Årets taler 2023 Solfrid Flateby og Nils Apeland

Årets taler 2023: Solfrid Flatebys tredje triumf

Publisert i Aktuelt av

Foredragsholder Solfrid Flateby er kåret til «Årets taler 2023» av Talerlisten. Det er tredje gang Flateby mottar den ettertraktede prisen. Hun har dermed ettertrykkelig bekreftet sin posisjon som en av Norges aller beste foredragsholdere. Prisen ble delt ut på Talerlistens Vinterfest 24. januar.

– Solfrid skaper WOW-faktor, noe som er mer og mer viktig når du blir leid inn til å holde foredrag. Hun har en helt spesiell tilstedeværelse når hun møter sitt publikum, og er god på å tilpasse sitt budskap til kundenes ulike behov. Hun har både flest oppdrag og de beste vurderingene fra arrangørene. I tillegg tror jeg hun er «the hardest working person» i norsk foredragsbransje, sier Nils Apeland, toastmaster for Talerlisten.

Humoristiske foredrag om seriøse temaer

Solfrid Flateby holder foredrag om arbeidsglede, selvledelse, ledelse og salg og service. Med lærerbakgrunn og jobberfaring fra Reitan, Bavaria og Coca-Cola, har hun mye oppsamlet kunnskap i bagasjen.

Hennes opptredener er kjent for å være engasjerende og humørfylte og hennes foredrag er både underholdende, minneverdige og inspirerende. På en elegant måte kombinerer hun egne historier og faglig kunnskap, noe som bidrar til at budskapet treffer tilskuerne i både hjernen, magen og hjertet.

Her kan du lese mer om Solfrid Flateby og hennes foredrag.

Rørt og takknemlig prisvinner

– Nå ble jeg skikkelig rørt og ikke minst overrasket. Prisen er en stor anerkjennelse og gir meg lyst og pågangsmot til å utvikle meg videre. Det er virkelig en ære å være en del av den rause Talerlisten-familien. Jeg kjenner på en tilfredshet og entusiasme for videre utvikling, sier Solfrid Flateby som lover å holde på fra talerstolen i mange år fremover.

Solfrid Flateby
HAT TRICK: Inspiratoren Solfrid Flateby ble kåret til «Årets taler 2023». Det er tredje gang hun mottar prisen, og hun er den hittil eneste som har en slik prestasjon å skilte med.

100 foredragsholdere samlet til fest

«Bakgården på Løkka» var fylt av over 100 forventningsfulle foredragsholdere da prisen ble delt ut. Fem dyktige foredragsholdere var nominert til utmerkelsen «Årets Taler». De andre nominerte var Pellegrino Riccardi, Arman Vestad, Eirik Norman Hansen og Jan-Martin Berge.

De nominerte til Årets taler 2023
NOMINERT: Fem foredragsholdere var nominert til prisen «Årets taler». Her er fire av dem f.v: Solfrid Flateby, Arman Vestad, Jan-Martin Berge og Eirik Norman Hansen. Pellegrino Riccardi var på vei fra foredrag på Sørlandet da bildet ble tatt.

Viser hemmeligheten bak suksessen

Nils Apeland, toastmaster i Talerlisten.no, understreket betydningen av prisen.

– Denne prestisjefylte prisen er vår måte å hylle gode foredragsholdere på. Vi ønsker å fremheve deres bidrag, feire deres suksess og vise fram de kvalitetene som gjør dem til etterspurte talere. Hva gjør de? Hva skiller dem ut? Og hva kan andre dra nytte av ved å studere deres prestasjoner? Dette er mer enn bare en prisutdeling, det er en pris for å avdekke hemmelighetene bak deres foredrag, sier Nils Apeland.

Bak nomineringen og utvelgelsen av vinneren ligger følgende kriterier til grunn: Antall oppdrag i 2023, evalueringer fra arrangører (tilgjengelige på talerlisten.no) og foredragsholderens engasjement i egen og andres faglige utvikling.

MAX LYKKELIG: Prisen for «Årets rakett 2023» gikk til Max Gouchan, som holder foredrag om hvordan å rekruttere og holde på unge arbeidstakere i generasjon Z.

Rakett-pris til generasjonsguru Max Gouchan

På festkvelden ble det også delt ut pris til den foredragsholderen som har hatt størst prosentmessig vekst på Talerlisten i året som gikk. Prisen «Årets rakett 2023» gikk til 29-årige Max Gouchan.

– Gouchan tok av i 2023 og leverte størst vekst i antall oppdrag hos Talerlisten. Han er et stjerneskudd. Max har bygget seg en unik innsikt i hvordan å rekruttere og beholde unge arbeidstakere, blant annet ved å intervjue over 125 Generasjon Z-individer i Norden. Det gjør ham til «go-to»-personen når det gjelder unge i arbeidslivet. Han kommer med god innsikt, konkrete råd, morsomme bilder og videoer, og leverer med humor og snert på scenen, sier Nils Apeland.

I fjor økte antall hans oppdrag gjennom Talerlisten med 530 prosent – og de 54 vurderingene denne taleren har, er i hovedsak svært gode. Anbefalinger fra andre var en viktig årsak til veksten.

Les mer om Max Gouchan her

De andre nominerte i kategorien som også kan se tilbake på kraftig vekst i fjor var: Ida Holo, Mari Haukaas Norman, Andreas Ekström og Jan Wehrmann.

NY: Barbro Sætha ble tildelt prisen «Årets nykommer 2023». Hardt og målrettet arbeid har gjort hennes foredrag om selvledelse, måloppnåelse og mental helse populære på kort tid.

Barbro Sætha ble «Årets nykommer 2023»

Nytt av året var prisen «Årets nykommer» som Talerlisten deler ut for å løfte fram nye talenter i en bransje preget av mange veteraner.

– For at Talerlisten skal fortsette å lykkes, må vi være flinke til å heie fram nye navn. Vi ønsker å løfte fram nye stemmer, og bidra til utvikling og nyskapning i bransjen, fremhever Apeland, som selv startet som foredragsholder for rundt 20 år siden og nå trener mange av de nye talentene.

Barbro Sætha stakk av med prisen som «Årets nykommer 2023». Hennes inspirasjonsforedrag om selvledelse, målsetting og mental helse, er allerede populære. I debutåret 2023 holdt årets prisvinner 23 foredrag. Spesielt i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse i oktober, var Barbro i stor aktivitet, til glede for mange ulike grupper over hele landet.

– Det har vært gøy å se hvordan Barbro har satt seg mål, trent og gjort seg selv synlig i markedet på bare ett år. Jeg håper hennes innsats vil inspirere andre, sier Talerlisten-sjefen.

Les mer om Barbro Sætha

De andre nykommerne som også debuterte på Talerlisten i 2023 og derfor ble nominert til prisen som Årets nykommer var: Atle Gulbrandsen, Cathrine Magnus, Daniel Getaneh Hatland og Petter Haga.

Talerlisten har Norges største utvalg av foredragsholdere, og er den eneste tjenesten som åpent viser foredragsholdernes priser og kundevurderinger.

Nils Apeland startet Talerlisten i 2016 og har siden bygget opp en virksomhet med 750 foredragsholdere og en årlig omsetning på rundt 32 millioner kroner. Talerlisten har fem ansatte og kontorer sentralt i Oslo.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS