Jan-Martin Berge

Årets foredragsholder 2019 Psykolog Berge

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jan-Martin Berge

Jan-Martin Berge er motiverende og inspirerer med sine foredrag om arbeidsglede, psykisk helse, stressmestring og motivasjon. Han er spesialist i klinisk psykologi, arbeidspsykologi og kognitiv terapi, med utdannelse fra Universitetet i Bergen og hovedpraksis fra San Francisco. «PsykologBerge» har lang erfaring med psykoterapi, undervisning, ledelsesutvikling og veiledning. Til daglig har Jan-Martin ansvaret for psykologtjenestene hos Aker Care. Han har lenge interessert seg spesielt for arbeidslivet, menneskene i organisasjoner og hvordan godt samarbeid skapes. Jan-Martin ble kåret til «Årets Taler» på Talerlisten i 2019 og nominert til samme tittel i 2020. «PsykologBerge» er hyppig brukt innen TV og Radio i både NRK og TV2. I tillegg er han en anerkjent fagformidler med flere faglige publiseringer. Jan-Martin holder foredrag på både norsk og engelsk og foredragene hans er kjent som engasjerende, inspirerende og troverdig. Hans mest populære foredrag er  «Hvordan bygge mentale muskler i 2021» og «Arbeidsglede – Hvordan skape jobbengasjement». Jan-Martin skreddersyr også prosesser for teamutvikling. Gjerne kombinert med foredrag. Priser avtales i dialog med oppdragsgiver og vi finner gode løsninger.

Foredrag med Jan-Martin Berge

Arbeidsglede og motivasjon i usikre tider (også tilgjengelig som webinar)

2020 et krevende og annerledes år. Mange bedrifter og ansatte er usikre på fremtiden. • Hvordan kan vi bevare arbeidsgleden i krevende tider? • Hvordan holder vi vår egen og andres motivasjon oppe? • Hva kan du som leder gjøre? • Hva kan du som kollega gjøre? Og hva kan psykologien hjelpe oss med? I dette foredraget får du både inspirasjon og råd om hvordan du kan fremme arbeidsglede og holde motivasjonen oppe hos deg selv og dine kollegaer.

Arbeid under press: Hvordan jobbe effektivt og bevare overskuddet?

Foredraget fokuserer på hvordan vi kan lære oss å jobbe effektivt og bevare overskudd. Tema som belyses er stress, stresshåndtering, og fokuserer på hvordan du kan mestre utfordringer på en effektiv måte samtidig som du har overskudd og balanse mellom jobb og fritid. Lær mer om hva som er arbeidsgivers ansvar og hvilket ansvar den enkelte har for å jobbe effektivt under krevende omstendigheter Foredraget kombinerer psykologisk kunnskap med eksempler fra arbeidslivet og med en god dose humor!

Sykefraværsoppfølging: Når livet blir for mye å takle - gode verktøy til den vanskelige samtalen

Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne? Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.

Webinar: Hvordan lykkes med omstilling? Bygg mentale muskler, skap robusthet og motstandskraft

2020 har vært krevende år. Men hva kjennetegner de som lykkes med endring? Resiliens er svaret og fokus i dette foredraget. Lær hvordan du kan bygge mentale muskler og robusthet hos deg selv og dine kollegaer. Mentale muskler bygges av tilhørighet, sunn tankegang, velvære og mening. Robusthet kan trenes og bygges best i krevende tider. Målet med foredraget er å gi kunnskap om hvordan du kan lykkes med omstilling og skape optimisme: Vi skal komme oss igjennom krevende tider, sammen!

Ledelse i usikre tider

Det nye arbeidslivet vil kreve omstilling og endring. Hvordan skal bedriften og de ansatte skape gode og sunne omstillingsprosesser? Dette foredraget ble første gang presentert i forbindelse med et oppdrag der en bedrift ønsket å forberede tillitsvalgte, verneombud og ledere om forestående omstilling og endringsprosess. Foredraget tematiserer omstilling og belyser hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål etter endt omstilling. I dette foredraget avslører Berge suksessfaktorer for en vellykket omstillingsprosess. Et foredrag som har mottatt meget gode tilbakemeldinger.

Kurs med Jan-Martin Berge

Lederkurs: Hvordan fremme økt indre motivasjon hos våre ansatte?

Økt læring gir varig endring av atferd Læringsmål: *Skape økt bevissthet og kunnskap om indre motivasjon *Lære hvordan man som leder fremmer indre motivasjon hos seg selv og sine kollegaer. *Øke rollebevissthet hos ledere som igjen kan ta større ansvar for å stimulere og fremme indre motivasjon *Etablere sterk kultur hvor man fremmer og stimulerer til indre motivasjon *Gi deltakerne konkrete innspill og verktøy de kan bruke etter samlingen.

Sykefravær: Når livet blir for mye å takle -gode verktøy til den vanskelige samtalen

Når livet byr på for mange utfordringer for 24-timersmennesket, blir ofte resultatet en sykmelding fra jobben. Hvordan kan ledere bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Stikkord: *Oppdatert forskning – hva har vi lært? *kommunikasjonsstrategier *Samtaleteknikk: Hvordan gjør du det? *Case: Hva gjør ledere som lykkes? https://www.facebook.com/Psykologberge

Arbeidsglede når du jobber under press

Kurset fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press. Hvordan skape arbeidsglede og hvordan bli bedre til å håndtere stress er kursets hovedtema. På kurset lærer du mer om hva stress er, hva kjennetegner negativt stress og finns positivt stress? Kurset har som målsetting at deltagerne skal få verktøy; teknikker og strategier, de selv kan bruke i eget liv og arbeidshverdag. Kurset har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra hele deltakere over hele landet.

Talerlisten mener

Jan-Martin Berge engasjerer fra første stund. Hans foredrag byr på en unik kombinasjon av humor og forskning, til stor glede for publikum. Han er en dyktig og underholdende foredragsholder - og gjennom gode og illustrerende eksempler inspirerer han til økt arbeidsglede. Balansen mellom det alvorlige og det morsomme gjør inntrykk, og det er fare for høy gjenkjennelsesfaktor!

Jan-Martin Berge har 151 vurderinger

Trude S. Husebø

5. mai 2021

SKULD

6

Skuld engasjerte Jan-Martin Berge til å holde foredrag på engelsk på en digital samling med ledere fra mange land. Temaet var mental helse og hvordan å forebygge og håndtere ulike typer psykiske utfordringer som ledere kan møte rundt seg. Vi ble godt fornøyd med Jan-Martin. Han er flink og det hele ble gjennomført på en profesjonell måte. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra lederne på programmet og temaet.

Sverre Brandhaug

20. april 2021

Bedriftsnettverket Arti7

6

Bedriftsnettverket Arti7 består av rundt 85 medlemmer i Trondheims-regionen. Vi booket Jan-Martin Berge til et digitalt foredrag i mars 2021 om hvordan å skape og beholde arbeidsgleden i tøffe tider, for våre medlemmer. Foredraget med Berge var midt i blinken for oss! Vi var veldig fornøyde både med innholdet, vinklingen og dialogen i forkant. Flere medlemmer har sagt at de gjerne vil ha mer av dette. Vi kan trygt anbefale Jan-Martin Berge og også Talerlisten, som vi hadde en god dialog med underveis.

Kjersti

21. februar 2021

Markedssjefene

Vi hadde et digitalt foredrag med Jan-Martin midt i verste lockdown i februar 2021, en fin vitamininnsprøytning! Foredraget var tankevekkende og bevisstgjørende og ikke minst underholdende 🙂 Han er energisk, tilstede og kunnskapsrik – anbefales!

Arne Henrik Widerøe

2. februar 2021

Mölnlycke

4

Jeg synes Jan Martin Berge hadde et interessant og relevant foredrag, som tok opp tema som for mange og meg inkludert traff godt i disse litt uvanlige tider. Han var lett å forstå og kommuniserte klart, tydelig og forståelig. Dog kunne jeg tenkte meg at han droppet noen av hans utsvevelser og «morsomheter», da disse ikke helt traff. Skjønner utfordringen med ikke å bli for monoton, men noen av de gangene han skle ut var det ikke relevant eller knyttet til foredraget eller tematikken, noe jeg fant litt forstyrrende og litt ødeleggende for totalinntrykket. Totalt sett bra, men kunne vært enda litt bedre med mer gjennomtenkte morsomheter / avsporinger.

Heidi Mello Stavnar

1. februar 2021

Nevion AS

5

Etter 10 måneder med hjemmekontor for våre 140 ansatte var det veldig fint med en mental vitamininnsprøytning! Jan-Martin engasjerte og leverte budskapet på engelsk til våre ansatte i 10 ulike land spredt over 3 verdensdeler.

Kim Gulbrandsen (Kommunikasjonsdirektør)

11. januar 2021

Tolletaten

6

Jan-Martin var gjest på Tolletatens digitale juleavslutning. Her skulle vi på en fin, verdig og samtidig lystig måte oppsummere året og sette alt vi har gjort i litt perspektiv. Stikkordene for vårt år er utrolig mye spennende og bra, men også ting som har slitt på alle fra topp til bunn i organisasjonen. Ny organisering, omstilling, ny kultur, krevende arbeidshverdag (covid-19) og ledelse var bare noe av det som ble belyst igjennom denne seansen. Alle disse temaene hjalp Jan-Martin oss med å sette ord og perspektiv på med innsikt, humor og glimt i øyet. Sendingen ble en stor suksess takket være deg. Kan anbefale Jan-Martin på det varmeste.

Vibeke Oretorp

11. januar 2021

SANDS Advokatfirma DA

6

I en tid hvor våre medarbeidere sitter på hjemmekontor, var foredraget med Jan-Martin en herlig vitamininnsprøyting. Med vitenskap i bunn, fikk vi verktøy for hvordan opprettholde arbeidsgleden i en annerledes hverdag. Med humor og innsikt formidlet Jan-Martin kunnskap som vi kunne ta med oss videre.

Fredrik Arnesen

16. desember 2020

Elkjøp Nordic

5

Jan-Martin holdt et lærerikt og spennende webinar for oss om mental helse. Han bidro med fantastisk engasjement, og mange gode og viktige verktøy vi kan ta med oss videre. Og som er spesielt i disse tider med mye hjemmekontor og mange som er mye alene. Kan absolutt anbefale Jan-Martin.

Nina Hermansen

8. desember 2020

Schibsted Marketing Services

5.5

Jan-Martin höll ett webinar om motivation och ledelse i dessa krävande tider på vårt ledarforum. Webinariet var otroligt uppskattat. Det gav både fördjupad kunskap om ämnet och några konkreta verktyg och metaforer kring hur man kan tänka kring ämnet. Dessutom var det underhållande och höll hög kvalitet. Jag kan verkligen rekommendera Jan-Martin till liknande uppdrag.

Pål Kristen Rønnevik

8. desember 2020

Norges Idrettsforbund

6

Vi brukte Jan-Martin som en inspirator på en juleavslutning hos oss. Han bidro til å løfte stemningen og ga oss også noen viktige verktøy som vi tar med oss videre. Jan-Martin er kunnskapsrik og har en veldig personlig og morsom tilnærming til viktige temaer i en tid preget av mye hjemmekontor og høyt arbeidspress. Jeg kan anbefale han på det sterkeste.

Maria Forsberg Kristoffersen

13. november 2020

SYSCO AS

6

Jan Martin er svært engasjerende. Han blander humor og alvor på en slik måte at formidlingen hans blir både underholdende og innsiktsfull. Temaet for foredraget han holdt for oss i SYSCO, var rammet inn i en faglig kontekst med relevante og nære eksempler. Helt topp!

Magnus Tholin

5. november 2020

FINN.no

5

Jan-Martin holdt et engasjerende og interessant foredrag om «arbeidsglede og motivasjon i usikre tider», til stor glede for alle ansatte. Anbefales!

Line Sletvold

28. oktober 2020

Crayon

6

Jan-Martin var med i vår første digitale konferanse som omhandlet hvilken påvirkning Covid-19 har hatt, og fortsatt har for norsk arbeidsliv. Konferansen var en direktesending med over 800 seere. Jan-Martin var en av tre gjester i siste sesjon hvor det ble diskutert hva vi tror veien videre med mye isolasjon og hjemmekontor vil bli. Jan-Martin kom med tips og råd til hvordan vi skal holde motivasjon og arbeidsmoral oppe når vi sitter isolert hver for oss – og ikke minst hvordan man skal lede medarbeidere gjennom pandemien. Jan-Martin var et viktig tilskudd i gjestelisten og jeg kan anbefale Jan-Martin på det varmeste.

Arnfinn Juvastøl

26. oktober 2020

National Oilwell Varco Norway AS

Jan-Martin er meget relevant i tematikken, underholdende og hjelper til å ufarliggjøre de tingene vi ikke kan gjøre noe med. Foredraget var både stressdempende, humoristisk og igangsatte refleksjoner. Han er en dyktig foredragsholder, som vi har hatt gleden av å bruke både i egen person og virtuelt. Han behersker begge deler veldig godt.

Mette Hopsdal

25. oktober 2020

Ice Norge

5.5

Autonomi og selvledelse har stått sentralt i ice Norge i flere år. I år, med koronapandemien som bakteppe, har medarbeiderne våre fått enda mer av ansvaret for egen arbeidshverdag og egne leveranser. I den sammenheng har vi i denne perioden brukt Jan-Martin to ganger, både for å sikre at folkene våre får verktøy til å lede seg selv, og ikke minst – til å ta vare på seg selv! Første runden (i mars) var et foredrag, mens nå i oktober la vi det opp som et to timers kurs – begge deler digitalt. Vi er imponert over innsatsen til Jan-Martin. Han minner oss på viktigheten av å kjenne oss selv og våre behov, verdier og handlingsmønstre, og jeg vet at han satte i gang mange spennende tanker hos både meg og 180 av mine kolleger. Han er ellers lett å samarbeide med, og tar seg tid til å forstå bedriften og folkene han skal snakke for i forkant, slik at man får en følelse av skreddersøm.

Nini Hammergren

21. oktober 2020

Norges miljø og biovitenskapelige universitet- NMBU

5.5

Jan- Martin gjennomførte et webinar hos oss med arbeidsglede, psykologisk trygghet og grensesetting på agendaen. Han formidler viktige og alvorlige temaer med engasjement, iver og humor. Han byr på seg selv og inviterer til refleksjon og ettertanke. Webinaret ble direktesendt og Jan- Martin viste en tilstedeværelse og energi som vi lett kunne kjenne gjennom kameraet. Det var en glede å ha Jan- Martin på besøk!

Vetle Daler

25. september 2020

Parat

5.5

Nyttig, profesjonelt og morsomt – det er min oppsummering etter å ha hatt gleden av å ha Jan-Martin på besøk hos Parat. At han måtte snakke til et kamera og ikke til et fysisk publikum la ingen demper på entusiasmen!

Kaja Goplen

18. september 2020

Juristforbundet Privat

4.5

Jan-Martin underholdt Juristforbundets medlemmer, med et fengende foredrag om arbeidsglede og engasjement på arbeidsplassen. På en vittig og enkel måte formidlet han kloke og morsomme betraktninger, om et svært aktuelt og viktig tema. Jan-Martin har god kontakt med sitt publikum, er omgjengelig og byr på seg selv fra scenen! Takk for besøket – det var moro:)

Tonje Vedde Fiskerstrand

1. september 2020

Tekna Ålesund

6

Jan-Martin holdt kurs for oss om «Arbeidsglede når du jobber under press», en problemstilling han formidlet med varme, humor og ikke minst mye forskningsbasert kunnskap. Kurset ble holdt etter en lang arbeidsdag, men Jan-Martin klarte å holde på oppmerksomheten og latteren var aldri langt unna. Viktigst av alt så fikk vi mye å tenke på, og noen konkrete tips å ta med oss videre.

Ingvild Klepsvik

28. august 2020

Tekna Sunnhordland

5.5

Jan-Martin kan kunsten å snakke om alvorlige tema med humor og glimt i øyet. Hans engasjement fikk til og med oss introverte ingeniører til å delta ivrig i diskusjonen 🙂 Jan-Martin er en dyktig og inspirerende foredragsholder.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS