Dette er høstens mest populære foredragstemaer

Dette er høstens mest populære foredragstemaer

Publisert i Tips og råd av

Høsten er høytid for konferanser, ledersamlinger og seminarer. For å sikre dere rett foredragsholder, er det lurt å booke i god tid før sommerferien. Men hvilke temaer er det norske virksomheter spør etter for høsten, og hvilke foredragsholdere snakker best om dem?

– Foredragsmarkedet speiler på mange måter temaene som norske virksomheter til enhver tid er opptatt av, sier Nils Apeland i Talerlisten.

Han har de siste syv årene sittet i sentrum av det norske foredragsmarkedet, og ser hvordan trendene svinger. Han sier at det særlig er fem temaer som han og kollegene i Talerlisten får mange spørsmål om nå, og som blir hete i høst:

Kunstig intelligens og Chat GPT

– Veldig mange er nå opptatt av hvordan kunstig intelligens (AI) og ChatGPT vil påvirke dem. Det er spesielt hvordan AI kan innføres i praksis og hvilke oppgaver som vil gjøres av maskinene og hvilke som vil gjøre av menneskene, mange er nysgjerrig på, sier Apeland.

Han trekker fram profiler som Eirik Norman Hansen og Hans-Petter Nygård-Hansen som gode på dette. De har begge solid kunnskap, samtidig som de forenkler og inspirerer, viser muligheter og trusler.

Flere svensker er også gode på dette. Futuristen Stefan Hyttfors er en populær profil som gjerne kobler AI med andre prediksjoner om framtiden på en spennende måte. Journalist Andreas Ekstrøm fra Sydsvenskan snakker om muligheter, trusler og etikk knyttet til AI.

Endring og omstilling

Et annet tema mange er opptatt av nå, er endring og omstilling.

– Mye i samfunnet er i forandring nå. Det påvirker også innhold som planlegges på norske konferanser. Spesielt er både private og offentlige virksomheter opptatt av hvordan å få medarbeiderne med på at endring er nødvendig og ikke så farlig som man tror, sier Apeland.

Talerlisten har mange profiler som holder foredrag om endring og endringsledelse. Rune Bjerke, tidligere leder for DNB er et kjent navn som gjerne holder foredrag om endring og innovasjon. Innføringen av Vipps! er gjerne en del av den historien.

Få gode råd om endringsledelse fra Talerlistens eksperter

– Mange ønsker også en psykolog til å forklare hvordan å håndtere endring og usikkerhet. Her er blant andre Jan-Martin Berge, Ida Holo og Torkjell Winje passende profiler, sier Apeland.

Ledelse av unge

Et tredje tema som trekkes fram som aktuelt, er ledelse av unge, særlig den såkalte Generasjon Z. Dette er unge på cirka 20-30 år, og en generasjon med mange ønsker.

– Mange erfarer at denne aldersgruppen på mange måter skiller seg ut fra tidligere kull, blant annet ved at de ønsker mer meningsfylte arbeidsoppgaver, tettere oppfølging fra leder, stor fleksibilitet og god balanse mellom jobb og fritid, sier Apeland.

Han forteller at flere foredragsholdere er gode på å beskrive hvordan disse bør ledes. Aktuelle unge profiler er Max Gouchan, Maria Nymo og Vilde Vågsland.

Fra et leder-ståsted kan foredragsholderne Siri Sandholt, Hege Brekke og Vigdis Lamberg, alle med bred leder- og HR-bakgrunn, bidra med forståelse, innsikt og arbeidsmetoder.

Få råd om hvordan å beholde arbeidsgleden i usikre tider

Mangfold og inkludering

En annen sak som norske virksomheter jobber med for tiden, er å bygge og bevare en arbeidsplass med plass til alle. Foredrag om mangfold og inkludering er derfor etterspurt.

– De fleste vet nå hva dette er og hvorfor det er viktig. Så foredrag nå skal helst handle om hvordan, for eksempel hvordan rekruttere uten å ha såkalt «bias» eller hvordan å legge til rette for mange typer mennesker på jobben, forklarer Nils Apeland.

Lisa Ann Cooper, Sherry Hakimnejad og Lisbeth Sæther Storli holder foredrag om mangfoldsledelse.

Mala Wang-Naween, Daniel Getaneh Hatland, Aiman Shaqura og Aon Raza Naqvi er andre profiler som dekker dette temaet, hver på sin måte.

Se flere flinke foredragsholdere innen temaet mangfold og inkludering

Salg og service

Usikre tider har også påvirket mange bedrifter kommersielt, i mange bransjer er det nå økt vekt på salg og kundebehandling.

– I oppgangstider har nok selgerne hatt det litt enkelt. Nå må de jobbe hardere for resultatene sine. Derfor er det mange bedrifter som spør etter kurs og foredrag innen salg, service og kundebehandling, forklarer Apeland.

Talerlisten har mange dyktige kursholdere innen salg.

Ole-Arvid Liodden er opptatt av hvordan selgere motiverer og forbereder seg selv, og hva som får dem til å prestere bedre. Bjørn Erik Vinje er en annen profil med lang fartstid fra salg og salgstrening.

Når det gjelder kundeservice, er Cathrine Magnus en engasjert og erfaren foredragsholder. Hun har kurset hotellansatte og kjøpesenter-selgere over hele Norge, og bruker historier, eksempler og modeller for å skape økt forståelse for hvordan å yte bedre service.

Få tips til hvordan å lykkes med salg og service nå!

Enkelte datoer i høst fyller seg opp

Apeland legger til at høsten er høytid for foredrag, og at de mest populære profilene allerede begynner å bli booket opp. Spesielt september og oktober er travle, selv om mange er i gang med kickoff og ledersamlinger i august.

– Mitt råd for å finne rett foredragsholder er å bruke god tid på å definere hva dere ønsker og hvilket budsjett dere har og deretter gå i dialog med oss i Talerlisten for å få råd og hjelp. Jo tidligere ute dere er, jo større sjanse er det for å få den foredragsholderen dere vil ha, til rett pris, avslutter Nils Apeland.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS