Nils Apeland

Kommunikasjon, formidling, presentasjonsteknikk

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Nils Apeland

Nils Apeland er en av Norges mest erfarne foredragsholdere og formidlere. Med flere tusen rådgivningstimer og flere hundre foredrag bak seg, har han bred og omfattende erfaring fra de fleste deler av norsk næringsliv og arbeidsliv, inkludert kommuner, fylker, offentlige etater og det frivillige Norge. Nils har vært rådgiver i Apeland, First House og Storm Communications, og har jobbet med en rekke norske og utenlandske selskaper, organisasjoner og offentlige virksomheter. Han har undervist på både BI og Høyskolen Kristiania, der han i 2014 ble kåret til ”Årets formidler” blant 130 faglig ansatte. Nils skrev Norges første bok om omdømmebygging i 2007 og ble tildelt PR-bransjens første hederspris i «Gullkorn» for sitt bidrag til kommunikasjonsfaget i Norge. Han er kursleder for kurset «Effektiv lederkommunikasjon» i Kommunikasjonsforeningen og holder jevnlig kurs i presentasjonsteknikk. Nils er en effektiv formidler som gir enkle og konkrete råd bygget på teori, erfaring og beste praksis. Han er tydelig og engasjerende og legger vekt på humor og dialog med salen. Nils er et trygt valg om du skal ha et foredrag eller kurs om lederkommunikasjon, omdømmebygging eller presentasjonsteknikk. Er du usikker på om Nils er noe for dere? Ta en titt på vurderingene under.

Premium
Konferansier
Kursholder

Foredrag med Nils Apeland

Bli rå til å presentere - foredrag eller kurs med Nils Apeland

Å presentere noe slik at publikum følger med, lytter og lærer - er krevende. Heldigvis finnes det mange tips og triks for å bli bedre. Nils jobber med formidling hver dag. I dette foredraget viser han hvordan du må tenke og jobbe for å "komme gjennom". Han snakker om det retoriske bakteppet som du bør kjenne til, om struktur og form, om involvering og engasjement og hvorfor og hvordan å engasjere gjennom historier og eksempler. Se vurderingene under, så forstår du hvorfor Nils Apeland er rett person for denne type oppdrag.

Kommunikasjon – en sjefsjobb

God ledelse kan ikke finne sted uten god kommunikasjon. Dette foredraget handler om hvorfor ledere må bli mer bevisste sin egen kommunikasjon, hva som er lederens viktigste kommunikasjonsoppgaver og hvilke verktøy og metoder sjefer kan bruke. Etter foredraget sitter deltakerne igjen med en økt bevissthet og verktøy de kan bruke for å forbedre sin egen kommunikasjon. En kortversjon av foredraget ligger på Oslo Business Forum sine nettsider, der det også finnes en artikkel som oppsummerer deler av det.

Retorikk i praksis - et praktisk og inspirerede foredrag om hvordan du bygger med de retoriske byggeklossene

Etos, logos og patos har de fleste hørt om. Men hva er Kairos? Og hva er det retoriske pentagram? I dette foredraget viser Nils deg hvordan du kan bruke retorikk som rammeverk for effektiv påvirkning, og hva du bør være oppmerksom på. Nils har lært retorikk av mestere som Kjell Terje Ringdal og Elaine Eksvärd, samt ved å studere og teste ut teorien i praksis. Et spennende og nyttig foredrag!

Bli en bedre rådgiver

Å lykkes som rådgiver er ikke enkelt. For enten du gir råd om reklame eller rekruttering, markedsføring eller mediekjør - må du få kunden til å lytte til deg og kjøpe av deg. I dette foredraget, som også kan kjøres som foredrag + workshop, deler Nils erfaringer fra en lang karriere som rådgiver. Han gir eksempler på verktøy og teknikker du kan bruke for å avdekke behov, skape konstruktiv dialog og komme fra behov til løsning og salg. Etter dette foredraget vil du og dine rådgiver-kolleger ha en høyere bevissthet rundt hvordan å takle rådgiverrollen, og konkrete verktøy dere kan bruke i neste kundesamtale.

Media som medspiller

15 år gammel fikk Nils sitt første brutale møte med media. Det ble starten på en karriere innen PR, og siden 1993 har han jobbet som PR-rådgiver for mange av Norges ledende virksomheter. Han har også undervist i dette på BI og Høyskolen Kristiania i mange år. I dette foredraget forteller Nils Apeland hvordan du bør tenke og jobbe for å fange interessen til journalister og redaktører. Han går gjennom medias nyhetskriterier, hvordan du bør ta kontakt og hva du bør unngå å gjøre. Nils bruker gjerne lanseringen av Talerlisten, en slags Tripadvisor for foredragsbransjen, som case. Et morsomt og matnyttig foredrag.

Kurs med Nils Apeland

Bli bedre til å presentere! Praktisk kurs i presentasjonsteknikk

Vil du ha økt gjennomslag? Selge mer? Skape bedre relasjoner? Måten du fremfører ditt budskap på kan avgjøre om du får oppdraget, vinner sjefenes tillit eller får kunder og kolleger med deg på din idé. Er du god til å presentere, vil folk lytte, lære og stole på deg. Er du dårlig, vil de kjede seg og miste interessen for ditt budskap. På dette kurset vil du lære hvordan du overbeviser et publikum. Den erfarne foredragsholderen Nils Apeland lærer deg sine beste tricks, og gir deg konkrete og personlige råd om hvordan du kan bli bedre til å presentere, slik at du blir forstått, husket og snakket om.

Talerlisten mener

Et foredrag med Nils Apeland er engasjerende, inspirerende og gir tilhørerne konkret kunnskap de kan ta i bruk senere. Nils blander forskning, praksis og egne erfaringer med presise og ofte utfordrende påstander - så tilhørerne sitter langt framme på stolen.

Nils Apeland har 59 vurderinger

Trondheim Markedsforening

2. september 2020

Trondheim Markedsforening

6

Vi booket Nils Apeland til å holde et foredrag om omdømme og omdømmebygging under vår årlige markedskonferanse i Trondheim i august 2020. Nils kom godt forberedt, og med mye energi, humor, relevante poenger og gode eksempler formidlet han nyttig kunnskap på en inspirerende måte. I evalueringen fikk han score på 4,7-4,8 på alle parametrene, på en skala fra 1-5. Det er et meget bra resultat, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger på Nils som foredragsholder.

Heidi Brovold

14. juni 2020

Capra Consulting AS

6

Nils Apelands to-dagerskurs i presentasjonsteknikk er en inspirerende reise i formidlingens verden. Nils er drivende dyktig til å skape engasjement og trygge rammer der historier, eksempler og teori bli vevd sammen med praktiske øvelser og deltagernes egne refleksjoner.

Fra kurset tar jeg med meg en bedre forståelse for hva som virker og hvorfor, mange konkrete verktøy og nyttige tilbakemeldinger fra både Nils og de andre deltagerne. Det aller morsomste for meg var å øve på historiefortelling og oppdage at selv små, hverdagslige historier kan gi stor effekt når de blir fortalt på en god måte.

Hvis du lurer på hvilket kurs du skal velge så anbefaler jeg Nils sitt – lett. 🙂

Jorunn Landsverk

11. juni 2020

Maxmin AS

6

Om noen lurer på om kurset i presentasjonsteknikk er verdt å bruke tiden på? JA! Jeg fikk mye mer enn forventet. Det jeg likte aller best, var hans ekte engasjement for å hjelpe meg og alle deltakere i gruppa til å tørre å spille med uten å være redd for å feile. Med sin faglige tyngde og sterke formidlingsevne og gjennom lyttende holdning og ærlige tilbakemeldinger, så fikk jeg de verktøyene og påfyllet som jeg trengte for å fortsette på min spennende reise!

Cecilia Jufors

7. februar 2020

Lovund Event

6

Hvis du leter etter en god foredragsholder i kommunikasjon og omdømmebygging som virkelig leverer – da har du funnet riktig mann! Inspirerende og genuin fremføring med gode eksempler som fanger oppmerksomhet og underholder.
Temaet for oss i dag var Omdømmebygging i teori og praksis, og han formidlet virkelig budskapet sitt på en måte slik at man gikk derifra med mange nye ideer og kunnskap. Stort pluss at han spisset budskapet opp mot publikumets arbeidsplasser og dessuten hadde tatt seg tid til å sette seg inn plassen vår – Lovund og Lurøy kommune.

Han er ikke bare inspirerende og engasjert på scenen – men også i pausepraten og i det personlige møtet. Tusen takk for en lærerik dag – og velkommen tilbake til Helgelandskysten!

Bjørg Ekornrud

6. februar 2020

Norske Maritime Eksportører

6

Norske Maritime Eksportører engasjerte Nils Apeland til å holde foredrag om omdømmebygging i teori og praksis på vår ERFAringskonferanse i 2020. Nils holdt et inspirerende foredrag hvor han evnet både å engasjere deltakerne og skape forståelse for hvorfor det er viktigere enn noen gang å bygge og bevare et godt omdømme. Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger, og gir han våre beste anbefalinger.

Heidi Furustøl

19. november 2019

Etisk handel Norge

6

Nils Apeland er en dyktig formidler og kan sitt fagfelt og bød virkelig på seg selv med personlige historier og engasjerende eksempler. På 2-dagers kurset Vinn ditt publikum, ga han oss god innføring i teori, variert undervisning og mange konkrete tips til forbedringer, og det var aktiv dialog og involvering av oss kursdeltakere. Mest nyttig var de praktiske øvelsene hvor Nils løftet oss til å bli bedre utgaver av oss selv og dermed bedre til presentere. Dette kurset er slettes ikke forbeholdt de som står mye på foredragscenen, men like relevant for alle som må holde presentasjoner, det være seg på internmøter eller salgsmøter. Skal du velge bare et kurs med presentasjonsteknikk – da skal du velge Nils Apeland! Og det har jeg gjort – igjen – nå skal Nils holde minikurs for mine kolleger!

Irene Havrevoll Refsnes

23. september 2019

Sterk Marte Meo- daglig leder

6

Nils Apeland anbefales på det varmeste. Var på heldagskurs med han i Stavanger, der fokuset var presentasjonsteknikk og historiefortelling. Nils gjorde teorien om i praksis og levde det han presenterte for oss. I tillegg fikk vi nyttige verktøy og individuell veiledning mht egen utvikling. En dag med masse læring og ny kunnskap. Anbefaler og hører gjerne Nils Apeland igjen.

Tonje Rock Løwer

17. september 2019

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL)

6

Nils var en meget hyggelig, kunnskapsrik, engasjert og dyktig foredragsholder for NBBL på vår personalsamling. Foredraget inneholdt mange tema som f.eks : kommunikasjon, historiefortelling, presentasjon, posisjonering, merkevarebygging og omdømme. I tillegg var han svært godt forberedt og traff godt på vår organisasjons behov og situasjon. Jeg føyer meg inn i rekken av de som anbefaler Nils som foredragsholder.

Eline Sekkelsten Østby

3. september 2019

Juristforbundet

6

Nils Apeland holdt et fantastisk foredrag for våre tillitsvalgte om retorikk og kommunikasjon! Han fikk svært gode tilbakemeldinger på evalueringen vi sendte ut til deltakerne i etterkant. Nils Apeland er kunnskapsrik, engasjert og interessert. Jeg vil absolutt anbefale Nils Apeland som foredragsholder.

Øyvind Ørbeck Sørheim

3. september 2019

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

6

Vi hadde en fin og lærerik dag med Nils Apeland. Hele organisasjonen var samlet for å lære hvordan vi skal planlegge og gjennomføre en fengende presentasjon. Nils er inspirerende og vi fikk mange gode tips. Han lever som han lærer – han demonstrerte og poengterte alt han lærte bort gjennom gode eksempler og ved å selv være en glimrende foredragsholder. Dermed var det var lett for oss å forstå, og lett å ta i bruk gjennom praktiske oppgaver i løpet av dagen. Tilbake på jobb har flere kolleger, meg selv inkludert, allerede tatt i bruk noen av verktøyene i hans innholdsrike verktøykasse.

Lykke Bjørnøy

14. februar 2019

Opinion AS

6

Nils Apeland holdt et fantastisk heldagskurs i presentasjonsteknikk for oss i Opinion. Han er en utmerket formidler og ikke minst klarte han å tilpasse seg våre behov. Han var konkret, effektiv og utrolig inspirerende. Jeg har brukt hans teknikker aktivt og jeg har blitt en bedre formidler takket være han. Noen kan være nervøse for å delta på slike kurs fordi man må gjøre seg selv sårbar, ofte foran kollegaer, dette klarte Nils Apeland å unngå på grunn av hans entusiasme og ufarliggjøring av materialet han presenterte. Det var god stemning hele veien og det var utrolig artig å se hvordan vi alle ble bedre før dagen var omme. Vil anbefale Nils Apeland på det varmeste!

Ida Elisabeth Dypvik

10. februar 2019

TV2

6

Dagen på Kampanjes kurs i presentasjonsteknikk med Nils Apeland ble min mest inspirerende dag på lenge. Han hadde oss i sin hule hånd, med stålkontroll fra sekund én. Usedvanlig tydelig, vennlig og konkret. Jeg likte så godt de små historienes betydning. Der hadde Nils gode, illustrerende eksempler. Han sa at dette funker og forklarte hvorfor. Jeg holder både taler og foredrag, og mon tro om ikke de vil skinne litt mer etter denne dagen.

Jan Solhaug

12. januar 2019

Jobbnorge AS

6

Jobbnorge har brukt Nils Apeland ved to anledninger i 2018. Nils har en veldig god tilnærming til omdømmebygging i rekrutteringsprosessen. Nils leverer et engasjerende foredrag og får med seg publikum. Det jeg la merke til var at svært mange noterte så blekket sprutet – og det er et godt tegn på at folk ønsker å ta lærdom. Vi kommer til å bruke Nils Apeland på nytt nå i januar på ett seminar i Tromsø Jobbnorge anbefaler Nils på det varmeste.

Benedicte Borchgrevink

20. november 2018

Lånekassen

6

Nils Apeland holdt et halvdagskurs i presentasjonsteknikk hos Lånekassen i november 2018. Han holdt et svært interessant, relevant og nyttig kurs, der våre kollegaer gikk ut av rommet med ny kunnskap, ny inspirasjon og konkrete tips til hvordan de kan holde bedre presentasjoner og taler. Nils Apeland er en kunnskapsrik, erfaren og karismatisk kursholder, og vi kan anbefale ham på det varmeste.

¨Tone Sørensen

16. november 2018

Næringsforeningen i Drammensregionen

6

Nils Apeland holdt et aktuelt foredrag under Gründeruka i Drammensregionen 2018. Han forklarte på en engasjerende måte hvordan man som gründer kan bruke kommunikasjon som et viktig virkemiddel i etablering, lansering og videre drift av et selskap. Nils engasjerer, motiverer og fanger oppmerksomheten gjennom hele presentasjonen.

Mari Grov Ottesen

7. september 2018

Arvato Financial Solutions

6

Me engasjerte Nils Apeland for å halda foredrag om omdømmebygging og kommunikasjon for kundane våre på Arvatodagen 2018. Nils er enormt profesjonell og dyktig. Han hadde skreddarsydd presentasjonen for Arvatodagens tema, og våre deltakarar, og vårt ynskje om at deltakarane skulle dra der i frå med ny kunnskap som dei vil ha nytte av i sin arbeidskvardag vart absolutt innfridd. Innslag av humor var det også. Det vart ei perfekt avslutning på konferansen.

Ingvild Kvamme

28. august 2018

VG

6

Etter selv å ha deltatt på heldagskurs i presentasjonsteknikk med Nils Apeland var jeg så fornøyd og inspirert at jeg bestemte meg for at dette måtte resten av avdelingen min også få delta på. Vi inviterte derfor Nils til oss for å holde et heldagskurs for vår produktavdeling, hvor samtlige ansatte holder presentasjoner og/eller foredrag jevnlig. I etterkant strømmet tilbakemeldingene inn og de var utelukkende positive. På en humoristisk og fengende måte lærer Nils bort tips og triks som gjør at du kan formidle dine historier på en mer spennende måte – og det er ikke engang vanskelig! Alle som deltok på kurset følte seg styrket på dette området, i tillegg til at vi hadde lært ting vi ikke visste både om oss selv og om hverandre. Uken etter var enkelte av deltakerne allerede i gang med å benytte seg av nylærte presentasjonsteknikker, og sendte meg mailer om kundemøter som hadde gått over all forventning. Vi anbefaler Nils på det sterkeste om du vil lære å forbedre dine presentasjoner!

Hugo Magne Kjelseth

14. august 2018

Europharma AS

5

Nils Apeland holdt et meget godt innlegg om omdømmebygging generelt og havbruksnæringen spesielt når han holdt sluttforedraget på årets Europharma Lofotseminar i Henningsvær fredag 15. juni. Med 140 interesserte og engasjerte tilhørere i salen, ga Nils oss gode eksempler og nye innfallsvinkler på viktigheten av godt omdømme. Og hvordan jobbe strategisk og operativt med å bygge et godt omdømme. Vi takker Nils for vel utført jobb og anbefaler han svært gjerne til andre som ønsker et engasjerende og lærerikt foredrag om omdømmebygging.

Emilie Eloranta Rossholt

12. mars 2018

Kampanje

6

Kampanje arrangerte et heldagskurs i presentasjonsteknikk der Nils Apeland var kursleder. Evalueringen viser at 100 prosent av deltakerne vil anbefale kurset videre, og både kurset og Nils fikk en score på 5,66 av 6 mulige, som er svært bra. Samtlige mente at kurset var enten som forventet eller bedre enn forventet. Kommentarer av typen: «Inspirerende, fikk mange gode tips som man kan bruke for å forbedre seg videre» og «Fin størrelse på gruppe, engasjert kursholder, inspirerende, gode eksempler» viser at dette er noe Nils behersker. Vi kommer til å tilby dette kurset igjen.

Kari Hasselknippe

6. desember 2017

Kvinner i Business

6

Nils Apeland er i en klasse for seg selv. Han har en RÅ formidlingsevne, og kan sitt fag til fingerspissene. Kvinnenettverket, Kvinner i Business engasjerte Nils til sitt BLI PROFF arrangement, og det ble en energisk og innholdsrik kveld. ”Årets beste” ble det begeistret kommentert i pausen! Tema for kvelden var Media som medspiller – hvordan lykkes med PR? Nils leverte et engasjerende, profesjonelt og morsomt foredrag, der han fanget vår oppmerksomhet fra første stund. Han gikk gjennom hvordan journalister tenker og jobber, og med en rekke gode eksempler og historier fikk vi god innsikt i medias nyhetskriterier. Som case til slutt brukte han lanseringen av Talerlisten, som har fått mye PR-omtale. Jeg kan virkelig, uten tvil, anbefale et foredrag med Nils Apeland.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS