Jan-Martin Berge

Psykologspesialist; arbeidsglede, selvledelse

Fra kr 40.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jan-Martin Berge

Jan-Martin Berge er motiverende og inspirerer med sine foredrag om arbeidsglede, psykisk helse, stressmestring og motivasjon. Han er spesialist i klinisk psykologi, arbeidspsykologi og kognitiv terapi, med utdannelse fra Universitetet i Bergen og hovedpraksis fra San Francisco. «PsykologBerge» har lang erfaring med psykoterapi, undervisning, ledelsesutvikling og veiledning. Til daglig har Jan-Martin ansvaret for psykologtjenestene hos Aker Care. Han har lenge interessert seg spesielt for arbeidslivet, menneskene i organisasjoner og hvordan godt samarbeid skapes. Jan-Martin ble kåret til «Årets Taler» på Talerlisten i 2019 og nominert til samme tittel i både 2020 og 2021. «PsykologBerge» er hyppig brukt innen TV og Radio i både NRK og TV2. I tillegg er han en anerkjent fagformidler med flere faglige publiseringer. Jan-Martin holder foredrag på både norsk og engelsk og foredragene hans er kjent som engasjerende, inspirerende og troverdig. Hans mest populære foredrag er  «Hvordan bygge mentale muskler» og «Arbeidsglede – Hvordan skape jobbengasjement». Jan-Martin skreddersyr også prosesser for teamutvikling. Gjerne kombinert med foredrag. Priser avtales i dialog med oppdragsgiver og vi finner gode løsninger.

Fagekspert
Humor

Foredrag med Jan-Martin Berge

Arbeidsglede og motivasjon i usikre tider (også tilgjengelig som webinar)

2020 et krevende og annerledes år. Mange bedrifter og ansatte er usikre på fremtiden. • Hvordan kan vi bevare arbeidsgleden i krevende tider? • Hvordan holder vi vår egen og andres motivasjon oppe? • Hva kan du som leder gjøre? • Hva kan du som kollega gjøre? Og hva kan psykologien hjelpe oss med? I dette foredraget får du både inspirasjon og råd om hvordan du kan fremme arbeidsglede og holde motivasjonen oppe hos deg selv og dine kollegaer.

Arbeid under press: Hvordan jobbe effektivt og bevare overskuddet?

Foredraget fokuserer på hvordan vi kan lære oss å jobbe effektivt og bevare overskudd. Tema som belyses er stress, stresshåndtering, og fokuserer på hvordan du kan mestre utfordringer på en effektiv måte samtidig som du har overskudd og balanse mellom jobb og fritid. Lær mer om hva som er arbeidsgivers ansvar og hvilket ansvar den enkelte har for å jobbe effektivt under krevende omstendigheter Foredraget kombinerer psykologisk kunnskap med eksempler fra arbeidslivet og med en god dose humor!

Sykefraværsoppfølging: Når livet blir for mye å takle - gode verktøy til den vanskelige samtalen

Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne? Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.

Webinar: Hvordan lykkes med omstilling? Bygg mentale muskler, skap robusthet og motstandskraft

2020 har vært krevende år. Men hva kjennetegner de som lykkes med endring? Resiliens er svaret og fokus i dette foredraget. Lær hvordan du kan bygge mentale muskler og robusthet hos deg selv og dine kollegaer. Mentale muskler bygges av tilhørighet, sunn tankegang, velvære og mening. Robusthet kan trenes og bygges best i krevende tider. Målet med foredraget er å gi kunnskap om hvordan du kan lykkes med omstilling og skape optimisme: Vi skal komme oss igjennom krevende tider, sammen!

Ledelse i usikre tider

Det nye arbeidslivet vil kreve omstilling og endring. Hvordan skal bedriften og de ansatte skape gode og sunne omstillingsprosesser? Dette foredraget ble første gang presentert i forbindelse med et oppdrag der en bedrift ønsket å forberede tillitsvalgte, verneombud og ledere om forestående omstilling og endringsprosess. Foredraget tematiserer omstilling og belyser hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål etter endt omstilling. I dette foredraget avslører Berge suksessfaktorer for en vellykket omstillingsprosess. Et foredrag som har mottatt meget gode tilbakemeldinger.

Kurs med Jan-Martin Berge

Lederkurs: Hvordan fremme økt indre motivasjon hos våre ansatte?

Økt læring gir varig endring av atferd Læringsmål: *Skape økt bevissthet og kunnskap om indre motivasjon *Lære hvordan man som leder fremmer indre motivasjon hos seg selv og sine kollegaer. *Øke rollebevissthet hos ledere som igjen kan ta større ansvar for å stimulere og fremme indre motivasjon *Etablere sterk kultur hvor man fremmer og stimulerer til indre motivasjon *Gi deltakerne konkrete innspill og verktøy de kan bruke etter samlingen.

Sykefravær: Når livet blir for mye å takle -gode verktøy til den vanskelige samtalen

Når livet byr på for mange utfordringer for 24-timersmennesket, blir ofte resultatet en sykmelding fra jobben. Hvordan kan ledere bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Stikkord: *Oppdatert forskning – hva har vi lært? *kommunikasjonsstrategier *Samtaleteknikk: Hvordan gjør du det? *Case: Hva gjør ledere som lykkes? https://www.facebook.com/Psykologberge

Arbeidsglede når du jobber under press

Kurset fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press. Hvordan skape arbeidsglede og hvordan bli bedre til å håndtere stress er kursets hovedtema. På kurset lærer du mer om hva stress er, hva kjennetegner negativt stress og finns positivt stress? Kurset har som målsetting at deltagerne skal få verktøy; teknikker og strategier, de selv kan bruke i eget liv og arbeidshverdag. Kurset har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra hele deltakere over hele landet.

Talerlisten mener

Jan-Martin Berge engasjerer fra første stund. Hans foredrag byr på en unik kombinasjon av humor og forskning, til stor glede for publikum. Han er en dyktig og underholdende foredragsholder - og gjennom gode og illustrerende eksempler inspirerer han til økt arbeidsglede. Balansen mellom det alvorlige og det morsomme gjør inntrykk, og det er fare for høy gjenkjennelsesfaktor!

Jan-Martin Berge har 177 vurderinger

Sven Haagensen Høy

12. februar 2022

I PRESENS AS

Kjempebra sesjon med Tekna, februar ’22. Ujålete, slentrende stil uten å fire på faglig substans. Og det sier jeg som gestaltterapeut, her var det kjent stoff og helhetlig tenking. Det er en balansekunst å gjenta banale, men viktige ting uten at vi gjesper, og samtidig bidra med nye innfallsvinkler i god infotainment-stil. Vi ingeniørhoder forstår og hekter oss lett på kognitivterapi og strukturell tenking, men Jan-Martin forstår at det trengs mer enn selvsnakk for å takle utfordringer. Han skjønner også at vi må aktiviseres for å ta med oss noe ut av sesjonen.

Thor-Erik Gulliksen

10. februar 2022

Etterstad vgs

5.5

Jan-Martin holdt foredraget «Hvordan få engasjerte Lærlinger og dedikerte medarbeidere?» på Lærlingekonferansen 2022. Det ble presentert forskningsresultater om jobbtilfredshet og arbeidsglede med humor og illustrerende eksempler. Veldig bra avslutning på siste dagen og mange gode poenger. Og ikke minst hans tilstedeværelse selv om han var online 👍

Marianne Løseth

9. februar 2022

Yrkesfaglig veileder Stavne Trondheim KF

6

Fikk gleden av å høre Jan-Martin sitt avsluttende innlegg på Lærlingkonferansen 2022. Selv om både han og jeg var tilstede digitalt, var han på en helt annen måte tiltede når han snakka, akkurat som om skjermen ikke var der, og nesten som om han sto på den andre siden av kjøkkenøya mi! Han snakker med innlevelse og engasjement, og du føler som om du er med i en historiefortelling som er i sjangeren mellom både spenning, fiction og fakta. Han gjør historiene levende og relevante, og du sitter å nikker med et smil om munnen. Anbefales virkelig til alle typer bedrifter og arrangement – det han snakker om er allmenngyldig og viktig!

Mari Altersved

9. februar 2022

Capra

5

Jan-Martin holdt foredraget «Mentale muskler og arbeidsglede». Dette gjorde han på profesjonell og samtidig humoristisk og engasjerende måte. Han ga oss tips på verktøy og måter i hvordan man bygger mentale muskler og delte personlige fortellinger og opplevelser. En perfekt miks for oss! Anbefales!

Bård Borch Michalsen

8. februar 2022

Communicare AS

6

Jan-Martin snakket i 45 minutter under Lærlingkonferansen 2022 på Gardermoen, for 70 fysisk til stede i salen og 100 på Zoom. Han snakket om arbeidsglede og det å bygge mentale muskler. Jan-Martin presenterte digitalt hjemmefra. Jeg har aldri møtt noen som har vært så fysisk til stede gjennom en digital presentasjon; han nærmest kom ut av skjermen, inn i salen med kjøtt, blod, sjel, innsikt, sjarm og konkrete tips vi kan bruke i morgen. Og ja: Det var hans bidrag det ble snakket om under lunsjen på Gardermoen. Anbefales!

Elisabeth Kehlet

19. januar 2022

Sykehuset i Vestfold HF, Klinikk Psykisk helse og avhengighet

6

Jan-Martin var konferansier for en fagdag i Klinikk Psykisk helse og avhengighet ved Sykehuset i Vestfold i desember 2021. I forberedelsesfasen var Jan-Martin svært tilgjengelig og tilegnet seg god forståelse av målsetningen for å avholde en fag- og inspirasjonsdag i klinikken. Han viste oppriktig interesse for vår virksomhet og de som arbeider i vår klinikk. Det var 200 ansatte påmeldt. Gjennom dagen styrte Jan-Martin tid og innlegg stødig og profesjonelt.Totalt var 5 avdelinger representert og 17 innledere holdt faglige presentasjon om klinisk arbeidshverdag. Jan-Martin bidro mellom innleggene med å spre og øke inspirasjon og arbeidsglede.
Han bandt innholdet sammen og gjorde innlederne trygge på oppdrag og gjennomføring ved god planlegging og styrking. Vi kan varmt anbefale Jan-Martin som konferansier for liknende oppdrag.

Ragnhild P. Vik

4. januar 2022

Nasjonalparken Næringshage AS

5

Jan-Martin holdt foredrag om arbeidsglede og mentale muskler under vår julelunsj i desember 2021. Det deltok ansatte og ledere fra ulike SMB. Jan-Martin var godt forberedt på hvilke bedrifter og bransjer som var tilstede, og var flink til å bruke eksempler som de fleste kunne kjenne seg igjen i. Fin kombinasjon av faglig innhold og bruk av humor. Vi anbefaler Jan-Martin på det sterkeste.

Caroline Lambech

20. desember 2021

dentsu Norge AS

5

Vi hadde gleden av Jan-Martin og hans konsultasjon for alle våre neste 300 ansatte. Jan-Martin hadde gjort god research på forhånd og gjorde seg med det relevant overfor våre kollegaer. Et motiverende og inspirerende innlegg som både ga påfyll, nyttige verktøy og som forhåpentligvis gjør oss til enda bedre kollegaer for hverandre fremover. Mentale muskler og varme i rommet 🙂

Caroline Dyrnes

14. desember 2021

NHO MD

Jan-Martin er lett å samarbeide med, han responderer raskt, og holdet det han lover. Han har også ideer til løsninger og ser muligheter og tilpasninger ut fra hvem du er som tar kontakt. For oss holdt han et foredrag om psykososialt arbeidsmiljø ispedd både fagkunnskap (som er enorm) og en humoristisk tilnærming til temaet. Dette var en kombinasjon som traff godt, og som mange koste seg med. Det ble registrert både latter og tårer blant tilhørerne. Med litt strammere struktur og enda bedre fremheving av poengene står dette seg meget godt, og er en svært profesjonell leveranse samtidig som Jan-Martin ivaretar intimiteten. Godt forberedt og vi opplevde han virkelig ville være sammen med oss og dele sin kunnskap! Meget fornøyd, og planlegger allerede å benytte Jan-Martin igjen!

Bjørn Bohne

10. november 2021

Bergen Kundeservice Forum

5.5

Meget bra foredrag!

Bergen Kundeservice Forum arrangerer KS dagene i Bergen annenhvert år. I år hentet vi inn Jan-Martin Berge som en av foredragsholderne. Han snakket om «Hvordan skape arbeidsglede og mentale muskler i 2021».

Forann ca 270 tilhørere i Bergen så leverte Jan-Martin et godt foredrag. Han hadde mange fine skråblikk på livet, han var god på å underbygge poengene sine med gode eksempler og tegnet på en fin måte gode bilder i «hodet» på tilhørene mens han pratet.

Han var morsom på en moderat og grei måte, og hadde en poenger til ettertanke.
Jan-Martin fremsto som en faglig flink foredragsholder som hadde tilhørerne med seg hele veien inn. Anbefales!

Dette var et meget godt foredrag – anbefales!

Eirik Rostad Ness

3. november 2021

Sparebanken Sogn og Fjordane

4.5

Jan-Martin Berge snakka om motivasjon og mentale muskler på Sparebanken Sogn og Fjordane si konsernsamling i Loen 23. oktober 2021. Han bygget fint opp under bodskapen og foredraget til vår administrerande direktør. Jan-Martin var flink på scena og klarte å engasjere tilsette i banken. Bodskapen var enkel og lagt fram på ein pedagogisk måte krydra med humor og historier med meining. Våre tilsette har evaluert Jan-Martin sin presentasjon og gitt ham 4.5 av 6 moglege poeng. Det er ein god tilbakemelding frå våre medarbeidarar.

Rune Rajendram

29. oktober 2021

Sogn og Fjordane Røde Kors

6

En gang i året arrangerer Sogn og Fjordane Røde Kors «Kveik», en helg viet til inspirasjon, fellesskap og læring for frivillige fra hele distriktet. I år valgte vi å hyre Jan-Martin som ekstern kveikar – eller inspirasjonstaler. Det viste seg å være et meget godt valg. Dette oppdraget skilte seg nok litt fra mange andre, all den tid frivillige forholder seg til en annen «arbeidskontrakt» enn den gjengse arbeidstaker. Det sagt. Behovet for verktøy som fremmer arbeidsglede, motivasjon og evne til å jobbe under press, er det samme. Kanskje større. Denne utfordringen løste Jan-Martin på fremragende vis. Han gav «credit where credit is due», brukte bilder og episoder fra eget liv, og kombinerte elegant mellom humor og alvor. Alle tilbakemeldinger tilsier at han traff godt. Forhåpentligvis vil mange frivillige i Sogn og Fjordane nå ha byttet klippekortet på grublebussen, med årskort på søvntoget. Avslutningsvis, og fag til side. Det skader heller ikke at Jan-Martin fremstår som en svært sympatisk person, og det bør således ikke komme som en overraskelse av vi gir ham vår anbefaling.

Camilla Sylling Clausen

19. oktober 2021

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner

6

Jan Martin vekket stor tillit hos oss allerede fra vår første forespørsel om å hjelpe oss med et bransjetilpasset HMS kurs. «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner» er kanskje en litt annerledes bransje, men har samtidig sammenfallende problemstillinger i forhold til HMS, kultur, kommunikasjon og ivaretakelse av personal, krav, tilsynsmyndigheter og gjester som mange andre bransjer, og denne kombinasjonen løste Jan-Martin galant! Med humor, varme, «by på seg selv opplevelser» og grundig forarbeide i lydhøre møter med innspill og ideer, fikk vi satt sammen 2 gode dager med høyt under taket og lave skuldre som gjorde at våre deltagere og medlemmer bød på seg selv, var aktive og fikk et nærmere og oppklarende forhold til at HMS verken er skummelt så vanskelig eller utilnærmelig. Vi anbefaler gjerne Jan-Martin varmt videre og er sikker på at han kan tilpasse seg de aller fleste typer foredrag, bransjer og behov!

Ola Sætrang

4. oktober 2021

Tendenz Hårpleie AS

5

Jan-Marin holdt en kombinasjon av foredrag og workshop for oss under en ledersamling for kunder som er med i fordelsprogrammet vårt. Tema var motivasjon og arbeidsglede i usikre tider. Jan-Martin hadde fine, tankevekkende og forfriskende innlegg, samt gode temaer for diskusjon. Opplegget var veldig dynamisk og ble meget godt mottatt av våre kunder. Innleggene hans opplevdes som veldig relevante og nyttige i forhold til tiden vi har vært igjennom og fremdeles står i. Budskapene ble levert med varme, humor og glimt i øyet – og deltagerne fikk noen fine verktøy de kan ta med seg videre. Vi kan absolutt anbefale Jan-Martin både til foredrag og workshops.

Trude Linge

14. september 2021

KITE kommunikasjon event

5

Etter et år på hjemmekontor trengte vi Jan-Martin! Med lun, fin humor og ekte tilstedeværelse hjalp han oss til å bli bevisste på hvordan dette annerledes-året har påvirket oss på godt og vondt. Vi fikk verdifulle råd om hva vi bør fokusere på framover, og hva som blir viktig å ta med seg fra året vi har lagt bak oss. Jan-Martin er en du får umiddelbar tillit til og som har en form og tilnærming som gjorde at alle følte seg trygge. Det gjorde at vi fikk til gode, fine og konstruktive samtaler oss i mellom. I KITE prøver vi å leve etter verdiene Kompetente, Inspirerende, Tett på og Ekte. Verdier som Jan-Martin leverte 100% på!

Rosalie Zwiggelaar

13. september 2021

DLN research school

6

Jan Martin Berge was an invited speaker at our annual Digital Life Norway Research school conference. This conference is for PhD candidates and postdocs in the field of biotechnology. We have only received positive responses from our 90 participants on his sessions about mental health & mental muscles. He has a comfortable way of reaching out, adding some personal reflections, and keeps the attention throughout his talks. I can highly recommend his talks!

Nina Moss

8. september 2021

Finanstilsynet

6

Finanstilsynet var så heldige å få Jan-Martin Berge til å snakke for alle ansatte om «Motivasjon og vitaminpåfyll for høsten». Foredraget tok for seg hva som er viktig nå når man skal fysisk tilbake på kontoret (re-boarding), og om det å bygge mentale muskler, dvs. robusthet knyttet til en sunn mental tankegang.Foredraget var enkelt og godt strukturert. Re-boardingen tok for seg fire viktige og relevante forhold relatert til henholdsvis ansatte og ledere. Dernest snakket han om mentale muskler og mentale ressurser. Innholdet var relevant for alle og omfattet det å bygge mentale robusthet bl.a. opp mot endringer i samfunnet og eget nærmiljø. Han formidlet budskapet på Teams både med humor og glimt i øyet, og han var godt forberedt på sitt publikum. Det var et motiverende, ærlig og innsiktsfullt foredrag hvor alle kjente seg igjen og fikk med seg gode råd. Vi skulle gjerne hatt ham her fysisk, slik at han hadde sett og hørt reaksjonene våre. Dette var en god opplevelse, og svært motiverende – ikke minst etter lang tid på hjemmekontor.

Håvard Buhaug

20. august 2021

Sandvik Norge/Sandvik Coromant

6

I et halvannet år med pandemi har tiden i Sandvik gått til krevende mentalt muskelarbeid med hjemmekontor, tilrettelegginger på arbeidsplassen og generelt opptre etter alle mulige smittevernregler. Nå igjen skjer det stor endring, vi skal snu, vi skal tilbake fra der vi kom fra. Vi ønsker å gå den endringen i møte med arbeidsglede og en god kraftig mental muskel. Trengte derfor en personlig trener som fikk oss i gang. Vi satte Jan-Martin Berge på saken. Med humor, lettfattelig formidling har Jan-Martin nylig gitt oss innsikt, kunnskap og et vitenskapelig forankret begrepsapparat å benytte når vi snakker om og bygger ut våre mentale muskler. Et foredrag om arbeidsglede og mentale muskler fra Jan-Martin anbefales. Du får trimmet lattermusklene på kjøpet. Vi ser frem til de avtalte oppfølging med med videoer som kommer fremover til oss fra Jan-Martin.

Hege Leding

11. juni 2021

Troms og Finnmark fylkeskommune, PPT/OT

6

Når faglig påfyll kombineres med en god porsjon humor og glimt i øyet, kan det ikke bli bedre! Arbeidsplassen vår var så heldig å få et innlegg fra Jan- Martin Berge om mentale muskler. Denne økta ble gjennomført på Teams og det fungerte svært godt. Dette er en foredragsholder som gjør hjemmeleksa si og som er godt forberedt på sitt publikum. Dette ga troverdighet, tillit og en lydhør forsamling. Foredraget bidro til masse latter, gjenkjennende nikking, samt gode poenger, eksempler og nye perspektiver. Et foredrag som vi stadig bruker, refererer til og humrer av. Her var det mye snacks å hente. Anbefales!

Hege Leding
PPT/OT, Troms og Finnmark fylkeskommune

Stine Nordby

21. mai 2021

Fedje skule

5.5

Jan-Martin holdt foredraget «Arbeidsglede- når du jobber under press» for en gruppe der mange ulike yrker er representert (kommunal sektor). Innholdet ble formidlet på en humoristisk og engasjerende måte! Her var det noe alle kunne kjenne seg igjen i, både i arbeidslivet og som privatperson. Bygge mentale muskler!!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS