Elisabeth Nissen Eide på WOW-konferansen

Disse holdt foredrag på WOW-konferansen 2025 

Publisert i Aktuelt av

WOW-konferansen 2025 ble en suksess. 24 profiler fra Talerlisten delte innsikt og skapte inspirasjon innen temaer som ledelse, kunstig intelligens, mangfold og selvledelse. Arrangementet samlet over 300 deltakere fra hele Norge, og alt ligger til rette for gjentakelse med nye navn i 2026. 

Formel 1-eksperten Atle Gulbrandsen ledet første del av programmet om ledelse og lagbygging. Han trakk en rekke paralleller mellom Formel 1 og næringslivet, til stor glede for publikum. Fire flinke foredragsholdere tok deretter over scenen.

En av Norges mest ettertraktede foredragsholdere, Solfrid Flateby, delte konkrete tips til hvordan å takle endring. Hun minnet blant annet om å huske på kulturen når det kommer til endringsprosesser, og oppfordret til aktiv involvering av de ansatte.

Solfrid Flateby på WOW-konferansen
SOLID: Solfrid Flateby presenterte 5,5 tips til hvordan å lede endring, og bød på både humor, historier, modeller og konkrete råd. (Foto: Trond Heggelund)

​Norges landslagstrener i basketball, Mathias Eckhoff, ga publikum en engasjerende innføring til hva som kreves for å bygge en prestasjonskultur. Den meritterte treneren fremhevet viktigheten av å se hverandre og jobbe med det man kan gjøre noe med, for eksempel hvordan laget kommuniserer med hverandre

Tidligere leder i Microsoft og Cisco, Vigdis Austrheim, var neste person på scenen. Hun tok tak i utfordringene mange ledere møter i dag knyttet til å lede ulike generasjoner. Austrheim adresserte blant annet forventningsavklaring som et viktig tema for å skape et inkluderende arbeidsmiljø, som presterer og samarbeider på tvers av generasjonsforskjeller.

Ekspert i tilbakemeldingskultur, Rita Enstad-Karlsen, presenterte metoder for å forbedre feedback og kommunikasjon i organisasjonen. Hun understreket at en tilbakemelding bare tar 15 sekunder å gi, og at du ikke bør ta på boksehanskene eller gå i forsvar, men bare trenger å si takk eller lytte når noen gir deg en tilbakemelding. 

Til å runde av konferansens første bolk, snakket André Mundal, forfatter av boka «De flinkeste slutter», om utfordringene med å beholde talenter i organisasjoner. Hans råd bygger på erfaringer fra sin tid i utenrikstjenesten og Forsvaret, og handler blant annet om å åpne for nytenkning og perspektiver fra unge talenter.

Ønsker du å sende en forespørsel på noen av disse profilene? Bruk skjemaet her

WOW-konferansen
FULLT HUS: Over 300 personer hadde funnet veien til Klingenberg kino og WOW-konferansen 2025, der flinke foredragsholdere fra Talerlisten holdt foredrag hele dagen. Foto: Trond Heggelund.

Kunstig intelligens i arbeid 

WOW-konferansen andre del handlet om bruk av kunstig intelligens.

Hans-Petter Nygård-Hansen, erfaren teknologiekspert og rådgiver, delte hvordan KI-agenter nå revolusjonerer arbeidslivet. Han diskuterte de etiske dilemmaene og viste mulighetene KI kan skape, basert på egne erfaringer med digitale assistenter.​ Nygård-Hansen har blant annet hatt en omfattende dialog med en KI-basert psykolog, noe han viste utdrag fra.

Efwa Anna Hagström diskuterte hvordan kunstig intelligens påvirker arbeidslivet og understreket betydningen av å styrke menneskelige ferdigheter som kritisk tenkning og empati. Hun ga råd om hvordan man kan kombinere teknologi og menneskelig intelligens effektivt.​

Elisabeth Nissen Eide presenterte hvordan kunstig intelligens kan bidra til bærekraftige løsninger i virksomheter. Hun delte eksempler på selskaper som har redusert klimautslipp ved hjelp av KI og ga tips til hvordan andre kan følge etter.​

Hans-Petter Nygård-Hansen på WOW-konferansen
SMART KI: Hans-Petter Nygård-Hansen viste hvordan kunstig intelligens nå kan svare på en rekke spørsmål, og oppfordret til aktiv, men kritisk bruk av KI. (Foto: Trond Heggelund)

Ståle Lindblad ledet denne delen av konferansen. Han fokuserte på hvordan kunstig intelligens (KI) transformerer arbeidslivet og introduserte foredragsholderne på en morsom måte.

Inkludering og mangfold

Den tredje delen av WOW-konferansen fokuserte på inkludering og mangfold. Cécile Moroni, prisbelønt komiker, ledet seansen med humoristiske refleksjoner om nordmenn og norsk kultur sett fra utsiden. Hennes programledelse satte en lett tone og engasjerte publikum fra start.

Cécile Moroni på WOW-konferansen
MORSOM: Franske Cécile Moroni ledet seansen om mangfold og inkludering med treffende observasjoner om norsk kultur, sett gjennom øynene til en utlending.​ (Foto: Trond Heggelund)

Fem ulike foredragsholdere bidro deretter med sine perspektiver på rekke og rad.

Arman Vestad delte sin personlige historie om veien fra et liv preget av rus og kriminalitet til en ny start, takket være personer som så hans potensial. Han understreket viktigheten av å se verdien i mennesker, selv når CV-en har hull. Arman ble kåret til “Årets taler” på Talerlisten i 2024 og mange ble berørt av hans dramaturgisk veloppbygde foredrag.

Ali Mohammed fortalte om sin reise fra båtflyktning til suksessfull forfatter og foredragsholder. Han fokuserte på interkulturell forståelse og hvordan man kan skape et inkluderende arbeidsliv der alle føler seg verdsatt.​

Haybat Hacham beskrev sin flukt fra krigsherjede Bagdad til Norge som 17-åring. Han fortalte om utfordringene med å lære et nytt språk og tilpasse seg en ny kultur, og hvordan han nå jobber i Norges Fotballforbund med inkludering. Haybat minnet om at der det finnes regler og risiko, finnes det også muligheter og anledninger til å se mellom linjene.

Haybat Hacham på WOW-konferansen
​INTEGRERT: Haybat Hacham delte sin inspirerende reise fra flyktning til inkluderingsrådgiver.​ (Foto: Trond Heggelund)

Elin Lien startet sitt foredrag med å fortelle at hun hadde vurdert kjønnsskifte-operasjon. Hun fortalte om en barndom der hun ofte ble tatt for å være gutt. Elin utfordret deltakerne til å reflektere over egne fordommer og hvordan disse påvirker møtet med andre mennesker. Hun fikk publikum til å tenke nytt om mangfold, og fikk salen til å reflektere over at det du ser ved første øyekast, sjelden er hele helheten ved en person.

Daniel Getaneh Hatland har opplevd rasisme både som fotballspiller og utenfor banen.. Han diskuterte hvordan man kan være en aktiv alliert i kampen mot rasisme og diskriminering. Han ga konkrete råd om hvordan man kan lytte, lære og handle for å skape en mer inkluderende verden – for eksempel ved å stå opp for andre.

Selvledelse og jobbmestring

Den siste delen handlet om selvledelse og livsmestring. Max Gouchan, entreprenør og ekspert på ledelse av Generasjon Z, ledet denne delen med energi og humor. 

Ida Holo, psykologspesialist, snakket om viktigheten av å utfordre seg selv ved å oppsøke det man frykter eller misliker. Hun delte tre nyttige verktøy for personlig utvikling og stressmestring. 

Bjørne Bjørnson viste hvordan vennlighet og sterke relasjoner på arbeidsplassen kan forbedre både trivsel og resultater. Han introduserte flere verktøy for å bygge meningsfulle forbindelser, blant annet vennlighetstrening og det å si takk ofte.

Barbro Sætha, mentaltrener og idrettsutøver, snakket om sammenhengen mellom sårbarhet og mental styrke. Hun oppfordret deltakerne til å tørre å vise sårbarhet, for å stå i mot bølger og bygge egen styrke. Barbro delte teknikker for bedre håndtering av følelser og stress.​

Cathrine Magnus, ekspert på service, utfordret deltakerne til å gi seg selv den samme servicen de gir andre. Hun fortalte flere historier om det å være bevisst på hvordan du møter dem rundt deg. Magnus understreket at det å ville gi god service er avgjørende. 

Johan Høst fikk anledningen til å oppsummere dagen med “Det siste foredraget”, et konsept som går ut på å oppsummere alle dagens foredrag kort og ved hjelp av humor og kunstig intelligens. Det var en krevende jobb å oppsummere 20 foredrag, men mange var imponert over hvordan Johan klarte dette på så kort tid. 

Inspirator Josh Stinton avsluttet konferansen med å dele sine erfaringer fra å ta på seg utfordringer han aldri tidligere hadde prøvd, til inntekt for gode formål. Han oppfordret deltakerne til å ta eierskap til det de skal gjøre; tro på det og eie det.

Josh Stinton på WOW-konferansen
ENERGISK: Josh Stinton avsluttet WOW-konferansen med et foredrag om å ta eierskap til det du jobber med. (Foto: Trond Heggelund)

Toastmaster for Talerlisten, Nils Apeland, rundet av dagen med en varm takk til både publikum og foredragsholdere. Etter en hel dag fylt med innhold, inspirasjon og energi var tilbakemeldingene fra publikum at arrangementet hadde vært en suksess fra start til slutt – med en rekke WOW-opplevelser som vil bli husket lenge.

Ønsker du å sende en forespørsel på noen av disse profilene? Bruk skjemaet her

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2025 © Talerlisten AS