig fornøyd!

Metha Leonhardsen

9. februar 2020

Mesta AS

6

Tusen takk for to inspirerende og underholdende foredrag, Jan-Martin! Du traff målgruppen hos oss veldig bra, engasjerte og tok opp temaer som kan være vanskelig å snakke om på en humoristisk og fin måte!

Anne Kirsti Sletteng-Fagerli

25. januar 2020

Nittedal kommune

6

Vi arrangerte inspirasjonsdag for ansatte i Nittedal kommune i januar 2020, og hadde i den sammenheng gleden av å høre Jan-Martin Berge. Fantastisk bra foredragsholder! Morsom og faglig relevant med fokus på tema arbeidsglede og mestring. Han skapte stor begeistring i forsamlingen. Takk for flott foredrag! Jan-Martin Berge anbefales på det varmeste.

Jørn Tøien

20. januar 2020

LEAN Communications AS

5.5

Jan-Martin har holdt et innlegg på en konferanse jeg deltok på og leverte sine saker særdeles godt. Han er kunnskapsrik, men ikke belærende. Kombinert med form er nettopp dette kunsten bak å bli lyttet til på en sånn måte at budskapet kommer klart over. Dette var fint!

Monica Hersleth

20. januar 2020

Hersleth Entreprenør AS

6

Morsomt og engasjerende foredrag 🙂

Nina Camilla Steen

18. desember 2019

Veiledningssenteret Asker og Bærum

5.5

Jan-Martin holdt et fint foredrag for oss. Han engasjerte salen og fikk fram både latter og refleksjon.

Heidi S.

13. desember 2019

Bane NOR

5.5

Jan-Martin holdt et engasjerende og interessant foredrag. Humoristisk, relevant og til ettertanke. Ble godt mottatt av publikum. Anbefales!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS